מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרדות שרירים בעקבות לידת תאומיםשיר08/08/2010
שלום רב,
על אף שהנושא אינו מופיע ברשימת נושאי הפורום הנוכחי, הוא נראה לי המקום בו אוכל לקבל את התשובות ההולמות ביותר לשאלותיי. אני סובלת ,לצערי, מבעיית הפרדות שרירי בטן קשה (דיאסטוזיס רקטי). אני שנה ועשרה חודשים לאחר לידת תאומים. ילד אחד נולד במשקל 3.280 והשני 2.570. כיום, אני נראית בערך בחודש רביעי- חמישי.לפני ההריון התאמנתי בסטודיו לעיצוב ועשיתי תרגילי בטן. בהריון הפסקתי עם כפיפות הבטן כבר בהתחלה ועבדתי רק על הבטן התחתונה. התאמנתי עד סוף שבוע 36. ילדתי בסוף שבוע 38. כיום אני לא עושה כפיפות בטן אלא רק תרגילים לבטן התחתונה ("שאיבות"). אני חייבת לציין שהבטן שלי, עוד לפני ההריון וההפרדות שנוצרה, היתה ועודנה מתנפחת אחרי אכילה, ברמות משמעותיות. חלומי הגדול הוא לעשות את הניתוח(שבו מתבצעת הכנסת רשתות לבטן על מנת לקרב בין השרירים) ולהתפטר מהבעיה, אולם את הניתוח עושים אחרי סיום ההריונות, ואני מתכננת ילד נוסף. אודה לכם מאד אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
1. האם במצבי ניתן להכנס להריון ?(מבחינה רפואית כמובן)
2. נאמר לי ע"י רופא שהניתוח שפותר את בעיה (הכנסת רשתות לבטן לקירוב השרירים) הוא ניתוח מסוכן מאד (5% הצלחה)עם התאוששות קשה ביותר, ואילו במקומות אחרים קראתי ההפך. האם הניתוח אכן פשוט? האם תדירות ביצועו בארץ גבוהה?
3. האם יש רופא בארץ שמתמחה בביצוע ניתוחים מסוג זה?
4. במידה שהניתוח עובר בהצלחה, האם אוכל בעתיד לעסוק בספורט? אם כן, לאחר כמה זמן? האם תהיה לי הגבלה לגבי פעילות מסויימת? (אירובי, בטן)- אני שואלת שכן אני רוצה לעשות הסבה מקצועית ולהיות מדריכת כושר, ותשובה זו חשובה לי כדי שאוכל להגיע לקבלת החלטה מושכלת יותר.
תודה רבה,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאסטזיס רקטי
ד``ר רפאל אלון09/08/2010לשיר שלום רב,
דיאסטזיס רקטי הוא מצב בו יש רווח בין שני השרירים הישרים של דופן הבטן, משני עברי קו האמצע. זה אינו מצב הנחשב בקע אלא בעצם וריאציה אנטומית. ייתכן ולחץ תוך בטני מגבר, כמו למשל רחם הריוני גדול עם תאומים, גורם להחמרה במצב. את מציינת שהבטן הייתה מתנפחת גם לפני ההריון וייתכן שמצב אנטומי זה גרם לבטנך להראות נפוחה גם לפני ההריון. ובאשר לשאלותייך:
1) אין מניעה להכנס להריון במצב זה.
2) תדירות הניתוחים לתיקון מצב זה היא נמוכה ביותר, מכיוון שזה אינו בקע כפי שהסברתי.
3) לא ידוע לי על רופא מסוים המתמחה בכך.
4) לדעתי כדי לתקן את המצב אין צורך בהכנסת רשתות אלא בכריתת עודף רקמת הפסיה שבין השרירים. ניתן לחזק את החיבור החדש עם טלאי רשת. איני רואה סיכון מיוחד בביצוע ניתוח כזה. סיכוי החזרה של הבעיה לאחר ניתוח,אמור להיות דומה לשיעור הופעת בקע בצלקת ניתוחית דומה.
5) כעבור פרק זמן של החלמה מהניתוח לא צריכה להיות מגבלה בעיסוק בספורט או ביצוע מאמצים. אני מעריך את פרק הזמן כתקופה של 2-12 חודש (תלוי בשיטת התיקון)
מקווה שעזרתי לך
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)