כאבים בצד שמאל מעל המפשעה השמאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בצד שמאל מעל המפשעה השמאלית
    מיקי
    10/09/2010

שלום !
    אני בן 28 ועושה ספורט בחדר כושר 3-4 פעמים בשבוע . מזה כבר 5 שנים שאני סובל מכאבים שהולכים ובאים בצד השמאלי התחתון של הבטן ממש מעל המפשעה שיורדים לאשך ובמנוחה אף הכאבים חולפים.
    עשיתי כבר את כל הבדיקות ועברתי ניתוח הרניה דו צדדי בשיטה הלפרסקופית כי אבחנו הרניה קטנה משמאל וגם מימין שחשבו שהכאבים משם אך הכאבים לא עוברים . נבדקתי אצל מספר כירורגים כולל המנתח שלי שאמרו שלא חשים בהרניה חוץ מאחד ששלח אותי לאולטרה סאונד שראה איזו מין בליטה קטנה שהמנתח שלי אמר שזה לא הרניה וכי הוא לא ממליץ על ניתוח או התערבות כירורגית .
    חייב לציין שהכאבים מתחילים לאחר מאמץ אבל לא תמיד , הכאב הוא סוג של מתיחה לחץ כאשר אני עומד על רגל ימין שיורדים לאשך שמאלי .
    הכאבים יכולים להופיע פעם בחודש או יותר כבר לצערי התרגלתי אבל איכות החיים נפגעת מזה .
    מרפאת כאב הציעו לי להחדיר לשם סטרואידים או לעשות אפידורל דבר שאני לא רוצה .
    מה אתה מציע ? האם כדאי שוב לעבור התערבות כירורגית ? אולי זו הרשת שלפעמים עושה לי כאבים למרות שהם היו גם לפני ? יכול להיות שזה מעמוד השדרה(למרות שאורטופד ראה סיטי שלי ושלל עצב תפס) ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תיקון טעות

מיקי
    10/09/2010

הכאבים מגברים לאחר מאמץ לאחר שאני נשען יותר על רגל שמאל ולא ימין כמו שציינתי בטעות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במפשעה לאחר נתוח בקע

ד``ר רפאל אלון
    10/09/2010

למיקי שלום
    התופעה שאתה מתאר מוכרת ומתרחשת אצל אחוז קטן ממנותחי הבקע. ברוב המכריע של המקרים אין מדובר בבקע חוזר אלא כנראה בפגיעה עצבית. פגיעה כזו אינה ניתנת למניעה בזמן הניתוח. הטיפול בבעיה הוא אצל המומחים לכאב-מרפאת כאב. אם יש לך סבל משמעותי ו/או פגיעה באיכות החיים כתוצאה מהבעייה אני מציע לך לשקול בחיוב טיפול שהוצע לך במרפאת כאב. יש סיכוי הצלחה טוב לטיפול שכזה.
    שנה טובה וללא כאב
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה

מיקי
    10/09/2010

קודם כל תודה על התשובה המהירה!!!
    ד"ר איך זה יתכן שלפני הניתוח ואחרי הניתוח הכאבים לא השתנו , כמו שהיה ככה נשאר ? אז כנראה זה לא קשור לניתוח שנעשה??
    בכל מיקרה עשו לי סיטי לפני הניתוח וראו בקע קטן שאני לא חושב שעושה לי את הכאבים האלה שממש לוחצים בזמן העמידה על רגל שמאל כאשר אני אחרי מאמץ .
    אני מפחד שיזריקו לי סטרואידים לאזור כי יש שם מקום רגיש :אשכים , וחס וחלילה ישפיע על הפוריות שלי .
    אולי תוכל להמליץ לי על מישהו ממוחה לאזור הזה שיוכל פעם אחת ולתמיד לעזור לי.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במפשעה

ד``ר רפאל אלון
    10/09/2010

למיקי שלום,
    הפורום אינו מיועד להמלצה על מטפלים..אני מעריך שהרופא שבדק אותך במרפאת כאב הינו מומחה בתחום.
    הסיפור שלך קצת לא שגרתי-בד"כ אין צורך בCT כדי לאבחן בקע. אם הכאב לפני ואחרי הניתוח הינו זהה ייתכן ויש בעייה שאינה קשורה לבקע או לניתוח. כאב לאחר הניתוח יכול להיות מפגיעה עצבית או מתגובה דלקתית (לא זיהום!) לרשת שהיא גוף זר. להזרקה מקומית אין השפעה על הפוריות וכדאי לעשות נסיון טיפולי כזה. אם הכאב יחלוף-הרי שטפלת בבעיה. ואם לא יחלוף אולי יתן כיוון לאבחנה מדויקת יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיקי
    10/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו