מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שני ניתוחים נכשלו. מה הלאה?צור ל.11/01/2011
ביצעתי ניתוח דו צידי לפני כשנתיים וחצי, עם רשת. אחריו נאלצתי להיות "מרותק" לכ- 90 ימי החלמה, מהם 60 הוכרו רפואית.
צד ימין פרץ שנית לאחר כעשרה חדשים.
לפני כשנה וחצי נערך בו ניתוח חוזר בתפירה, למרבה הפתעתי רמת הכאב וההחלמה הייתה מהירה הרבה יותר מאשר הרשת ונמשכה כשלושה שבועות בלבד (מה שמחזק את השערתי כי הניתוח הראשון לא היה מקצועי). שני הניתוחים נערכו בהילל יפה.
לאחר הניתוח השני הופיעו בצד ימין כאבים לסירוגין, לאחרונה פרץ שוב צד ימין. מתחילים כאבים גם במאמץ קל יחסית ובישיבה, ולעיתים מהבוקר ללא סיבה נראית לעין.
במקצועי הנני מדריך מחנאות וניווט, ולאחרונה התקבלתי למשרה חלקית כמורה לשל"ח. גופי הוא מקור הפרנסה שלי, פגיעה כזו מונעת ממני לעבוד חודשים רבים ולמעשה משמעותה פיטורין מידיים. במסגרת עבודתי אני מטייל הרבה עם תרמיל, רגלית, גם לטווח ארוך ועם משקל של 10-20 ק"ג למשך מס' ימים. איני יכול להרשות לעצמי מצב של תיקוני בקע מתמשכים.
הוסבר לי כי ייתכן מצב שבו ישנה פריצה לייד נק' החיזוק. (מוכר לי מתיקוני מחנאות בתפירה והדבקה, הכלל אומר כי נקודת חוזק מעמיסה על האזור שלידה ולכן תיתכן קרע או שבר ממש ליד נקודת ההדבקה). כן הבנתי שבזמן ניתוח תיתכן פגיעה בעצב.
אודה על חוו"ד ראשונית - מה עלי לעשות כדי לתקן את העניין אחת ולתמיד, תוך פגיעה מינימלית בפרנסה והמשך יכולת למאמץ גופני גבוה כשגרה?
- האם בדומה למצב של "נקע חוזר" בהליכה - ישנו גם מצב של בקע כרוני, חוזר וכו', העלול למנוע ממני לעסוק כל ימי בתחום הפרנסה שלי?
תודה
צור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני ניתוחים נכשלו. מה הלאה? - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/01/2011לצור שלום,
בעשור וחצי האחרונים תיקון עם רשת הוא תיקון שגרתי וסטנדרטי. מאז שהוחל בשימוש ברשתות אחוזי חזרת הבקע ירדו משמעותית. עדיין יש חזרה באחוז קטן מאד.
אין מצב כזה הקרוי "בקע כרוני". לא כתבת באיזו שיטה בוצע התיקון הראשון (הדו-צדדי). אם כל הניתוחים בוצעו בשיטה "פתוחה" רצוי לשקול הפעם תיקון בשיטה לפרוסקופית בצד ימין. אם הניתוח הראשון בוצע בלפרוסקופיה כדאי לשקול ניתוח לתיקון הבקע הנוכחי בשיטה פתוחה. לא ברור אם בתיקון השני גם השתמשו ברשת. כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום כדי לקבל החלטה נכונה וכדי שהתיקון הבא יהיה גם האחרון.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)