מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע בטבור ובקע במפשעה ימיןקרן21/09/2010
שלום רב,
אני בת 32 ולפני כשנה אבחנו אצלי בקע טבורי - "מיד כרניאלי לטבור הודגם בקע בגודל 0.9X0.1 ס"מ. הבקע מכיל רקמה אקוגנית (כנראה שומן) ומעט אוויר (כנראה בפיתול מעיים). אין בתוכו זרימת דם. לסיכום - בקע Para -Umbilical "/
יש לציין שאין לי כאבים כלשהם והמשכתי להתאמן כרגיל. (אני רצה והולכת לחדר כושר, פעילות במאמץ קל - בינוני).
השבוע התברר שיש לי בקע נוסף במפשעה ימין - "במבחן VALSALVA מופיע מבנה יכול להתאים לבקע. מרווח תוך פרקי תקין. לא הודגם נוזל בתוך המפרק. הקפסולה לא מעובדה. גיד ושריר ADDUCTOR הודגמו תקינים". בעל פה הרופאה אמרה שיש לי בקע קטן.
יש לי ממש מעט כאבים שם לעיתים נדירות.
עד היום שני הבקעים לא הפריעו לי בשגרת חיי.
3 שאלות - 1. יש בעיה להמשיך להתאמן? זאת אומרת לרוץ וללכת לחדר כושר, כ - 3 - 4 פעמים בשבוע? לא באופן מקצועי אלא חובבני.
2. האם העובדה שיש לי 2 בקעים מסוכנת יותר?
3. כדאי לנתח לפני כניסה להריון?
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בטבור ובמפשעה
ד``ר רפאל אלון22/09/2010לקרן שלום רב,
אם אין לך תלונות מהבקעים-את יכולה להמשיך בשגרת חייך כולל פעילות גופנית.
כדאי שתבדקי על ידי כירורג כדי לדעת אם באמת יש בקע במפשעה וכדי לקבל המלצה בפגישה ישירה ולא בהתכתבות באינטרנט..
אין בבקע/ים שלך שום סיכון.(אני מטיל ספק בבקע המפשעתי-אבחון בקע במפשעה נעשה בבדיקה גופנית. בדיקת על קול-אולטראסאונד- נעשית רק במקרים מיוחדים וכתוספת לבדיקה הגופנית..).
אם את שוקלת ניתוח לתקון-כדאי לפני הריון.
חג שמח
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)