בקע טבורי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי
    שיר
    18/04/2009

שלום רב , לפני מספר חודשים התגלה אצל חברי בקע טבורי.
    נקבע לו תור לניתוח שיערך בזמן הקרוב, אך חברי מאוד מתלבט בעיניין.
    הרופא התריע בפניו שלאחר הניתוח המצב לא ישוב להיות 100 אחוז , ועקב גילו הצעיר (20) , עדיף להשאר עם בקע ולא לנתח, משום שלאחר הניתוח הוא עלול להיות מוגבל בדברים מסויימים.
    כיום הוא גם משתדל לא להרים דברים כבדים , ולעשות דברים שדורשים מאמץ רב , אך ממה שהוא הסיק מהרופא שלאחר הניתוח ההגבלה עלולה להיות גדולה יותר.

הוא מאוד מתלבט ומפחד , וגם אני וכל הקרובים אליו חוששים מאוד מהתוצאה.
    הייתי מאוד רוצה שהוא יבריא , אך אם לאחר הניתוח לא יהיו שינויים או אין הבטחה שהוא יוכל לשוב לתפקוד מלא לא הייתי רוצה שהוא יקח את הסיכון הזה.

הדילמה מאוד גדולה, והחשש לא פחות, ולכן אני מבקשת לקבל את העצה הטובה ביותר
    מה כדאי לעשות? מה באמת מומלץ? האם כן לעשות את הניתוח או לא? ומה הסיכונים באמת שכרוכים בכך?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    19/04/2009

בשנים אחרונות גישה השתנתה ולא כל בקע צריך מיד לנתח (בעבר פחדו מכליאה אך אחוזי כליאה נמוכים). במידה וישנו בקע קטן שלא גודל ולא כואב לא היתי ממליץ ניתוח, אך אם בקע גודל וכואב היתי ממליץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על התגובה , ודבר נוסף

שיר
    19/04/2009

הכאבים מופיעים לפתע לעיתים רחוקות ,
    ורק כאשר מדובר בעשיה מאומצת או בהרמת כובד , מה שהוא משתדל לא לעשות ומקל עליו מאוד.

לגבי העיניין שהבקע גודל , לא ידוע לו כעת המצב , הוא עשה אולטרסאונד לדופן הבטן לפני מספר חודשים , וכעת לא ידוע על שינוי.
    האם מומלץ לעשות שום את האולטרסאונד לדעת מה המצב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו