כאבים בבטן ומותן שמאל ואשך שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בבטן ומותן שמאל ואשך שמאל
    מבולבל
    12/05/2011

שלום רב,

אני בן 33 ומזה כחודשיים יש לי כאב, לעיתים עמום ולעיתים עז בבטן התחתונה בצד שמאל. לפעמים הכאב ממש במותן ואפילו זורק לכיוון הגב התחתון מצד שמאל. הכאב במותן/בטן שמאל כבר יומיים קיים בלי מנוחה.
    בנוסף יש כאב בא והולך גם לכיוון אשך שמאל, מה שמלווה לעיתים בבליטה לאורך המשפעה השמאלית.
    לאחר הפניית האורולוג לאולטראסאונד גילו חשד לוריקוצלה קלה, מה שבבדיקה פיסית נשלל על ידו. לבסוף הופניתי לכירורג שאיבחן בקע מפשעתי לאחר בדיקה קצרה. יש לי תחושה כי לא נתנה הדעת לכאבים באיזור המותן והחשש שלי הוא אולי נוצר מצב בו יש יותר מבקע אחד.
    בנוסף הוא ציין בפני כי הוא מנתח בשיטה המסורתית אשר לדעתו מדוייקת יותר מאשר בלפרסקופייה. לטענתו במידה וחוזרים הכאבים בלפרסקופייה לעיתים לא ניתן לתקן את המצב לעומת ניתוח מסורתי שם לא תהא בעיה לתקן.
    כמו כן, אמר כי הוא משתמש ברשת יקרה יותר שעולה כ-1200 שח (אני ככל הנראה אקבל מהקופה החזר של כ-60%). לאחר מכן הבנתי כי יש רשתות יקרות וטובות יותר. כמובן שארצה שישתמשו בחומר הטוב ביותר.

אודה לך על תשובותיך ועזרתך:
    1. האם רק בקע מפשעתי או יותר
    2. האם יש קשר בין חשד לוריקוצלה לבקע
    3. שיטה מסורתית מול לפרסקופיה
    4. במידה ומסורתית - האם הרדמה מלאה/אפידורלית/ספינלית
    5. איכות הרשת

תודה וסליחה מראש על המגילה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בבטן ומותן שמאל ואשך שמאל - תגובה

ד''ר דוד נויפלד
    15/05/2011

1. נשמע שיש לך בקע.
    2. הקשר עם הווריקוצלה - אקראי, לדעתי.
    3. בקע חד צדדי, עדיף בחתך.
    4. הרדמה בהתאם לבחירתך בהתייעצות עם המרדים.
    5. ? לא מבין השאלה. אין מדדים אובייקטיביים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו