מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע מפשעתי דו צדדי מינימליאמיר אריאל27/01/2011
שלום רב ד"ר,
אני מבולבל מאוד וצריך חוות דעת נוספת על מצבי:
לאחר איבחון של כירורג שיש לי בקע דו צדדי מימלי הופנתי לבידקת US, להלן התוצאות:
: *ממצאים
לא הודגם בקע דו צדדי (גם במאמץ).
בלוטות לימפה בודדות, קטנות במפשעות .
נכון לעכשיו יש לי כאבים מדי פעם בצד ימין (כולל אשך מדי פעם) או שמאל (לפעמיים בשניהם) היום לאורך כל היום היה כאב בגב התחתון (אני מניח באיזור הכליות) מעל האחוריים.
מדובר על כאב מטריד, שמרגיש כמו גב תפוס
חשוב לציין ש -3 רופאים שונים אבחנו בקע בימין ורופא אחד (ד"ר אליעד קרין) אבחן בקע גם בצד שמאל - בקעים מינמליים.
אני לא יודע כמה בדיקת US יכולה לקבוע האם אין או יש בקעים. יחד עם זאת היה אבחון זהה אצל 3 רופאים שונים שישנו בקע קטן\מינימלי.
החוסר וודאות בין התוצאות של ה US לאיבחון של הרופאים מגדיל את ההתלבטות שלי האם יש צורך בניתוח (האם בכלל יש לי בקע?)
בסיכומו של יום יש לי כאבים לאורך היום שגדלים בזמן פעילות בחדר כושר.
חשוב לי לציין שטרם הייתי בבדיקה חוזרת אצל הרופא לאחר בדיקת ה US שביצעתי היום.
אני ממש מבולבל מכל הסיטואציה וזקוק להמלצה מה לעשות מפה,
האם ניתוח יפתור אותי מהכאבים וחוסר הנוחות שאני חש - על כל המשתמע מביצוע ניתוח והסיכונים הכרוכים בכל ניתוח שהוא.
אשמח לתשובה בהקדם על מנת לדעת מה אני צריך לעשות מפה.
תודה מקרב לב
בברכה אמיר אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי דו צדדי מינימלי - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/01/2011לאמיר שלום,
אני מבין את הבלבול שלך. בדיקת US אינה חלק מבדיקות לאבחון בקע, חוץ ממקרים מיוחדים. הבדיקה הקובעת היא בדיקה גופנית ע"י כירורג. צריך לקבל ממך ספור מפורט של התלונות ולבדוק אותך ביסודיות כדי להחליט האם יש או אין בקע ובהתאם להמליץ על המשך הטיפול. אם יש בקע והוא גורם לתסמינים-ממלץ לנתח ולתקן את הבקע. אני מציע שתפנה לבדיקה יסודית אצל רופא כירורג שיש לך לך לגביו תחושות טובות.
בהצלחה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר מפורט על התחושת
אמיר אריאל27/01/2011חשוב לציין שאני בן 36 בריא, רץ כ 40-50 קמ בשבוע ללא כל בעיה רפואית.
מדובר על כאב בצד ימין שגולש לאשך, לפעמים כאב בצד שמאל, לדוגמא לאחר ישיבה ממושכת יש כאב חד כאשר אני קם, הכאב הוא תמידי בין אם בגב בבטן התחתונה או באשך (מעולם לא בכל המקומוות ביחד) בדרך כלל בבוקר הכאב חד יותר.
בכל מקרה יש לי תור בשבוע הבא לכירורג שהפנה אותי ל US, בשורה התחתונה האם יש אפשרות שזה לא בקע בסופו של דבר.
תודה רבה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר מפורט על התחושת - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/01/2011יש אפשרות סבירה מאד שאין לך בקע. אולי מדובר בבעיה אורטופדית-מפרקית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחורנה..ברשותך
אמיר אריאל28/01/2011לאור זה שאני ממש כבר לא יודע מה יש לי (בקע / בעיה אורטופדית) אין איזה בדיקה חד משמעיית שניתן לקבוע האם יש בקע או לא. הפחד הכי גדול שלי זה שיחליטו שיש לי בקע ובניתוח ייגלו שאין.
האם אתה יכול להמליץ לי על רופא נוסף שייבדוק את מצבי הגופני וכמובן את הצילום USלפני שאני אקבל החלטה מה עושים מפה.
תודה מקרב לב
וסופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחורנה..ברשותך - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/01/2011אין בדיקה שתאבחן בודאות של 100% את הבעיה.
הפורום אינו נותן המלצות על רופא מסוים או אחר. מציע, שוב, לא להסתמך על האולטרא סאונד.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)