בקע מצד שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מצד שמאל
    אריה
    08/01/2011

ד"ר שלום .
    אני סובל מכאבים תקופתיים בצד השמאלי ליד איבר המין כבר מעל 4 שנים . בהתחלה עשו לי את כל הבירורים ולא מצאו בקע עד שהתגלה בקע קטן בשני הצדדים . עברתי ניתוח לפרוסקופי לפני כשנתיים וחצי אך הכאבים עדיין בלתי נסבלים וכמו שהיו מלפני הניתוח . לאחרונה עברתי שוב בירור כירורגי ואולטרה סאונד אשכים ומפשעות ונתגלה בקע קטן שוב בצד שמאל איפה שבדיוק כואב לי . חייב לציין שלפעמים מתחילים אצלי הכאבים בירך החיצוני השמאלי ואז הם עוברים למקום הקבוע השמאלי במפשעה ועוד גולש לאשך .
    חייב לציין שאין לי וריקוצל כי עברתי גם בירור נוסף של אורולוג .
    שאלתי היא האם יתכן שמתחיל כאב בירך ואז גולש למפשעה(גם אורטופד בדק וזה לא קשור לשריריים או עצמות)?
    האם יתכן שבקע קטנטן יגרום לכאב חזק מאוד שמכריח אותי לנוח עד שעבור ?
    והאם את התיקון כדאי לבצע בשיטה הפתוחה כי זה מה שאמר לי הכירורג?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע מצד שמאל

הוספת תגובה

• בקע מצד שמאל - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    08/01/2011

שלום אריה
    בקע קטן יכול לגרום לכאבים חזקים יותר מאשר בקע גדול מכיון שתוכן הבקע נלחץ יותר במעבר בפתח קטן. הכאב שאתה מתאר יכול להיות מלחץ על עצב "המתורגם" לתחושות שאתה חש. באשר לשיטת התיקון: כאשר מדובר בבקע חוזר אחרי ניתוח לפרוסקופי, לרוב בתיקון השני משתמשים בשיטה הפתוחה.
    הערה נוספת: אתה מספר כי הכאבים נותרו ללא שינוי לאחר הניתוח הראשון-יש צורך לבדוק את מקור הכאב. האם הוא באמת בשל הבקע או מסיבה אחרת. לרוב בקע חוזר אינו מופיע מיידית לאחר הניתוח והייתי מצפה לתקופה מסוימת של הקלה בכאב לאחר תיקון בקע.
    בהצלחה
    ד"ר אלון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע

אריה
    08/01/2011

קודם כל תודה על המענה המהיר .
    רק לא ענית לי לי האם יש קשר שכל פעם מתחיל לכאוב לי בירך השמאלית החיצונית כאילו נתפס לי שם השריר ואז זה עולה לכיוון האשך השמאלי ?
    אורטופד בדק אותי ולא מצא משהו אוטופדי .
    מה אתה מציע בסופו של עיניין ? למי לפנות לקבלת עזרה ? חוץ מרופאי כאב שרק רוצים להזריק סטרואידים וחומרי הרדמה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע - תגובה

ד``ר רפאל אלון
    09/01/2011

אריה שלום,
    אם זו בעיה עצבית הטיפול הוא במרפאת כאב. בשלב ראשון בהזרקה מקומית ובהמשך-טיפולים אחרים.
    ד"ר אלון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו