מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע טבורי בהריוןרונית13/01/2011
שלום! יש לי שאלה נוספת:
אני בשבוע 20+5 להריון, והרופא נשים שכאבים בטבור שיש לי (כואבים, לרוב כאב לא נוראי כמו של מתיחה, לעיתים כואב חזק כמו דקירה ולעיתים בכלל לא מורגש) הם בקע טבורי לא כלום והפנה אותי לכירורג. (יש לי תור לעוד שבוע). הבנתי שבקע לא כלוא זה פחות בעייתי , ושניתוח מומלץ רק לאחר הלידה. והשאלה שלי מה הסיכוי שהוא הופך לכלוא? איך ניתן למנוע זאת, אם ניתן? ואיך אני מזהה שהוא כלוא?
חוץ מזה - ממה זה נובע? אמנם הבטן שלי קצת גדולה , אבל לא עליתי הרבה במשקל בנתיים (רק 3 קילו)
תודה רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סכון בכניסה להריון עם בקע?
אור26/06/2012שלום
אני בת 32 לאחר 4 לידות ב"ה. לאחר הלידה הרביעית התגלה אצלי בקע 0.6 ס"מ ללא כליאה ב"ה. לעיתים יש לי כאבים קלים לא מציקים. אני מעוניינת בהריון נוסף (ואפילו הריןנןת נוספים) ורציתי לדעת:
א. אם אין סיכון של כליאה במהלך ההריון? האם זה נחשב בקע קטן?
ב. האם לחכות עם ניתוח עד לאחר כל ההריונות או לנתח לפני?
תודה רבה מראש! ורק בריאות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/06/2012הסיכוי לכליאה הוא מאד מאד נמוך. הסיכוי יקטן עוד יותר אם תמנעי ממאמצים המעלים את הלחץ התוך בטני. הטבור הוא איזור חלש יחסית בדופן הבטן ובחלק מהאנשים מתפתח בו בקע. אין לך שום סיבה לדאגה. לאחר סיום מוצלח ש/ל ההריון והלידה פני להערכת המצב אצל כירורג. בקע קטן ולא סימפטומטי אינו מחייב תיקון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע טבורי בהריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/01/2011לרעות שלום,
על פי תיאורך יש לך כנראה בקע קטן מאד בטבור. סיכוי הכליאה בו שואף לאפס ולכן מומלץ להמתין עד לאחר הלידה ואז להחליט אם יש צורך בתיקון הבקע. הסיבה להוצרות הבקע קשורה להתפתחות העוברית. אצל כולנו, בשלב מסוים בהתפתחות העוברית, המעיים יוצאים דרך פתח בטבור, עושים סיבוב חלקי וחוזרים לחלל הבטן. הפתח בטבור אמור להסגר אך לעיתים אינו נסגר בצורה שלמה ואז יש בקע. כמו כן, אזור שנפתח ונסגר הוא חלש יותר מאזור שלא נפתח ולכן הטבור הוא אחד האיזורים המועדים לפתח בקע
. מאחל לך המשך הריון ולידה מוצלחים.
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)