איך לדעת איזה סוג ניתוח אני צריך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך לדעת איזה סוג ניתוח אני צריך?
    מאיר כהן
    23/11/2009

שלום רב,
    בעבר ביצעתי בדיקות אולטראסאונד עבור בעיה שהיתה לי שלא קשורה לבקע. תוך כדי הבדיקה הסתבר שיש לי בקע.
    הבקע לא כואב לי ואני מרגיש טוב באופן כללי. יחד עם ז את לפני זמן מה הלכתי לרופא כירורג להתייעצות. הרופא ייעץ לי לעשות ניתוח שאינו לפריסקופי זאת משום שזה סוג הניתוח שהוא עושה. אני רוצה לדעת מתי עושים כל ניתוח ומה נכון לגבי, ולא עפ"י ההתמחות של הרופא המנתח. כיצד אני מוודא שאכן הניתוח שהם עושים הוא אכן זה שמתאים עבורי??!!
    בברכה,
    מאיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר מרט חייקין
    24/11/2009

בקע שלא מפריע, לא גודל ולא כואב ורק גילו אותו בUS אני לא חושב שצריך לנתח. בקשר לסוג הניתוח אם זה בקע בצד אחד אני מסביר לחולה על 2 אופציות נכונות - לפרוסקופיה או פתוח, אם זה משני צדדיים ובקעים דורשים ניתוח עדיף לתקן לפרוסקופית שני בקעים אך גם ישנם סיכונים במיוחד לעתיד ולכן אם מישהו לא רוצה אפשר גם לתקן פתוח (או שני צדדים ביחד או בנפרד).
    אם מישהו מעוניין בניתוח לפרוסקופי אז בהחלט יש להנתח אצל כרורג עם נסיון בזה. אשמח לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו