מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת ניתוח הרנייה דיאפרגמאטית בשיטת לפרוסקופיה, 5 חתכים בבטןעדנה11/07/2016
הרקע: בקע גדול בסרעפת, הקיבה עלתה, לוחצת על הריאות, קשיי נשימה, ריפלוקס.
1. במקרה הגעתי לכירורג מסויים. איך לדעת אם הוא מתמחה בניתוח זה, וכמה ניתוחים כאלו עשה?
2. במקרה הגעתי לבית חולים וולפסון. באיזה בית חולים מומלץ לעבור את הניתוח הזה, כי מתמחים בו וכי הממוצע הסטטיסטי של ההצלחות טוב?
3. מה משך האשפוז לאחר הניתוח -אם אין סיבוכים?
4. הבנתי שהסיכון של סיבוכים גבוה. מה ניתן לעשות כדי להקטין הסיכון?
5. מה ניתן לעשות כדי להקל עליי ועל המנתח, בשלב ההכנה לניתוח?
תודה רבה!
למי מבין הקוראים שיש ניסיון בניתוח כזה -כל מידע וכל עצה יתקבלו בברכה ובתודה!
עדנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת ניתוח הרנייה דיאפרגמאטית בשיטת לפרוסקופיה, 5 חתכים בבטן - תגובה
ד``ר רפאל אלון12/07/2016הפורום אינו ממליץ על רופא או מוסד רפואי. תצטרכי לברר בכוחות עצמך..
אם אין סיבוכים משך האשפוז הוא קצר-עד מספר ימים. אין שום הכנות מיוחדות שיקלו עלייך-את צריכה להשמע להוראות הצוות המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעלת לחץ חיצוני חזק על הבטן לאחר ניתוח לתיקון בקע דו צדדירון11/07/2016
שלום,
לפני כשנה עברתי ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע דו צדדי.
אתמול ביקרתי אצל חברים ואחת הידידות נשכבה עליי על הבטן מהצד עם כל משקל הגוף והרגשתי את הלחץ שמופעל לי על הבטן למשך מס' דקות.
לא אמרתי כלום, כי התביישתי וגם כי לא רציתי לפגוע.
הידידה שאני מאוד מחבב לא דקיקת גיזרה.
האם יכול להיות שנגרם לי נזק כל שהוא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפעלת לחץ חיצוני חזק על הבטן לאחר ניתוח לתיקון בקע דו צדדי - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/07/2016מה שאתה מתאר לא יכול לגרום כל נזק לניתוח שעברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח שבר בטבור. .איך לשמר את הצלחת הניתוח.?charly10/07/2016
לפני כ 3 שבועות עברתי ניתוח לתיקון בקע גדול בבטן הניתוח היה גדול לפי הגדרת המנתח וכלל פתיחת בטן הכנסת רשת 30x30 ותפירתה . בטופס השחרור נרשם שלושה חודשים איסור להרים יותר מ 5 ק"ג שאלתי האם אחרי תקופה זו אוכל להרים כל משקל היות ועבודתי כרוכה בהרמת משקלים של 15 ק"ג ויותר ומה החשש שהבקע יחזור כתוצאה מהמאמץ מהרמת משקלים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח שבר בטבור. .איך לשמר את הצלחת הניתוח.? - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/07/2016אחרי 3 חד, אין מגבלה של הרמת משאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר ניתוח בקע דו צדדיאביתר08/07/2016
שלום רב,
לפני כשנה עברתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית עם רשת כמובן.
האם כיום אני יכול לחזור לפעילות מלאה ללא כל הגבלה בחדר כושר הכוללת בין השאר עליות מתח, כפיפות בטן, הרמת משקולות כבדות וריצה?
האם נכון שככל שחולף הזמן מאז הניתוח הסיכוי להישנות הבקע הולך ופוחת?
תודה מראש על תשובתכם ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר ניתוח בקע דו צדדי - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/07/2016ניתן לחזור לפעילות גופנית מלאה תוך ימים עד 3 שבועות מהניתוח. למרווח הזמן שחולף אין משמעות אם כי רוב החזרות הן בטווח של שנתיים מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוח בקע מפשעתי לאחר מכון כושרעומר29/06/2016
שלום,
הנני חייל בן 21 שמתאמן בחדר כושר כשנה וחצי. לפני כשבועיים וחצי התאמנתי במכון ומאז התחילו לי כאבים באיזור המפשעות. לאחר בדיקת US יצא שיש לי בקעים מפשעתיים דו"צ מימן עד 0.5 ס"מ ומשמאל עד 1.0 ללא עדות ללימפאדנופתיה חשודה. הופניתי לכירורג בתל השומר והיא טענה שכנראה הכאבים שיש לי הם מהבקע, אבל לא הייתה בטוחה לכן שלחה אותי לאורטופד לביטול הטענה שלי כי אולי הכאבים הם ממתיחה. יש לציין כי אני לא מרגיש בבליטה או משהו דומה באיזור שמראה על בקע, למרות שהכירורגית אמר כי הרגישה לאחר שהשתעלתי הרבה במשהו קטן מצד אחד בלבד. לאחר צילום רנטגן האורטופד טען שהוא לא רואה כלום ויכול להיות שמתחתי שריר או משהו כזה ואינו רואה משהו חריג אחר. הניתוח הכי קרוב שהביאו לי הוא לעוד למעלה מחצי שנה וכרגע אני עדיין עם כאבים שהולכים ובאים באיזור המפשעות. האם הכאבים בוודאות מהבקע, או שמא יש מצב כי הם ממתיחת שריר/גיד או דומה? מה אפשר לעשות עם זה כרגע? יכול להיות שמאימון אחד במכון כושר התרחב לי הבקע? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ניתוח בקע מפשעתי לאחר מכון כושר - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/06/2016אין לך קרוב לודאי בקע. בדיקת US אינה טובה לאבחון בקע והכאבים שלך נובעים כנראה ממאמץ שרירי מופרז. תפסיק את האימונים עד שהכאב יחלוף ואז תחזור בהדרגה לפעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות חריגה לאחר ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקעיובל17/06/2016
שלום רב,
לפני כשמונה חודשים עברתי ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע דו"צ עם רשת.
אתמול התקנתי בית מנורה בתקרה ולצורך ההתקנה ממש מתחתי את גופי כלפי מעלה... מתיחה חזקה עד קצה גבול המתיחה.
אחר זמן מה התחלתי להרגיש מעין אי נוחות במפשעה.
האם יכול להיות שמתיחת הגוף החזקה גרמה לי לנזק?
תודה על התייחסותכם ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות חריגה לאחר ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/06/2016לא נגרם ואינך יכול לגרום לנזק בפעולה שתיארת. התחושה נובעת מכך שהפעלת מתח על איזור שעבר ניתוח לאחרונה. הכל אמור לחלוף מעצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הרמת משאות לאחר ניתוח בקע טבוריא.ל16/06/2016
מדוע אסור להרים משקל כבד לאחר ניתוח בקע טבורי ואם מרימים מה הסיכונים שיכולים להיווצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הרמת משאות לאחר ניתוח בקע טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/06/2016לא פרטת אם הבקע תוקן עם או בלי רשת. מאז שמבצעים תיקון עם רשת ניתן לחזור לפעילות רגילה תוך זמן קצר מהניתוח ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי, איך מאבחנים, ומה הטיפולאורח16/06/2016
שלום
בן 40
כבר כמה שנים סובל מאי נוחות בחלק השמאלי של המפשעה, לעיתים כאב, לעיתים תחושה שמשהו מושך. (לפעמים זה מרגיש כאילו מאזור האשכים, אבל זה לא משם).
בעבר נבדקתי אצל אורולוג (ידנית בלבד) במסגרת ביקור שנועד למטרה אחרת, ולאחר בדיקה ידנית (לא רואים משהו חיצוני) הוא אמר שיש לי בקע מפשעתי . ולא הומלץ על טיפול כלשהו.
רציתי לשאול
א. האם אפשר לזהות בקע מפשעתי רק באמצעות בדיקה ידנית?
ב. האם בדיקת US יכולה להוסיף לאבחנה ולראות בדיוק במה מדובר ומה החומרה?
ג. האם יש חובה לטפל בבקע כזה?
ד. במידה ומטפלים, לאיזה תחום זה שייך, לאורולוגים או כירורגים? יש עדיפות למי מהם?
ה. האם ניתוח זו האופציה הטיפולית היחידה? ובאיזו שיטה הכי טוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי, איך מאבחנים, ומה הטיפול - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/06/2016בקע מפשעתי מאובחן בבדיקה גופנית. הטיפול נעשה ע"י כירורג ולא אורולוג. אם הבקע מפריע ממלץ לתקנו בניתוח. בקע א-סימפטומטי אין חובה לתקן. בדיקת US אינה מדויקת ורק יכולה להוסיף בלבול. אם מוחלט על ניתוח, סוג הניתוח יוחלט בהתייעצות עם המנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לבקע מפשעתי
אורח21/06/2016שלום
ראיתי שמשתמשים בשני המינוחים, ולא הבנתי מה ההבדלים.
בזמן ביצוע ניתוח בקע מפשעתי, האם מסתכלים גם על אזורים אחרים לבדוק את המצב ולשלול בקעים נוספים, ובמידת הצורך לטפל בהם באותו הניתוח?
(למשל בקע מפשעתי בצד השני, בקע טבורי וכו')
במקרה האישי שלי, נאמר לי בעבר שיש לי בקע טבורי קטן (זאת מלבד הבקע המפשעתי שעליו אני מדבר כעת)
והאם תיקון בקע בשיטה הלפרסקופית ניתנת לביצוע גם באמצעות הרדמה אפידורולית או רק בהרדמה מלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לבקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/06/2016תיקון לפרוסקופי מתבצע בהרדמה כללית. נתוח "פתוח" יכול להתבצע גם בהרדמה איזורית וגם במקומית.
בניתוח לפרוסקופי ניתן לבדוק אם קיים בקע במפשעה השניה. פרט לכך לא ניתן לבדוק דברים אחרים בשתי השיטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון בקע מפשעתי - שיטה סגורה לפרוסקופיעוז10/06/2016
שלום רב, האם מישהו ביצע תיקון בקע מפשעתי בשיטה סגורה (לפרוסקופי) אצל ד"ר בן רוחי חי?
אשמח לשמוע חוות דעת..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בקע מפשעתי - שיטה סגורה לפרוסקופי - תגובה
ד``ר רפאל אלון11/06/2016הפורום אינו ממליץ על רופא זה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של בקע לאחר ניתוח תיקון דו צדדי בלפרוסקופיהאלי10/06/2016
שלום רב,
האם נכון שככל שחולף הזמן מהניתוח לתיקון בקע עם רשת בשיטה הלפרוסקופית, הסיכוי לחזרה של הבקע הולך ופוחת?
האם למעשה כשהרשת פרוסה והתאחתה עם הרקמה של הגוף והיא הגיע לחוזק המכסימלי, למעשה גם במקרה של העלאת הלחץ התוך ביטני, לא ניתן לפרוץ אותה?
שאלה אחרונה, האם בפועל דווקא העלאת הלחץ התוך ביטני מצמידה טוב יותר את הרשת לרקמת הגוף בניתוח לפרוסקופי?
תודה מראש על זמנכם והתייחסותכם
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה של בקע לאחר ניתוח תיקון דו צדדי בלפרוסקופיה - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/06/2016הרשת מקובעת בזמן הניתוח במספר נקודות בהיקפה לרקמה באמצעות "ברגים/נעצים" מיוחדים. היא נדבקת למקומה תוך יום עד יומיים ותהליך "ההדבקה" נמשך כי רקמת הגוף גדלה לתוך ה"חורים" של הרשת והיא נטמעת ברקמה תוך חיזוקה. הרשת היא חזקה והלחץ התוך בטני אינו יכול לפרוץ אותה. אין צורך בהפעלה יזומה של לחץ תוך בטני בנסיון "לעזור" לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי קטן, מתלבט האם לנתחבן07/06/2016
שלום רב,
אני בן 30 ומזה כשנה אני סובל מכאבים שבאים והולכים, בתקופות, באזור המפשעה והאשך הימני.
לפני כשנה ביצעתי אולטרה סאונד מפשעות ונראה בו "מפתח קל של תעלה מפשעתית ברוחב 0.26 ס"מ ללא עדות לבקע".
לפני כחודש ביצעתי שוב אוטלרה סאונד מפשעות אך הפעם "הודגם בקע, רוחב פתיחה 0.46 עם פלישת מעי לתעלה בעת מבחן וולסבה".
2 רופאים כירוגים שראיתי לאחר מכן המליצו לי שלא לנתח מאחר ומדבר בבקע מאוד קטן ולהיות במעקב. טענו שאם אין צורך ממשי לנתח הם מעדיפים שלא. זאת למרות שציינתי שיש לי כאבים והרגשה לא נוחה באזור. אציין רק שהכאבים לא עזים אך לא נוחים גם.
בעוד כחודשיים אני טס לארה"ב לתקופה של שנה לפחות וקצת חושש שהמצב יחמיר ואאלץ לעבור ניתוח שם, שכנראה יהיה מאוד יקר.
ממה שאני מבין ניתוח זה הפתרון היחידי לכאבים שאני מרגיש אך אני מרגיש שלא בנוח ללכת נגד דעתם של 2 רופאים שונים שהמליצו לי שלא לנתח..
אשמח לשמוע את דעתך בעניין
תודה מראש,
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי קטן, מתלבט האם לנתח - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/06/2016אין כזה דבר " בקע של 2 או 4 מ"מ". בדיקת US מפשעות היא בדיקה לא מדויקת ומטעה ואין להסתמך עליה בשאלה של בקע סימפטומטי פרט למקרים חריגים כמו אדם שמן מאד שקשה לבדוק בשל השומן. כאביך כנראה מסיבה אחרת ועל הסמך פנייתך הייתי נמנע מניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטאי שסובל מפציעה זמן ארוךמיכאל07/06/2016
שלום רב.
לפני כשנה וחצי החלו כאבים בבטן חתחונה בצד שמאל באיזור הפוביס ושרירי הבטן התחתונה(שמאל)
עשיתי US דינמי וראו שיש דלקת באיזור הפוביס עם החיבור של האדוקטורים בנוסף לבקע ספורטאים.
משכתי את זה שנה וחצי, זריקות של קורטיזון הקלו משמעותית על הכאבים כל פעם למשך של כ3 חודשים.
הייתי אצל מומחה בקעי ספורט שמיד טען שיש לי בקע ספורטאים משני הצדדים,עשיתי ניתוח של בקע ספורטאים משני הצדדים ואפילו טען שבצד ימין הבקע ספורטאים היה קשה יותר(למרות שלא היו כאבים בצד זה)+ בקע טבורי שהיה לי בנוסף לפציעת הסטרס בדרגה 3 מתוך 5. בניתוח הוא גם ראה צמיגיות בעקבות הזרקות של הסטרואידים ודלקת חריפה בפוביס שהוא ניקה.
אני כ-8 ימים לאחר הניתוח ויש לי את אותם כאבים שהיו לי בצד שמאל בטרם הניתוח.
אני בלחץ מאוד גדול שהבעיה שלי לא קשורה לבקעים. האם הגיוני?
האם השיקום שאני אמור לעבור כעת היא שאמורה לפתור את הבעיה או שכבר אני לא אמור להרגיש את הכאבים שהיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורטאי שסובל מפציעה זמן ארוך.. - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/06/2016כל הנושא של מה שנקרא "בקע ספורטאים" אינו ברור. האם כירורג מנוסה מישש לך בקע? ייתכן ובעייתך היא דלקת שרירית/גידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה..
מיכאל07/06/2016תודה על המענה.
הרופא שבדק אותי הוא רופא בכיר בעיקר בתחום בקעי הספורט.
הוא ניתח מס רב של ספורטאים בכירים.
השאלה אם לאחר ניתוח בקע שהו היו שומנים כלואים ו8 ימים אחרי הניתוח עדיין אמורים להיות הכאבים שלפני הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.. - תגובה
ד``ר רפאל אלון07/06/2016יכולים להיות כאבים ימים עד שבועות לאחר הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורטאי
ד``ר רפאל אלון08/11/2016לא ניתן לענות על שאלותיך בלי בדיקה. ממליץ שתחזור לבדיקה אצל הרופא המנתח שבדק אותך לפני הניתוח ויודע בדיוק מה היו הממצאים בניתוח וכיצד טיפל בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה למני שפירסם הודעה זו
אילן08/11/2016מני שלום,
שמי אילן ואני מועמד לניתוח בקע ספורטאים.
קראתי את שאלותיך בפורום.
האם נתן ליצור עימך קשר לטובת מספר שאלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בטבור שבוע 27 להיריוןשירן01/06/2016
שלום רב,
נמצא אצלי בקע בטבור בשבוע הריון 27.
האם הדבר מחייב שמירת היריון כדי שלא יחמיר.
הבנתי שעליי לעבור ניתוח רק אחרי ההריון- האם הניתוח הכרחי? כמה זמן לאחר הלידה מומלץ לעבור ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע בטבור שבוע 27 להיריון - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/06/2016בקע טבורי אינו מחייב שמירת הריון...
לאחר הלידה, אם הבקע מפריע מומלץ לתקנו. אין דחיפות בתיקון בקע כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בבטן שגורמת לבקע מפשעתי חוזריהודה27/05/2016
שלום,
האם מכה חזקה בבטן (כרס) יכולה לגרום לבקע מפשעתי חוזר לאחר מס' שנים שחלפו מאז בוצע תיקון הבקע עם רשת בשיטה לפרוסקופית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בבטן שגורמת לבקע מפשעתי חוזר - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/05/2016הסיכוי שמכה בבטן תגרום לבקע חוזר במפשעה שואף לאפס. אם אובחנה חזרה של הבקע היא כמעט בודאות לא קשורה למכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לאחר ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע דו צדדיאלי21/05/2016
שלום רב,
האם חצי שנה לאחר ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע מפשעתי דו צדדי ניתן לחזור לפעילות גופנית מלאה הכוללת ריצה, הרמת משקולות, עליות מתח וכפיפות בטן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר ניתוח לפרוסקופי לתיקון בקע דו צדדי - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/05/2016ניתן לחזור לפעילות רגילה תוך 3 שבועות מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)