מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצד שמאל של הבטןרון09/12/2016
היום הייתי בחדר כושר והרמתי משקולות ולאחר מכן שיחקתי כדורגל כשחזרתי לבית התחלתי להרגיש כאבים בין הבטן למפשעה בצד שמאל וזה כואב ממש יכול להיות שזה קילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן שמאלית
ד``ר רפאל אלון09/12/2016קרוב לוודאי שאלה רק כאבי שרירים בשל המאמץ. אם לא יחלפו - פנה לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי דו צדדי בהריוןהדר06/12/2016
שלום ד"ר דודאי
אני בהריון ראשון שבוע 28 אובחן בקע דו צדדי
צד ימין פתיחה של 0.4 ניכר יותר בעת ולסלבה
צד שמאל 0.36
רקמה תת עורית חופשית
שרירים וכלי דם פורמלים תקינים
לא הודגמו בלוטות לימפה
שאלתי היא כזו:
האם הבקע נחשב גדול?
האם בגודל כזה יש צורך בניתוח?
אני ספורטאית האם יש הגבלה על פעילות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי בהריון
ד``ר רפאל אלון06/12/2016קרוב לודאי שאין לך בכלל בקע. קלינית לא קיים בקע בגודל של 4 מ"מ.
כמובן שאין צורך בבדיקות נוספות או ניתוח.
המשך הריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי קל מהריוןחגית21/11/2016
בקע במצב קל,האם יש מה לעשות ובאיזו שיטה כדי לשפר את המצב או לפחות לא להחמירו..אולי עבודה על שרירים מסוימים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי
ד``ר רפאל אלון21/11/2016בקע ניתן לתקן רק באמצעות ניתוח. אם הבקע אינו מפריע לך - אין צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניה חסימת מעיים לאישה בשנות החמישיםיעל20/11/2016
שלום
אישה בשנות החמישים, עם הרניה כבר שנים רבות.
כבר כמה ימים עם הקאות (בתחילה היה גם שלשול, לאחר מכן הפסיק לגמרי יציאות).
קיבלה נוזלים במרפאה קהילתית, לאחר שלא חל שיפור נשלחה למיון.
במיון קיבלה נוזלים, ורק למחרת בבוקר בוצע צילום בטן, ובשעות הערב לילה בוצע סיטי.
ואז הופנתה לניתוח דחוף עקב החסימה וכן נמק של חלק מהמעי.
1. כמה זמן לוקח עד שנוצר נמק?
2. אם בצילום רנטגן ראו ממצאים המחשידים לחסימת מעיים, האם זה תקין שחיכו עד הערב עם הסיטי?
3. כמו כן דרשו הכנה לסיטי עם השתיה המיוחדת, מה ההגיון בלשתות אצל מישהו עם מעיים חסומות?
4. כמו כן לא הגבילו אותה מבחינת מזון ושתיה, והיא קיבלה ארוחת צהרים כרגיל (כנראה לא אכלה כי לא רצתה ולא יכלה), האם זה נורמלי?
ובכלל, לאור הקליניקה של כמה ימים עם הקאות וללא יציאות, לא היו אמורים מיד לחשוד בכיוון של חסימת מעי ולהפסיק לתת לשתות, ואף לחבר לזונדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה וחסימת מעיים
ד``ר רפאל אלון20/11/2016נמק של המעיים (כמו כל רקמה או איבר אחר) מתרחש כשנגרמת הפסקה של אספקת הדם לרקמה. במעיים יש צורך בפרק זמן של מספר שעות עד שנגרם נמק שהוא בלתי הפיך. הטיפול במקרה של חשד לחסימת מעיים הוא: הפסקת מזון ושתיה דרך הפה, מתן עירוי נוזלים, הכנסת זונדה לקיבה וקטטר לשלפוחית השתן, ובמקביל ביצוע בדיקות מעבדה ודימות כדי לאבחן את סיבת החסימה (שבהתאם לה יוחלט עך הדרך בה תטופל-טיפול שמרני או טיפול ניתוחי).
כאשר סיבת החסימה היא בקע (הרניה) כלוא ברוב המקרים האיבחון הוא מיידי בבדיקה גופנית ובהתאם לכך-ניתוח דחוף מיד עם ייצוב מצב החולה והכנתו ע"י מתן נוזלים, זונדה, קטטר ותרופות מתאימות.
בכל מקרה-אירוע של חסימת מעיים הוא מקרה חירום כירורגי הדורש פעולה מהירה כדי להגיע לטיפול לפני שייגרם למעי נזק בלתי הפיך (נמק...)
איני יכול להתייחס למקררה שתיארת מכיון שאיני יודע את כל הפרטים מלבד אלה שמסרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל כבד לאחר ניתוחראובן17/11/2016
אני שלושה חודשים לאחר ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע דו צדדי. לוחצים עליי בעבודה לחזור לעבוד כמחסנאי.
האם אני יכול היום לחזור ולהרים משקלים של 25 קילוגרם (ובאופן חריג גם משקלים גבוהים יותר סביב 35 קילוגרם) ללא כל חשש ומבלי שייגרם לי כל נזק?
מודאג מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקל
ד``ר רפאל אלון17/11/2016אתה יכול לחזור לפעילות רגילה ולהרים משקל ללא הגבלה. בודאי שאין צורך להיות מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לאחר ניתוח לתיקון בקע דו צדדי עם רשתיואב15/11/2016
שלום,
לפני כעשרה חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית עם רשת. אתמול ידידה קרובה שלי (שאינה דקת גזרה)נשכבה עלי עם כל משקל גופה למשך דקות ארוכות, ולמרות שחשתי את כובד משקלה, לא אמרתי לה כלום, כי לא רציתי שהיא חלילה תיפגע. האם יכול להיות שנגרם לי נזק עקב המשקל שלחץ לי על הבטן והמפשעות?
שאלה נוספת ברשותכם, האם נכון שככל שחולף הזמן ממועד הניתוח שבוצע עם רשת, הסיכוי לחזרה של הבקע הולך ופוחת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לאחר ניתוח
ד``ר רפאל אלון15/11/2016הסיכוי שנגרם לך נזק הוא שואף לאפס.
חזרה של בקע מתרחשת בד"כ במהלך השנה-שנתיים הראשונות (אם כי כבר ראיתי בקעים שחזרו לאחר שנים רבות, אך אלה במיעוט). מאז שהחל השימוש ברשתות לתיקון בקעים אחוז החזרה הוא נמוך מאד, בכל השיטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון גופני עצים עם בקע סערפתיאור09/11/2016
היי ,
אני בן 35, לפני כ - 5 שנים אובחן אצלי בקע סערפתי גולש, אני מטוןפל באומפרדקס נגד הריפלוקס, מזה כמה חודשים אני מבצע אימוני כוח עם משקלים יחסית כבדים(משקלים מעל משקל גוף), שמתי לב שהדחיפות של הגיהוקים שלי עלתה בחודש האחרון,
האם יש בעיתיות באימוני כוח אינטסיבים עם בקע סערפתי גולש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון גופני
ד``ר רפאל אלון09/11/2016ייתכן מאד שהעלאת הלחץ התוך בטני תוך כדי הרמת משקולות כבדים לוחצת את הקיבה אל בית החזה דרך פתח הבקע וגורמת לתופעות שתארת. בדרך זו אתה עלול להחמיר את מצב הבקע הסרעפתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי, איזה ניתוח מומלץ?יעל04/11/2016
שלום
בשנות השלושים, סובלת כבר זמן מכאבים באזור הטבור כתוצאה מבקע.
בביקור אצל כירורג אובחן בקע טבורי לא כלוא, והופניתי לניתוח.
האם ניתן לבצע את זה הן בשיטה רגילה והן בשיטה לפרסקופית?
מה הייתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות?
והאם במקרה של בקע טבורי ניתן לבצע זאת באמצעות כירורגיה אנדוסקופית? (כלומר דרך הפתח הטבעי של הטבור)
ולגבי הרדמה, האם זה נתון לבחירתי? ניתן לבצע בכלל הרדמה ספינלית במקרה של בקע בטבור?
והאם יש הבדל מוחלט בין אם מדובר בהרדמה לניתוח לפרסקופי או רגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי
ד``ר רפאל אלון04/11/2016ניתן לתקן בקע טבורי בניתוח רגיל ובניתוח לפרוסקופי. ניתוח לפרוסקופי מחייב הרדמה כללית בעוד שניתוח רגיל ניתן לבצע גם בהרדמה איזורית. לדעתי האישית אם הבקע אינו גדול מאד אין הגיון בניתוח לפרוסקופי ואני אישית ממליץ על ניתוח רגיל שהוא פשוט וקצר. בשני הניתוחים משתמשים ברשת לתיקון. בניתוח לפרוסקופי צריכים לבצע לפחות 3 חתכים-פתח אחד למצלמה ושני פתחים להכנסת מכשירים וזה כמובן לא נעשה דרך פתח הטבור (שאותו צריך לסגור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בידיקת us לבקע טבוריששון01/11/2016
שלום
לאחר us לחשש לבקע טבורי ל הלן התוצאה בדופן הבטן הודגם ממצא היפואקוגין בגודל 32*35מ"מ עם צוואר בעובי כ10 מ"מ אשר בולט יותר במבחן מאמץ השינויים מעידים על בקע טבורי גדול אשר מכיל שומן אומנטלי.
הודה לכם על הפיענוח ומה הטיפול במקרה כזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת US לבקע טבורי
ד``ר רפאל אלון02/11/2016בקע טבורי ניתן לאיבחון בקלות בבדיקה גופנית ואין צורך בבדיקת US. בדיקה כזו שמורה למקרים הנדירים בהם בשל מבנה גוף שמן מאד לא ניתן להגיע לאבחנה. בקע טבורי מחייב תיקון כירורגי אם הוא גורם לסימפטומים. לפי פנייתך כנראה יש לך בקע. פנה לבדיקת וייעוץ כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה וחצי לאחר ניתוח בקע מפשעתי פתוחמור30/10/2016
ספורטאי בן 23 מרגיש מאין "זדים" חשמליים.. הירדמות של המקום וכמו דקירות מבפנים ומבחוץ מאיזור המפשעה.. בבדיקת אם אר אי היה רשום משהו שקשור לפגיעה בעצב. יש מה לעשות עם זה?
וגם שאני עובד בחדר כושר על מפשעה נוצר לי ישר מאין גירוי שגורם לי הרגשה שהשריר התכווץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה וחצי אחרי תיקון בקע
ד``ר רפאל אלון31/10/2016תיאורך מתאים לאיזושהי פגיעה עצבית. לרוב לחץ של הרשת על עצב תחושתי. בעיה קשה לטיפול. בחלק מהמקרים יש סיכוי שיחלוף עם הזמן. ניתן לנסות טיפול תרופתי עם תרופות נוגדות דלקת כמו וולטרן ודומיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של בקע לאחר רצף של התעטשויות אלרגיות חזקותאפרים27/10/2016
שלום רב,
בן 50, לפני מס' שנים עברתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית עם רשת.
לפני מספר ימים עקב התקף אלרגיה חזק התחלתי להתעטש עיטושים עזים שמזעזעים את כל הגוף (ובטח מעלים את הלחץ התוך ביטני), לא עיטוש אחד או שתיים, אלא רצף של עיטושים בהתקפות חוזרות עד שכל פלג הגוף העליון כאב לי.
האם המתואר לעיל, יכול לגרום לחזרת הבקע, אני מאוד מודאג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע חוזר והתעטשויות
ד``ר רפאל אלון27/10/2016אם הבקע תוקן כראוי הסיכוי שתהיה חזרה של הבקע בעקבות התעטשויות הוא קלוש. אם אתה מודאג - פנה לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי קטן צד שמאלאפרת25/10/2016
שלום רב
הבן שלי בן 18 עבר אולטרסאונד אחרי תלונות על כאבים באזור מפשעה צד שמ'
נמצא בקע מפשעתי קטן שומני ללא עדות לכליאה
מכיוון שהוא משחק כדורגל מקצועי ברצוני לדעת האם עד הברור
יש להמנע מכל מאמץ פיזי מוגבר והאם הפתרון הוא ניתוחי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי קטן
ד``ר רפאל אלון25/10/2016בדיקת US של המפשעות אינה בדיקה אמינה ואינה משמשת בשגרה לאבחון בקע מפשעתי. אני מניח שבנך הכדורגלן אינו שמן במיוחד. כדאי שייבדק בדיקה גופנית אצל רופא כירורג כדי שיאבחן אם בכלל יש בקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח בקע טבורי חוזרחנה23/10/2016
לפני כשנה וחצי התגלה לי בקע טבורי בטבור ועברתי ניתוח בשיטה לפרוסקופי לתיקון, לאחר כמודשיים וחצי בעקבות הרגשה לא נעימות באזור הניתוח אחרי אולטאסאונד אובחן שהניתוח נכשל והיה בקע בצלקת הניתוח בשני מקומות, עברתי ניתוח חוזר בשיטה פתוחה.
אני כבר כשנה אחרי הניתוח לתיקון עשיתי כבר שלושה צילומי אולטראסאונד והכל תקין אבל עדיין יש לי תחושה במקום
מתי המקום מחלים לגמרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח לבקע טבורי
ד``ר רפאל אלון23/10/2016בניתוח לתיקון הבקע משתמשים ב"רשת" שהוא גוף זר ואותו מקבעים לרקמה בתפרים. כתוצאה מכך יכולה להשאר תחושה של "משהו לא רגיל" באזור. אם הבדיקה הגופנית ובדיקות הUS מראות שהכל תקין אז תצטרך להתרגל לתחושה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ באזור הצלעות-גב מותןיאיר20/10/2016
שלום
לאחרונה שמתי לב שיש לי גוש תת עורי באזור הצלעות התחתונות, בצד הגב (מצד שמאל)
כשאני נוגע במקום אני מרגיש כאב קל (לא כאב שמפריע במיוחד).
שמתי לזה לזה כי בזמן מאמץ בטני (שיעול, התעטשות וכדו') אני חש כאב בצד שמאל, זה מרגיש באזור שתחת הצלעות.
נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לכירורג, שצייתן שישגוש תת עורי בקוטר 3 ס"מ עם רגישות, רושם של ליפומה, ממליץ על ניתוח באשפוז יום כירורגי.
1. ממה זה נוצר? והאם יכול להיות שזה נמצא כבר זמן רב ולא שמתי לב?
2. האם מבחינה רפואית יש עדיפות לניתוח והסרת הליפומה או שזה נטו שיקול של המטופל?
3. איזה ניתוח מבצעים? יש כמה שיטות (מבחינת מיזעור החתך)?
4. איזו הרדמה עושים בניתוח שכזה?
5. האם יש קשר בין הכאב שאני חש בזמן מאמץ בטני לבין הליפומה? זה יכול להקרין? יכול להיות שמסתתר עוד משהו שם?
6. לאיזו התמחות זה שייך? מי הרופא המתאים לזה במיקום הזה? כירורג רגיל? כירורג חזה? כירורג פלסטי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש תתעורי
ד``ר רפאל אלון20/10/2016ליפומה הינה גידול שפיר של רקמת שומן, שגדל לאיטו עד שיום אחד מבחינים בו. היא יכולה לגרום לכאב אם היא לוחצת על עצב תחושתי. ליפומה כפי שתיארת מסירים בניתוח בהרדמה מקומית. אין שיטות אחרות. הניתוח מבוצע ע"י כירורג כללי. את הרקמה שמסירים בניתוח שולחים לבדיקה היסטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת US רקמות רכות, להלן התוצאה
יאיר28/10/2016שלום
בצעתי בדיקת US רקמות רכות, להלן התוצאה:
בשכבה התת-עורית ניתן לזהות תהליך היפר-איקואי סולידי כ-34x12 מ"מ. הממצא לא וסקולארי, לא חודרני, תומך
בליפומה.
התוצאות מלמדות שמדובר חד משמעית בליפומה?
לגבי ההסרה, זה לא מפריע לי מבחינה אסתטית, גם לא מבחינת כאבים, רק כשאני נוגע שם אני חש כאב.
העניין הוא שמזה כמה שבועות, בכל פעם שאני מפעיל לחץ בטני, אם זה בשיעול, התעטשות וכדו', אני חש כאב מיידי במותן בצד שמאל.
אין לי מושג ממה זה נובע.
אני לא יודע אם יכול להיות קשר בין הדברים, כי בכל זאת הנקודה בה אני חש את הכאב רחוקה כמה ס"מ מהליפומה.
בתוצאות הבדיקה כתוב שלא מדובר במשהו חודרני, האם זה שולל אפשרות של קשר בין הדברים?
אם הייתי יודע בוודאות שיש קשר, אז בוודאי שזו סיבה להסיר את הליפומה. ואם אין קשר, איך מחפשים את הסיבה לכאב בצד שמאל במותן בזמן מאמץ בטני (מה שלכאורה מראה על משהו שקשור לשריר ולא לאיבר פנימי?)
מה דעת הרופא בעניין?
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש תתעורי
ד``ר רפאל אלון28/10/2016קשה לענות על שאלותיך בלי בדיקה גופנית. אם הליפומה גורמת לסבל או מיחושים ממלץ להסירה בניתוח פשוט בהרדמה מקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יכול להיות שהכאב נובע מבקע מותני?
יאיר30/10/2016שלום
בהנחה ואין קשר בין הליפומה לכאב שיש לי בזמן מאמץ בטני, האם יכול להיות שמדובר בבקע מותני?
המיקום של הכאב בזמן המאמץ הבטני (שיעול,עיטוש,קינוח אף וכדו'), ורק בזמן המאמץ, הוא בחלק הצידי של המותן, מתחת לצלעות.
זה דבר שדורש בירור? טיפול? ניתן לראות בUS?
ושאלה לגבי הליפומה
הבנתי שמבחינה רפואית אין חובה להסיר את זה.
זה לא מציק לי, זה לא מפריע אסתטית. השאלה אם העובדה שזה רגיש למגע זה מצביע על בעיה או שכל ליפומה אם נוגעים בה זה כואב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש תתעורי
ד``ר רפאל אלון30/10/2016ליפומה לרוב אינה רגישה אך יש כאלה שהן רגישות. הסברתי כי יש צורך בבדיקה גופנית כדי לענות על שאלותיך. בקע מותני הוא מאד נדיר. לפי ממצאי הבדיקה הגופנית ותלונות הנבדק מחליטים איזו בדיקת הדמייה לבצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית מאומצת לאחר ניתוח לתיקון בקע דו צדדישמואל06/10/2016
שלום רב,
לפני עשרה חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי עם רשת בשיטה הלפרוסקופית.
האם כיום אני יכול לחזור לפעילות גופנית מאומצת הכוללת עליות מתח, הרמת משקולות ובנוסף גם יוגה הכוללת מן הסתם תרגילי מתיחה רבים?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד``ר רפאל אלון20/10/2016לאחר 10 חדשים מהניתוח אינך מוגבל בשום דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)