מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי בקע...יונתן11/03/2011
שלום לכולם. במשך השנתיים האחרונות סבלתי מכאבים במפשעה הימנית לאחר הרמת דברים כבדים. לאחר הרמה הייתי מרגיש כאב שנמשך מספר ימים בהם היו לי כאבים בהליכה ובשכיבה. בנוסף הכאבים החזקים ביותר היו כאשר הייתי יושב בשירותים. כאבים עזים לעיתים ברמה שלא יכולתי ללחוץ בזמן הישיבה בשירותים. הכאבים היו עוברים לי לאחר 3-5 ימים.
מכיוון שסברתי שקילה הוא מצב של כאבים מתמידים, וגם באיזור האשכים בלבד לא העלתי על דעתי שיכול להיות שיש לי קילה. בנוסף אני בחור מעט שמנמן ותמיד הייתי קצת שמן באיזור המפשעה ועל כן קשה לי להבדיל אם יש לי נפיחות או איזה בליטה באיזור.
כך במשך שנתיים כל פעם שהייתי מרים משהו כבד או עושה איזה שהוא מאמץ פיזי היו חוזרים הכאבים במפשעת ימין. לפני כחודשיים המצב חזר ונמשך כשבועיים ועל כן החלטתי ללכת לכירורג. הכירורג (בחר"פ יש לציין) בדק אותי ואמר שהוא חושב שזה מתיחה ולא בקע אך שלח אותי לביצוע אולטרסאונד. באולטרסאוד (גם בחר"פ) הטכנאי טען שהוא רואה בקע ודאי בצד ימין והוסיף שהוא רואה אחד קטן יותר בצד שמאל. חזרתי אל הרופא, הוא בדק אותי שוב ואמר שלדעתי אין שבר אבל אם אני רוצה הוא יתן לי הפנייה לניתוח.
בקיצור הלכתי לקבל חוות דעת שניה מכירורג בבית חולים אסף הרופא, שאיבחן בקע ודאי בצד ימין והתחלת בקע בצד שמאל (ללא אולטרסאונד יש לציין). אני אוסיף שבצד שמאל לא היו לי כאבים עד כה, אבל בזמן האחרון אני מרגיש מעיין אי נוחות, או מועקה באיזור צד שמאל אך מעולם לא הרגשתי את אותם כאבים מגבילים ומפריעים כמו בצד ימין.
העניין הוא כזה. דבר ראשון איני אחד שמעוניין לבצע הלכים רפואיים מיותרים וללא צורך ועל כן מעניין אותי לדעת מה דעתך על העניין, כיצד רופא אחד מזהה בוודאות קילה והשני בודק אותי פעמיים ואומר שאין אך מציע לי הפנייה לניתוח אם אני רוצה ? הסיבה שאני שואל היא שקראתי מאמרים שאומרים שעניין הקילה הוא תחום אפור כזה ולא וודאי ויש רופאים שמציעים אותו סתם. האם לרופא בבית חולים יש אינטרס להציע ניתוח כזה לחייל ??
בכלל מקרה אשמח לדעת את דעתך בנושא והאם ישנן אבחנות אחרות שיכולות להיות.
חשוב לי לציין שאכן הכאבים מוחשיים ואני לא אחד שרוצה חס וחלילה לברוח מניתוח. אם הדבר דורש ניתוח אז זה מה שאעשה.
בנוסף רציתי לדעת האם עליי ללכת על ניתוח כפול בשני הצדדים עם הפרוסקופ או על ניתוח חד צדדי, לא הצלחתי להבין מה יותר טוב ויותר פשוט ופחות נתון לסיכוי להסתבכות.
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי בקע... - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/03/2011ליונתן שלום,
בד"כ אבחנה של בקע היא בבדיקה גופנית. בדיקת על-קול (אולטרא-סאונד, US) אינה מדויקת במקרים רבים ויש בה אבחון מוטעה של בקעים.
עליך להבדק אצל כירורג מנוסה ולדון עמו על האפשרויות הטיפוליות.
בברכה
ד"ר אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נפיחות אחרי ניתוח בקע מפשעתי
בקע מפשעתי שתוקן לפני שנים מציק בהריון
נפיחות בטנית בפופיק - בלחיצה זה עולה למעלה
האם יש הגבלה בפעילות גופנית בשל בקע מפשעתי?
בקע מפשעתי אצל חולה סכרת - האם לנתח?
מכת אגרוף חזקה יכולה לגרום להיווצרות בקע בטני?
הסננה של שומן מזנטריאלי בבדיקת סי טי מה המשמעות?
צורך בניתוח תיקון בקע שאובחן בבדיקה מקרית
כאב לאחר יחסי מין - ולאחר ניתוח בקע חד צדדי
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)