בקע אובחן - דרושה עזרה לגבי ההמשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע אובחן - דרושה עזרה לגבי ההמשך
    אנונימי
    04/01/2009

שלום, אני בן 33, בריא בדרך כלל, עוסק בשחייה ב3 שבועות האחרונים אני חש ברגישות במפשעה צד ימין בעיקר בתזוזה של השריר כמו ביציאה מהאוטו. הגעתי לכירורג שלא אבחהנ בקע אך שלחה לאולטרא סאונד חיתר ביטחון שם אובחן אצלי בקע מפשעתי בגודל 1.5 ס"מ המכיל שומן וללא סימני כליאה בצד ימין. מה המשמעות של הגודל כאן? האם כדאי לנתח? איזה סוג ניתוח? האם בקע בגודל כזה קל וברור לאבחן? או האם כדאי ללכת לחוות דעת שנייה? שאלה נוספת, האם יכול להיות קשר כל שהוא בין בקע לליקוציטים בשתן (הגורמים לצריבה שמתן שתן)? האורולוגים לא מוצאים כלום כבר חודשיים...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אובחן...

ד''ר דוד נויפלד
    05/01/2009

בקע קטנטן בגודל כזה שלא נמוש באצבע, לא נראה לי שזה מקור הבעיה. זה בטח לא סיבה ללויקוציטים בשתן. אני לא הייתי רץ לניתוח, ובטח שלא ניתוח לפרוסקופי אלא מחכה ומעריך מחדש בעוד חודשיים שלושה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחן - המשך

אנונימי
    06/01/2009

שלום דוקטור ותודה על התשובה. רק רציתי לוודא שהבנתי נכון. לפי דעתך, הכאבים שאני חש באזור המפשעות אינם קשורים לבקע שאובחן? האם היית ממליץ ללכת לאורטופד למשל לבדוק כוון של בעית שריר או גיד? בנוסף, הגודל של הבקע שאובחן אצלי נחשב קטן? מה זה קטן ומה זה גדול? האם בגודל כזה יש מקום גם לטעויות של רופא האולטרא סאונד או האם קל לזהות אפילו בקע בגודל הזה. אני חייב להוסיף שהתחושה האישית שלי היא גם שהכאב אינו קשור לבקע היות והייתה סמיכות גבוהה לסוג ספורט שהתחלתי לעסוק בו ולהופעת הסימפטומים אך אין לדעת ואיני מוסמך כמובן להחליט בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטנטן

ד"ר נויפלד
    06/01/2009

זהו גודל קטנטן ובגודל כזה בהחלט שיש טעויות. בדיקת האולטראסאונד אינה דבר מוחלט ומאד תלויה ביכולות של המבצע. תתקשר למור/מר ברעננה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לא הבנתי למי להתקשר...

אנוני
    06/01/2009

דוקטור שלום, מה הכוונה בלהתקשר למור\מר ברעננה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון הדמיה

ד''ר דוד נויפלד
    07/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו