בקע בטבור ובקע במפשעה ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע בטבור ובקע במפשעה ימין
    קרן
    21/09/2010

שלום רב,
    אני בת 32 ולפני כשנה אבחנו אצלי בקע טבורי - "מיד כרניאלי לטבור הודגם בקע בגודל 0.9X0.1 ס"מ. הבקע מכיל רקמה אקוגנית (כנראה שומן) ומעט אוויר (כנראה בפיתול מעיים). אין בתוכו זרימת דם. לסיכום - בקע Para -Umbilical "/

יש לציין שאין לי כאבים כלשהם והמשכתי להתאמן כרגיל. (אני רצה והולכת לחדר כושר, פעילות במאמץ קל - בינוני).

השבוע התברר שיש לי בקע נוסף במפשעה ימין - "במבחן VALSALVA מופיע מבנה יכול להתאים לבקע. מרווח תוך פרקי תקין. לא הודגם נוזל בתוך המפרק. הקפסולה לא מעובדה. גיד ושריר ADDUCTOR הודגמו תקינים". בעל פה הרופאה אמרה שיש לי בקע קטן.
    יש לי ממש מעט כאבים שם לעיתים נדירות.

עד היום שני הבקעים לא הפריעו לי בשגרת חיי.

3 שאלות - 1. יש בעיה להמשיך להתאמן? זאת אומרת לרוץ וללכת לחדר כושר, כ - 3 - 4 פעמים בשבוע? לא באופן מקצועי אלא חובבני.
    2. האם העובדה שיש לי 2 בקעים מסוכנת יותר?
    3. כדאי לנתח לפני כניסה להריון?

תודה מראש וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בקע בטבור ובמפשעה

ד``ר רפאל אלון
    22/09/2010

לקרן שלום רב,
    אם אין לך תלונות מהבקעים-את יכולה להמשיך בשגרת חייך כולל פעילות גופנית.
    כדאי שתבדקי על ידי כירורג כדי לדעת אם באמת יש בקע במפשעה וכדי לקבל המלצה בפגישה ישירה ולא בהתכתבות באינטרנט..
    אין בבקע/ים שלך שום סיכון.(אני מטיל ספק בבקע המפשעתי-אבחון בקע במפשעה נעשה בבדיקה גופנית. בדיקת על קול-אולטראסאונד- נעשית רק במקרים מיוחדים וכתוספת לבדיקה הגופנית..).
    אם את שוקלת ניתוח לתקון-כדאי לפני הריון.
    חג שמח
    ד"ר אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו