בקשת התייעצות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקשת התייעצות
    יעקב
    20/10/2010

ערב טוב .
    יש לי הידרוצלה באשך ימין , נפגשתי עם פרופסור מומחה כירורג , שבמבט ראשון ללא בדיקה פיזית רצינית,, אמר לי יש לך גם שבר ,קילה , במפסעה מימין, והמליץ לנתח דרך המפסעה , לאתר את השבר ולטפל בו ובמקביל לטפל בהידרוצלה . הכל ניראה ונישמע טוב .
    אבל לא ידעתי ולא הרגשתי בשום שבר , לא כאבים ולא כלום, רק הפרעה אשך מוגדל , ( לציין שכל הבדיקות הנדרשות מסבי ניראו תקינות ) .
    לא עירערתי בפני הפרופסור על החלטתו כי אמר הגעת למומחה מספר 1 . ואמרתי לעצמי שאבקש בדיקת אולטראשסאונד , ובבדיקה זו נאמר לי מפורשות לא רואים שום שבר ושום ממצא . ותמיהה למה ניתוח שבר . ולמה פניתי לרופא כירורג ולא לאורולוג שינתח את ההידרוצה בלבד .
    אני כרגע מבטל את הניתוח שניקבע לשבוע הבא עד להחלטה ובירו מעמיק יותר של מומחה נוסף .
    השאלות שלי הם :
    1) האים הניתוח יזיק ניתוח שבר דרך המפסעה ומשם לא יראה שיש שבר ואז יעבור לטיפול ההידרוצלה . ואו יראה שיש שבר ויטפל בשניהם , ואו בכלל יש לטפל בהידרוצלה , ואין צורך בחתך במפסעה לנגיע לטיפול בהידרוצלה , אלה יש דרך קלה ופולשנית פחות .
    לא נעים לי להגיד , שיש לי חשש , שניקבע הבחנה לשבר, כי זה ניתוח פרטי , ויש רווח בצד לניתוח נוסף, שיבוצע או לא יבוצע אך ידרשו לשלמו ולכסותו .
    אבקש תשובה והדרכה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקשת התייעצות

הוספת תגובה

• בקשת התייעצות - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    20/10/2010

ליעקב שלום רב,
    אשתדל לעזור בתשובתי.
    1) הבדיקה הנכונה כדי לקבוע אם יש בקע היא בדיקה גופנית. בדיקת אולטרא-סאונד (US)אינה תמיד מהימנה והשימוש בUS שמור למקרים מיוחדים. לכן כדי לקבוע אם יש לך בקע יש צורך בבדיקת המפשעה.
    2) אש יש בקע והידרוצלה הגיוני לבצע את שתי הפעולות דרך חתך אחד במפשעה.
    3) אם יש רק הידרוצלה ניתן לבחור בין גישה דרך המפשעה לבין גישה ישירה דרך שק האשכים. אין עדיפות ברורה לשיטה מסוימת וכל מנתח נוהג לפי ידיעתו ונסיונו.
    4) הידרוצלה מנתחים רק אם הוא מפריע למטופל. ניתן לבצע ניסיון דיקור וריקון הנוזל ובאחוזים קטנים, לפי המזל..., אין חזרה של הנוזל.
    5) איני רוצה להתייחס לצד הכספי/כלכלי מכיוון שהפורום אינו עוסק בכך.
    המלצתי-גש להבדק אצל כירורג כדי שיקבע אם יש בקע או לא.תיקון בקע מבוצע ע"י כירורג. ניתוחי הידרוצלה מבוצעים הן ע"י כירורגים והן ע"י אורולוגים.
    בהצלחה
    ד"ר אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

יעקב
    20/10/2010

ראשית ממש תודה על התשובה המהירה .

יש לי שאלות הבהרה נוספות.
    * התמיהה שלי, שאין לי תופעות לוואי "לשבר" אם קיים .ושאלתי האם ייתכן שיש לי שבר ללא תופעות לוואי , או שההידרוצה היא אחת התופעות ?

אים הבנתי נכון, בשיטת חתך דרך המפסעה, בכול מקרה עושים אותו חתך בשני המקרים ?
    בהנחה שכן, לאחר החתך המנתח רואה אם יש בקע ואים אין אז לא עושה דבר ,ועובר להידרוצלה ?
    או שאתה מציע שאגש למומחה נוסף ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    22/10/2010

ליעקב שלום,
    לא כל מקרה של בקע זה מלווה בתופעות/תלונות שונות. בהחלט יכול להיות בקע ללא סימפטומים.
    הידרוצלה אינו חלק מתופעות הקשורות לבקע.
    ניתוח משולב לבקע + הידרוצלה מבוצע דרך חתך במפשעה.אבחון הבקע נעשה בבדיקה גופנית פשוטה לפני הניתוח ולא בזמן הניתוח עצמו.
    ניתוח להידרוצלה בלבד ניתן לבצע דרך חתך ישיר בשק האשכים או בחתך דרך המפשעה-לפי נסיון ובחירת המנתח.
    מכיוון שאינך שלם עם הגישה של הרופא אצלו נבדקת, מקובל בהחלט לקבל חוות דעת נוספת ממומחה אחר.
    בברכה
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו