מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מה זה אומר סיכונים?
שמחה17/10/2010בוקר טוב,
יש לי את אותה הבעייה.
כשאתה כותב לסכן למה הכוונה? והאם חיוני להכנס לניתוח כשיודעים מלכתחילה לגבי הסיכונים?
אודה על תשובתך ואם ניתן להרחיב בנושא הסיכונים והכשלונות ומה ההבדל ביניהם.
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע עננק בדופן הבטן
שמחה17/10/2010בוקר טוב,
לשאלתי הקודמת, בקע ענק בדופן הבטן.
בקע בצלקת ניתוחית
שבוע טוב
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע ענק בדופן הבטן
שמחה21/09/2010תודה על תשובתך המהירה
כשאתה כותב כשלונות למה הכוונה מה הסיכונים האם חלילה לא אצא מהניתוח יש לך המלצה על רופא מסויים שמומחה בנושא, האם ניתוחים כאלה נעשו בעבר.
מצטערת על הבקשה הלא מנומסת אפשר לדבר עם אדם שעבר מקרה דומה.
אני מוטרדת מאוד כי אני חוששת מסיבוך נוסף
ממתינה לתשובה מפורטת יותר מה זה אומר כשלונות ובמה זה מתבטא
תודה רבה וחג שמח
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע ענק בדופן הבטן
ד``ר רפאל אלון21/09/2010לשמחה שלום
כשלון אומר שתיקון הבקע ייכשל ובסופו של דבר תשארי עם בקע בדופן הבטן. אין הכוונה לסכנת חיים...
הפורום אינו מקום להמליץ על רופא או מחלקה. אני בטוח שהכירורג שלך יוכל לעשות עבורך.
ניתוחים כאלה אינם נדירים. יש מחלקות כירורגיות, בכל אזורי הארץ, עם נסיון לא מבוטל בתיקון בקעים כאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בצד ימין בבטן
שמחה24/10/2010בוקר טוב
לאחרונה אני מרגישה דקירות אחת לכמה שעות בצד ימין בבטן למטה מעל המפשעה.
אודה לך אם תוכל למסור לי מה הם האברים שנמצאים בבטן בצד ימין וממה נגרם הדקירות.
אודה על תשובתך בהקדם האפשרי
בתודה ובברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות בצד ימין בבטן - תגובה
ד``ר רפאל אלון24/10/2010לשמחה שלום,
אין אפשרות לומר לך, בודאי מבלי שנבדקת, מה הגורם לדקירות. ייתכן וזה כאב הנובע מהקע.
בבטן הימנית התחתונה יכולים להיות מספר רב של איברים, ממערכת העיכול ומערכות אחרות. יכולים להיות מעיים דקים, מעי גס ימני, תוספתן. יכולות להיות שחלות וחצוצרות וגם שלפוחית שתן.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מקום לדאגה
שמחה24/10/2010בוקר טוב,
תודה על תשובתך
יש לי תור לכירורג ב-15.11.2010, יש מקום לדאגה?
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מקום לדאגה - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/11/2010יני סבור שיש מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בצלקת ניתוח
שמחה17/11/2010בוקר טוב
בהמשך לתשובתך הייתי אצל הכירורג על-מנת לתאם תור לטרום ניתוח ובין הסיכונים נמסר לי שיש גם תמותה.
אני בהתלבטות מאוד גדולה לגבי הניתוח,ללא ניתוח זו בעייה מחשש לסיבוך ולהמשיך עם חגורה זה קשה.
מבקשת את עזרתך בקבלת החלטה ובסיכונים
בברכה,
שמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בצלקת ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/11/2010לשמחה שלום
לא יכול לענות על שאלתך מבלי שבדקתי אותך.
הסיכונים לסיבוכים ותמותה הם בבקעים מאד גדולים ומסובכים לתיקון.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה בטבוררויטל24/08/2010
שלום אני עברתי ניתוחי הטריות בבטן כתוצאה מהחידק הטורף וכתוצאה מכך נהיה לי הרניה גדולה ניסו בזמן סגירת הבטל לתקן אך ללא הצלחה נאמר לי שלא אוכל לעשות ניתוח ליפני שנה שנה וחצי מיום הסגירה . כיום יש לי כאבים חזקים במיוחד בערב האם יש סיכוי לנתח בזמן הקרוב דבר נוסף החידק הטורף היה ליפני שלושה חודשים וסגירת הבטן ליפני חודש וחצי (עדיין יש פצע פתוח בצד) מה אפשר לעשות לא יכולה לתפקד בצורה כזאת עוד שנה וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ברירה...
ד''ר דוד נויפלד25/08/2010אם יש סיכוי להצלחה זה רק עם המתנה סבלנית שהפצעים יסגרו (אולי בעזרת השתלת עור) ורק אז להעריך את מידת הנזק ואיזה תיקון יתאים, אם בכלל.
ד"א, על רקע מה היה הזיהום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
רויטל25/08/2010מה הכונה עם בכלל יכול להיות שלא יוכלו לנתח? הרקע של החידק הטורף היה ניתוח קיסרי.
לגבי השתלה הדין מחכים שהרקמות יגדלו והפצע יתאים להשתלה מקוים שיתרפה לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגודל הזה...
ד''ר דוד נויפלד25/08/2010עושה רושם שכדאי השתלה ע"מ לזרז התהליך.
יש מצבים כשהחסר ברקמה הוא כ"כ גדול שאי אפשר לסגור בלי לסכן אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניראה לי שיש לנו חוסר הבנה
רויטל25/08/2010כיום הפצע שלי הוא קטן 7 ס"מ על 4 ס"מ מצורף קובץ השאלה לגבי ההרניה מתי אפשר לנתח ובאיזה דרך כי היא מפריעה לי לתפקד באופן נורמלי בלי כאבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו תמונה אחרת לגמרי!
ד''ר דוד נויפלד25/08/2010נראה שהקודמת נועדה להשוויץ?!?
בגודל הזה באמת אין טעם להשתיל עור.
לגבי כל השאר אני עומד על דברי.
לחכות לראות תוצאות הבשלת הפצע ואז ניתן יהיה להעריך כראוי את גודל הדפקט ולפי זה להחליט לגבי סוג הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשויץ????
רויטל25/08/2010ממש לא להשויץ יש תמונות הרבה יותר גרועות. התמונה הראשונה זה בישביל שתיראה את גודל ההרניה . ולפי זה תגיד לי מה ניתן לעשות פשוט ליפני הסגירה ראו את ההרניה טוב. האם צריך באמת לחקות שנה שנה וחצי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה= לחכות
רויטל25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי...
ד''ר דוד נויפלד25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע ענק בכל דופן הבטן בצלקת ניתוחית
שמחה21/09/2010שלום רב,
ב-21.7.2010 אושפזתי עקב אבן זעירה בכיס המרה עקב כך עברתי ercp שהסתבך בפרפורציה נלקחתי ללפרוטומיה חוקרת ב-23/7/2008 שם נמצא כיס מרה דלקתי (שנכרת) לבלב בצקתי ואיזור שומן נמקי פרינפרי מימין ובפלקסורה ההפרטית בהמשך פיתחתי חום גבוה על רקע זה בוצע ב-10.8.2008 CT בטן שהדגים קולקציה רטרופריטונאלית מימין המשתרעת עד האגן עברתי ניקוז מלעורי.
ב-12.8.2008 נכנסתי להלם ספטי והוחלט על לפרוטומיה חוקרת נוספת בה נמצא רקמה נקרוטית לפני ומאחורי הכליה עד הפסואס, עברתי הטריה והושארו מפיות והועברתי להמשך טיפול במסגרת טיפול נמרץ והם הונשמתי בשיטת PSV.
כיום אני מועמדת לניתוח סגירת בטן עם חששות כבדים ביותר.
נודע לי שנדרש ניתוח מורכב ביותר עם קשיים וסיכונים וללא ניתוח צפוי מוצא עגוים ומסובך.
שאלתי מה יכולים להיות הסיכונים, האם הניתוח צריך להתבצע במקום שבו ביצעתי את הניתוח הראשון, האם ניתוחים כאלה בוצעו, מהם אחורי ההצלחה והאם היו כישלונות. (היום אני מתהלכת עם חגורת בטן).
אני בדילמה קשה ביותר והחשש שלי שככל שאני לא מבצעת את הניתוח מוקדם הסיבוך יהיה קשה יותר (עברו מאז שנתיים).
אודה על תשובתך
חג שמח
ד``ר רפאל אלון21/09/2010לשמחה שלום,
בקע ענק ה"מחליף" את רוב דופן הבטן הקדמית מהווה מחלה קשה בפני עצמו, ואתגר כירורגי רציני ביותר. הצורך בניתוח הוא חיוני כי בקע כזה, שאינו מטופל מהווה מחלה מקצרת חיים... ישנן שיטות לתיקון הבקע, ברובן עם שימוש ברשת.
ולשאלותייך: 1) ישנן הצלחות בתיקון בקעים כאלה אך גם כשלונות. קשה להעריך את סיכוי ההצלחה מבלי לבדוק אותך ואת צילומי CT בטן הדרושים לתכנון התיקון. 2) את התיקון רצוי לבצע במחלקה כירורגית שיש לה ניסיון עם תקון בקעים כאלה (ולאו דוקא במקום בו נותחת) כדי להגדיל למקסימום את שיעור ההצלחה. 3) לא כדאי לדחות את הניתוח כי ככל שעובר הזמן הבקע גדל ושארית שרירי דופן הבטן נסוגה בהדרגה לצדדים, מה שמקשה עוד יותר על התיקון.
חג שמח והחלטה נכונה..
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב אחרי זהום בדופן הבטן וניתוחי הט
ד``ר רפאל אלון21/09/2010לרויטל שלום,
מה שמכתיב את מועד הניתוח לתיקון הבקע במקרה שלךהוא מצב הרקמות. לא ניתן להסתכן ולנתח כאשר הרקמות לא החלימו בצורה מלאה מה"טראומה" של הזיהום וההטריות. כאשר יש חסר משמעותי של דופן בטן, סגירת הבטן בתהליך הריפוי נגרמת מצמיחה של רקמת גרעון ובהמשך ציפוייה בשכבת עור. עד שתהליך הריפוי לא יושלם באופן טבעי לא רצוי, ואף אסור, לנסות תיקון ניתוחי. לכן, לדעתי, תאלצי להמתין את פרק הזמן עד התייצבות מצב הרקמות.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך יודעים שתהליך הריפוי הושלם
רויטל22/09/2010האם כאשר הפצע שנישאר לי יסגר לבד ויגדל עור זה אומר שהתהליך הושלם ?
בעיקרון אני צריכה גם תיקונים פלסטים והפלסטיקאי אמר שאוליי אפשר יהיה לעשות לי ניתוח משולב הכולל שניי רופאים גם פלסטיקאי וגם כירוגי.
בלי שום קשר אני מרגישה שההרניה גדלה ונהיה לי בליטה כמו ראש של תינוק.
האם זה מסוכן ? האם יש סיכוי שלא יצליחו להכניס לי את ההרניה ביגלל הגודל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך הריפוי
ד``ר רפאל אלון22/09/2010רויטל שלום,
תהליך הריפוי יושלם כאשר כל הפגם בדופן הבטן יהיה מכוסה בעור תקין. צבעו יכול להיות ורדרד מהרגיל.
ייתכן והבקע גדל מכיוון שבקע נוטה לגדול עם הזמן בשל לחצים תוך בטניים ובשל נסיגה הדרגתית לצדדים של שרירי הבטן. אין בכך סיכון, אך ברור כשכל שהבקע גדול יותר-התיקון קשה יותר. כפי שהסברתי, במקרה שלך חייבים להמתין לריפוי שלם של הרקמות.
בהחלט מקובל לבצע ניתוח משולב הכולל כירורג כללי וכירורג פלסטי בתיקונים כאלה.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)