בקע טבורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי
    נועה
    17/03/2009

שלום רב, אני בת 31, ואובחן אצלי היום בקע טבורי (לא כלוא). ברקע: התקפות של כאבי בטן קצרים (5-10 דקות) אחת לשבועיים-שלושה במשך 4 חודשים - ללא קשר לפעילות גופנית. חשוב להדגיש שהכאב נעלם מעצמו והכל חוזר להיות כרגיל. בשבוע האחרון - שלוש התקפות ארוכות יותר של כאב בטן: אחת בן 35 דקות, השניה 20 דקות, והשלישית בת כמעט שעתיים, בעקבותיה הגעתי למיון ואובחנתי (ע"י אולטרסאונד). שלושת ההתקפות הגיעו מיד לאחר פעילות גופנית- הליכה מהירה, בעצימות בינונית. חשוב לציין שאני מתאמנת בחדר כושר עם מאמן, עושה פילאטיס והולכת ברגל (סה"כ 5 פעמים בשבוע), כחלק מדיאטה מבוקרת. הפעילות הגופנית הפכה לחלק מהשגרה שלי. חשוב לציין שהיו פעמים שבהן ערכתי הליכה השבוע, ולא היו לי התקפים. משיחה עם הרופא הבנתי שהטיפול בבקע הוא ניתוחי. השאלות: 1. תזמון הניתוח - האם כדאי לנתח בשלב זה, בגלל ההחמרה בהתקפים או להמתין? שיקול נוסף - אני מתכננת להכנס להריון בערך בעוד שנתיים-שלוש (כבר עברתי הריון אחד) - האםזה נתון שכדאי להתחשב בו? 2. פעילות גופנית לפני ואחרי - האם כדאי להפסיק כליל, בגלל שההתקפים האחרונים הגיעו מיד לאחר פעילות גופנית? לאחר הניתוח - איך מומלץ לחזור לפעילות גופנית - האם דין הליכה כדין פילאטיס? 3. זמן החלמה - תוך כמה זמן ניתן לחזור לתפקד כרגיל? במה תלוי זמן ההחלמה? תודה מראש על התשובה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    18/03/2009

אם כאבים נובעים מבקע בהחלט מומלץ ניתןח ויש להימנע מפעילות פיזית לפני. החלמה לאחר ניתוח היא מס' שבועות ואז את יכולה לחזור לחיים רגילים לגמרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו