מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרופא לא מוצא את הבקע - האם להמתין?ארז16/02/2011
לפני כחודש סבלתי מכאבים איומים במפשעות.
רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד, שם מצאו בקעים גולשים בשתי המפשעות, משהו כמו 1.2-1.3 ס"מ בכל צד, עם כניסה של שומן.
מיהרתי לכירורכ. הוא בדק היטב בידיו ולא מצא את הבקעים. ראשית, הוא הסתייג ואמר שלא כל אולטראסאונד הוא "תורה מסיני" ויש פעמים שרואים בערך ומאבחנים בערך. זה לא קדוש. קונקרטית הוא הסתייג מהרופא שביצע את האוטלראסאונד, מהיכרות מקצועית ביניהם.
הוא אמר שאם אני לא סובל מאוד (ונכון לעכשיו אני לא סובל, כי אני גם מאוד לא מתאמץ) אז עליי להמתין חודשיים, שלושה, ואז לעשות שוב אולטראסאונד ובמידת הצורך ללכת שוב לכירורג לבדוק האם ניתן לאתר את הבקע/ים.
אני חושש שהמתנה ממושכת תגרום נזק ואם צריך לנתח - יפה שעה אחת קודם. מאידך - הכירורג לא מצא את הבקע. האם הבעיה בו ? באולטראסאונד ? האם אפשר להמתין ? ואם כבר אני כותב... אז מה עדיף - פתיחה או לפרוסקופיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא לא מוצא את הבקע - האם להמתין? - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/02/2011לארז שלום,
בדיקת אולטרא-סאונד אינה בדיקה מהימנה בנושא בקע. הבדיקה הקובעת היא בדיקה גופנית על ידי כירורג. בדיקת על-קול לאיתור בקעים שמורה למקרים מיוחדים ויוצאי דופן. על פי המידע שמסרת כנראה שאין לך בקע ואין צורך להכנס לשאלה באיזו שיטה ומתי לנתח. אני מציע שתחזור לבקורת של בדיקה גופנית אצל הכירורג (או אחר) בעוד 2-3 חודשים.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)