מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע טבורי בהריוןמישהי30/11/2010
שלום. עברתי 2 הריונות בשלם עם בקע טבורי. לאחר ניתוח כיס מרה שעברתי לפני שנתיים בלפרוסקופיה, תוקן לי הבקע. מיותר לציין שהבקע חזר ובגדול- עד שלפני חודשיים היה לי התקף, הטבור ממש יצא החוצה והיה כחול כולו, עם כאבים עזים בבטן. נכנסתי להריון בהפתעה ואני בשבוע 7. אני מתלבטת האם עליי לבצע הפלה בשל החשש להתקף נוסף ? האם קודם עליי לנתח ואז להיכנס שוב להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/11/2010לשואלת שלום,
ניתוח בשליש הראשון של ההריון מסכן את ההריון. לכן בשלב זה מבצעים ניתוחים רק כאשר אין ברירה. אם ההריון יקר לך-אל תפסיקי אותו. בכל כאב בבקע פני לבדיקת כירורג. לא ניתן לנבא אם ומתי יהיה האירוע הבא. ככל שיתקדם ההריון, הרחם, עם העובר שבתוכו, יגדל ויעבור את גובה הטבור (החל משבוע 20 לערך) ואז תהיי "מוגנת" עד לאחר הלידה. לאחר הלידה ממלץ לתקן את הבקע בהקדם מכיוון שכבר היה אירוע של כליאה.
מקווה שעזרתי לך בתשובתי
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי בהריון - תגובה - תגובה
ד``ר רפאל אלון01/12/2010בהמשך לתשובתי הקודמת: הסיכון לניתוח בשליש הראשון של ההריון קשור להרדמה כללית. ניתן להפחית משמעותית את הסיכון כאשר מבצעים הרדמה איזורית (ספינלית או אפידורלית). אני מציע שתבדקי אצל כירורג שיעריך את מצב הבקע ויחד תגיעו להחלטה מתי וכיצד לתקן את הבקע.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)