בקע במשפעה בזמן הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע במשפעה בזמן הריון
    רוית
    17/10/2007

שלום רב,

אני נמצאת בהריוני השלישי בשבוע 24.

בשבועות האחרונים התחלתי לסבול מכאבים בצד השמאלי של המפשעה לאחר עמידה של כשעה.

לאחרונה תדירות הכאבים הולכת וגדלה וכבר לאחר כ- 20,30 דקות של פעילות במצב של עמידה אני חשה בכאבים אלה, שעוברים במנוחה.

ניגשתי למוקד נשים ושם סברו שמדובר בבקע והפנו אותי לכירורג.

אני ממתינה לתור, אך בינתיים רציתי בבקשה לקבל מושג לגבי טיפול במצב שכזה בזמן הריון.

האם יש מצב בו מנתחים בקע בזמן הריון?

אם לא, וניתן להמתין עד ללידה - מה עושים כדי למנוע מצב של בקע כלוא? האם אצטרך להיות מנותחת לאחר הלידה או שיכול להיות מצב בו שכשלא אהיה בהריון, הבקע לא יפריע?

אני מודה לך מראש על תגובתך.

רוית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע במשפעה בזמן הריון

הוספת תגובה

• בקע בזמן הריון

ד''ר דוד נויפלד
    18/10/2007

אם אכן יש שם בקע רצוי שתתקני אותו לפני הלידה או שתלדי בקיסרי.
    אחרי הלידה אם לא תתקני בינתיים, צריך לתקן כי בפעם הבאה שוב יהיו בעיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה קטנה נוספת...

רוית
    18/10/2007

האם יכול להיות מצב יתקנו את הבקע מיד לאחר הניתוח הקיסרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וברשותך, עוד משהו שהייתי מבקשת להבי

רוית
    18/10/2007

אם בכל מקרה אני עומדת לטפל בבקע באמצעות ניתוח לאחר הלידה, אז מה הבעיה שהוא "יחמיר" עוד קצת (כשבכל מקרה יתוקן בניתוח), וזאת במחיר של מניעת ניתוח קיסרי?

כלומר - האם הסיכון ללדת בלידה רגילה עם בקע גדול יותר מהסיכון של ניתוח קיסרי + ניתוח בקע לאחריו?

תודה רבה על סבלנותך!
    רוית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד''ר דוד נויפלד
    18/10/2007

הכל אפשרי.
    הסדר הנכון לנסות ולתקן את השבר עכשיו. אם לא, רצוי קיסרי ובשלב מאוחר יותר (מוקדם ככל שמתאפשר) תיקון השבר. אפשר לשלב הקיסרי עם השבר אם כי לא אופטימלי מסיבות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו