הרניה בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרניה בהריון
    נעה
    18/09/2007

שלום,

אני בהריון בשבוע 18, מזה 4 שבועות אני חשה בבליטה באזור המפשעה המשנה את גודלה במשך היום וגודלה המאקסימלי הולך וגדל כל שבוע. זהו הריון שני לאחר הריון תקין ללא בעיות מסוג זה מלבד לחץ בבטן תחתונה עקב עומס המשקל (פיזית אני קטנה).

יש לי הפניה לכירורוג לבדיקה האם מדובר בהרניה לאחר שנשללו אפשרויות אחרות על-ידי גיניקולוג (כגון: ורידים נפוחים ונפיחות עקב הפרשות כתוצאה מההריון).

שאלותי,
    1) עד כמה שכיחה/נדירה הרניה בהריון?
    2) האם ניתן בהריון להשתמש בחגורות (קראתי שיש כאלה) להקלה על העומס והכאב? היכן היכן להשיג חגורה שכז?
    3) אם אין אפשרות להשתמש בחגורה האם יש פתרונות נוספים עם תום ההריון?

תודה ושנה טובה,
    נעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרניה בהריון

הוספת תגובה

• הרניה בהריון - תיקון שלאלה 3

נעה
    18/09/2007

3) אם אין אפשרות להשתמש בחגורה האם יש פתרונות נוספים (בנתיים) עד תום ההריון?

שוב תודה ושנה טובה,
    נעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בהריון

ד''ר דוד נויפלד
    18/09/2007

נתחיל מהסוף: אם זה אכן שבר, מלבד ניתוח אין פתרון. אם אפשר "לסחוב" עד אחר הלידה, "יותר עדיף". חגורות יכולות להקל אבל רק במידה מסוימת. ניתן לרכוש בחנויות ספצייליסטיות לציוד אורטופדי ורפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיחות שבר בהריון

נעה
    18/09/2007

עד כמה שכיחה/נדירה הרניה במפסעה בהריון?

תודה,
    נעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר בהריון

ד''ר דוד נויפלד
    18/09/2007

איך זה רלבנטי לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיחות הרניה בהריון והקשר לניתוח קי

נעה
    19/09/2007

קראתי מספר כתבות מדעיות יותר או פחות בנושא המזכירות הרניה בהריון עם זאת בספרים המנחים נשים בהריון (הפופולראיים בשוק) התופעה לא מוזכרת (לא במפשעה ולא טבורי).

מעניין אותי לדעת עד כמה התופעה שכיחה ויתר על כן האם יש קשר בין הרניה במפסעה בהריון (לא ראשון) לאחר הריון קודם שהסתיים בניתוח קיסרי, שכן קראתי שאחד המקרים בהם יכולה להגרם הרניה היא באזור בו היה ניתוח/צלקת והשרירים לא התאחו בצורה טובה.

תודה ושנה טובה,
    נעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיחות...

ד''ר דוד נויפלד
    26/09/2007

שכיחות בקעים לא קשורה להריון אלא לשכיחות הכללית של בקעים אצל נשים. זה לא נורא שכיח. ההריון יכול להחמיר את המצב.
    שבר בצלקת לאחר ניתוח כלשהו זו חיה לגמרי אחרת (אם כי אותו מונח) ותלויה יותר מכל בטכניקה הניתוחית (+ גורמים נוספים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו