מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח הרניה חוזררון10/05/2010
שלום ד"ר,
לפני כשלושה חודשים עשיתי ניתוח הרניה לפרוסקופיה דו צדדי. הניתוח עבר בצורה תקינה.
באישור המנתח חזרתי לרכב על אופניים כחודש לאחר הניתוח (רכיבות בעיר לעבודה ואימונים קצרים יחסית של עד 20 ק"מ). לפני כשבוע חשתי מעט כאבים ואי נוחות במפשעה בצד שמאל וראיתי שם גוש. שבתי אל המנתח לבדיקה ונאמר לי שהשבר חזר. נאמר לי שהדבר נובע מכך שהרשת זזה או התקפלה וצריך ניתוח חוזר. הפעם יעשו לי ניתוח דרך המפשעה (כלומר לא לפרוסקופיה אם אני מבין נכון)
שאלותי הן:
א. האם הרכיבה על האופניים גרמה לחזרת ההרניה? (אני גם מרים בבית תינוק במשקל של 9 ק"ג)
ב. מה קורה עם הרשת הישנה? האם בניתוח מתקנים אותה או משנים את מיקומה או שמניחים רשת חדשה עליה (טלאי על טלאי). האם הרשת הישנה לא יכולה לגרום נזק?
ג. האם קיימים סיבוכים בניתוח הרניה שני שלא קיימים בניתוח הראשון?
ד. מהיום הראשון שלאחר הניתוח, כאשר ישנתי על הבטן חשתי תחושה מאוד לא נוחה בבוקר כאילו יש עצם זר בבטן התחתונה (לכן אני משתדל לישון על הגב בלבד). האם הדבר טבעי או שהוא מראה על בעיה עם הרשת?
ה. האם ניתן בניתוח השני לעשות גם לפרוסקופיה או שחייבים ניתוח רגיל?
ו. האם רצוי להימנע מניתוח ולדחות אותו (כרגע אין כאבים וגם הגוש מאוד קטן)
ז. האם להפסיק בינתיים לחלוטין רכיבות על אופניים?
בתודה,
רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר דוד נויפלד10/05/20101. לא חושב אבל אין לדעת בבירור.
7. כיוון שיכול להיות קשור, רצוי בינתיים להמנע.
2. הרשת נשארת ולא נוגעים בה. בד"כ אין בעיה עם זה.
3. לא, עם כי תמיד בניתוח שני סכויי ההצלחה פחותים מאשר בניתוח ראשון.
4. הדבר טבעי, אכן יש לך גוף זר שם.
5. הכל אפשר אך עדיף לעשות בניתוח פתוח.
6. רצוי לדחות כמה שאפשר מניתוח הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)