בקע טבורי כלוא בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי כלוא בהריון
    רחלי
    20/10/2008

אני בשבוע 10 להריון שני ואחרי 4 ימים של כאב ונפיחות קלה באיזור הטבור אובחן אצלי שבר כלוא. הרופא במיון המליץ להמנע בינתיים מניתוח בגלל שמדובר על שבר קטן מאד שכנראה כולא שומן ובדר"כ נספג מעצמו שאלותי: 1) מה הסיכוי שהשומן הכלוא לא יספג ותתפתח שם דלקת? 2) האם המצב מסכן את העובר או אותי? 3) האם ישנה פעילות גופנית שמותר לי להמשיך לעשות (אני מתאמנת בחדר כושר בלווית מדריך כבר מספר שנים)? 4) אם אזדקק לניתוח - עד כמה הוא או ההרדמה מסוכנים לעובר? האם יש דרך בטוחה יותר לטיפול בזמן הריון? 5) האם המשך ההריון עשוי להחמיר את המצב? 6) האם ניתוח בזמן ההריון יאפשר לי לידה רגילה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי כלוא בהריון

הוספת תגובה

• שאלות קשות

ד''ר דוד נויפלד
    22/10/2008

השומן בנכלא בד"כ לא בעייתי ולא עושה דלקת (זיהומית). המצב כרגע לא מסכן אותך או העובר אבל עם התפתחות ההריון יש סיכוי שהמצב יחמיר בגלל עלית הלחץ התוך בטני. אין פתרון חד משמעי. עדיף לא לנתח הזמן ההריון אלא אם כן את סובלת מאד ואין ברירה. בינתיים להמנע ממאמצים שיחמירו את המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו