מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוחגבריאל25/12/2015
שלום לרופא
לפני בערך חצי שנה,עברתי ניתוח לפרוסקופי דו צדדי לבקע מיפשעתי,
בימים האלה אני חולה, ומיתעטש המון
הבנתי שהיתעטשות מעלה את הלחץ התוך ביטני,אם כך תיהיה השפעה בנוגע לבקע? למקום הניתוח שהיה? תיהיה השפעה כלשהי לרעה?
האם יש משהו שניתן לעשות כדיי למנוע הבעיה?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון26/12/2015אין שום סיכון בהתעטשויות שלך. החלמה מהירה מהצינון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים לאחר ניתוח קע מפשעתי בצד ימין - בשיטה הפתוחה- המצב כרגעמתן20/12/2015
שלום
לפני שבועיים בצעתי בירושלים ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין שהיה גדול מאוד, בשיטה הפתוחה.
כיום יש לי עדיין בצקת מסוימת וכאב בצד ימין באשכים, בקופח הגדיר זאת רופא כרגישות בצינור ולפעמים בלילה חום 7.6, אזור הניתוח כואב אבל מש ברמה נמוכה.
יש לי מספר שאלות-
1. האם המצב סביר, כי לדעת המנתח זה יכול להיות בעקבות גודל הבקע.מה ניתן לעשות בנתיים להקל על המצב?
2. האם ניתן כבר כרגע ואם לא אז מתי לחזור לפעילות ספורטיבית מתונה כגון הליכה, זריקה לסל ללא קפיצה.
3. האם ניתן יהיה לחזור ומתי לפעילות ספורטיבית משמעותית יותר כגון הגנה עצמית וכדומה.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים לאחר ניתוח קע מפשעתי בצד ימין - בשיטה הפתוחה- המצב כרגע - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/12/2015לפי תיאורך מדובר במצב סביר. כרגע הטיפול הוא רק משככי כאב לפי הצורך. ניתן לחזור בהדרגה לפעילות גופנית 3-4 שב' מהניתוח. אינך מוגבל מעכשו בהליכה או זריקה לסל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר
מתן22/12/2015ראשית תודה על התגובה המהירה והעניינית.
האם כוונתך שאיני מוגבל היא מהתקופה שלאחר 4 שבועות, או כבר כעת?
האם גם במצב של הבצקת והאי נוחות כרגע ניתן להתחיל בפעילות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר - תגובה
ד``ר רפאל אלון23/12/2015אני מציע שתהיה קשוב לגופך ותעסוק בפעילות לפי היכולת שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוחיוני17/12/2015
שלום
לפני כחדשיים עברתי ניתוח בקע מפשעתי, בצד ימין, בשיטה הפתוחה.
לאחר כחודש כמעט ולא היו לי כאבים, ובהדרגה חזרתי לבצע פעילות גופנית - בעיקר הליכות ומעט ריצה.
לפני 3-4 ימים התחילו לי כאבים חדים באיזור שמעל החתך של הניתוח, בעיקר בזמן הליכה, בזמן שקם ומתיישב ובזמן שיעול.
במצב שכיבה אין כאבים.
אין נפיחות באיזור.
האם מצריך בדיקה דחופה או שכדאי להמתין ולראות אם חל שיפור מבחינת הכאבים ?
מה יכולה להיות הסיבה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/12/2015א. ניתן להמתין זמן מה תוך הפסקת המאמצים
אם הכאב לא יחלוף פנה לבדיקה אצל הרופא המנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע תבורירינת11/12/2015
שלום רב!
לאחר הלידה הופיע לי בקע תבורי, אמרו לי שזה נגרם כתוצאה ממאמץ
אני מתכוונת להיכנס להריון נוסף, השאלה האם לבצע את הניתוח לפני ההריון ?
או לחכות עם זה אחרי ההריונות ? כי אני חוששת שבמהלך ההריון העובר ילחץ לי על המקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע תבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון13/12/2015את הבקע מומלץ לתקן אם הוא גורם לאיזושהי הפרעה. פני לייעוץ אצל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי קטן המכיל שומןד``ר רפאל אלון09/12/2015
שלום, במסגרת בדיקת ct למעקב אבנים בכליות שאני עושה מידי שנה , בתוצאות הבדיקה , (נוסף על התייחסות האבנים) צויין לראשונה: "נמצא בקע טבורי קטן המכיל שומן". אני אדם בריא בדרכ, ללא בעיות רפואיות מלבד מעבר לפני כשנה ניתוח אורטרוסקופיה להוצאת אבן חוסמת בדרכי השתן. בן 24. מתאמן במכון כושר(אירובי ומשקולות). רציתי לדעת מה אני יכול לעשות להמשך טיפול/בדיקה ומעקב בנושא בקע זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/12/2015אם הבקע אינו מפריע לך והתגלה באקראי בבדיקת CT אין צורך בשום טיפול ואתה יכול להמשיך את חייך כרגיל ללא מגבלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס.us מפשעהיוסי08/12/2015
שלום רב
ממצאים: בקע מפשעתי קטן עם כניסת שומן
מפשעה שמאל- ספק בקע קטן עם כניסת שומן
ללא עדות ללימפואדנופטיה פתולוגית
אני חש כאבים לעיתים בצד ימין
האם הנתונים הללו מצריכים ניתוח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס.us מפשעה - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/12/2015בדיקת US מפשעות בהרבה פעמים אינה מדויקת. האבחנה והצורך בניתוח נקבעים בפגישה עם רופא כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאישוש בקעאמיר04/12/2015
שלום, אני אמיר בן 20 (חייל)
התחילו לי כאבים במפשעה משמאל לפני מספר חודשים.
הייתי אצל כירוג שאמר כי אבחן בקע מפשעתי במבחן ולסלבה.
אני סובל מדלקות שכיחות בגידים וברצועות, כמעט בכל הגוף. הכאב במפשעה התחיל יום לאחר ריצה בעלייה והוא כאב דומה לדלקות נוספות שיש לי בגידים בגוף, הוא כואב לי בעיקר שאני עושה תרגילים שמצריכים הרמת הרגל למעלה (ועם מה שאני מבין מפעילים את אותו האזור).
יכול להיות שהחששות שלי נכונות והכאב באמת נובע מדלקת באזור ולא מבקע? אני לא מרגיש או רואה שום נפיחות באזור, אין לי כאבים בזמן תרגילים בחדר כושר בהם אני מתאמץ, או לחילופין בעיטוש או שיעול. הכאבים מתחזקים רק לאחר פעילות בה אני מרבה להרים את הרגל. (גם שינוי טכניקת ריצה בה אני לא מרים את הרגל אלה נוחת מתחת למרכז הגוף, או ריצה בירידה מבטלות את הכאב).
מה אתה ממליץ לעשות בשלב הזה? כן להגיע לחדר הניתוח כמו שהמליץ הכירוג או לסמוך על התחושות שלי ולהמשיך לבדוק את זה? אם כן, כיצד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאישוש בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון04/12/2015א. אני מציע שתבדק ע"י כירורג אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי דו צדדיאלינור30/11/2015
שלום
יש לי כאבים ברגליים במיוחד במנוחה, ולאחר 5 חודשים של סבל החלטתי לקבל זריקת קורטיזון, הייתי בבדיקה אצל אורטופד הוא טוען שכנראה יש לי בקע דו צדדי במפשעה, והוא הפנה אותי לכירורג, שאלה האם הכאבים שיש לי ברגליים יכולים לבוא מה בקע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי דו צדדי - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/11/2015מאד לא אופייני שבקע יגרום לכאב ברגלים. פני לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי מכה בבטןיעקב28/11/2015
אני עברתי ניתוח בקע מיפשעתי לפרוסקופי ב2 הצדדים, לפני כ 5 חודשים
זה קרה לפני יומיים,כשנסעתי באוטובוס, וקמתי מהמושב כדיי לרדת, הגיע מישהוא מהצד ונעצר לידיי, כשניסיתי לעקוף אותו הוא זז, וקיבלתי מכה לבטן מאחד הקביים שלי,פשוט הקב נכנס לי לבטן באיזור שמתחת לטבור, האם יש מצב שמכה כזו עשויה לפגוע באופן כלשהוא? באיזור הנתוח או ברשתות? או פגיעה כלשהיא אחרת?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי מכה בבטן - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/11/2015אין סיכוי שמכה כמו זו שתאתרת תגרום לבקע או לנזק לנתוח שעברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצטלקויותזיו28/11/2015
שלום ד"ר
אם במידה ואחרי ניתוח בקע מיפשעתי דו צדדי לפרוסקופי, נוצרות היצטלקויות, כייצד זה מיתבטא, מה מרגישים ? מה התסמינים שזה יוצר? ובאיזו בדיקה ניתן לאבחן את זה? ובמידה ויש היצטלקויות, האם יש טיפול לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצטלקויות - תגובה
ד``ר רפאל אלון28/11/2015לא ברור לאיזה הצטלקויות אתה מתכוון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לספורטק15/11/2015
שלום רב,
עברתי לפני שנתיים ניתוח הרנייה מפשעתי ,רציתי בבקשה לדעת האם אני יכול לחזור לאימונים בחדר כושר ?? ( משהן בגדר הסביר )
לא מצאתי מישהו שיענה לי בצורה מקצועית .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לספורט - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/11/2015אפשר לחזור לפעילות רגילה חודש אחרי הניתוח. נדמה לי ששנתיים זה יותר מחודש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי דו צדדיבן 3015/11/2015
שלום,
אני בן 30, בחור בריא בד"כ
התגלה אצלי בקע מפשעתי דו צדדי...הבליטה היא קטנה ולא גורמת לכאבים
אני מתלבט.. האם לעבור ניתוח או שזה בסדר להשאר במעקב?
אני א-סימפטומטי,ללא שום כאבים והבליטה הקטנה לא מפריעה לי. מה ההמלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי דו צדדי - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/11/2015בקע קטן ונטול סימפטומים אינו מחייב תיקון. רק קח בחשבון שהבקע עלול לגדול עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות ספורטיבית
מיכל17/11/2015תודה על המענה
רציתי לשאול האם מותר לי להתאמן בחדר כושר?ולעשות ריצות?הליכות?או שמדובר בסיכון כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות ספורטיבית - תגובה
ד``ר רפאל אלון17/11/2015אין הגבלה בריצה והליכה. כדאי לא לבצע פעולות המעלות את הלחץ התוך בטני כמו הרמת משקלות וכדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בקע מפשעתי ופוריות
מיכל22/11/2015תודה רבה על המענה
רציתי לשאול האם ישנו סיכון לפוריות עקב ניתוח בקע מפשעתי?
הבנתי שיש מחקרים שמעידים על ירידה בספירת הזרע לאחר ניתוח בקע. האם יש עדויות לכך?האם תיתכן פגיעה באשך או בצינור הזרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח בקע מפשעתי ופוריות - תגובה
ד``ר רפאל אלון22/11/2015הסיכון והסיכוי לפגיעה באשך/צנור זרע/פוריות הוא נמוך ביותר ושואף לאפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקעשייקה14/11/2015
עברתי ניתוח בקע מיפשעתי לפרוסקופי דו צדדי, לפני שבועיים וחצי,
למחרת הניתוח, ביום השיחרור,בבוקר,עברו בחדרים, רופא בכיר, אח מהמחלקה ,וקבוצת סטאז'רים
האח הוריד לי את הפד שכיסה את הסיכות,אמרו לי לבוא אחרי שבוע להוצאת הסיכות, והשאלה שלי היא בקשר נקודה אחת, האח אחרי שהסיר את הפד, לחץ לי על הבטן מימין ומשמאל, לחיצות פנימה, לא בידיוק מישוש, אלא כמה לחיצות, וביקש מאחד הסטאז'רים לעשות כמוהו,
לא ברור לי מהי מטרת הלחיצות האלה יום אחרי הניתוח, הרופא הבכיר שעמד לידם ,העיר לאח שהבטן מגלה רגישות יום אחרי ניתוח,לא ברור לי למה הוא אמר את זה לאח,
אני מבקש לישאול, האם יום אחרי ניתוח, לוחצים למנותחים בבקע ,על הבטן, ולשם מה?עד כמה שאני מבין הוא ביקש להדגים לסטודנט איך מרגישים את הרשתות, האם אני צודק?
האם לחיצה יום אחרי,זה סביר ללחוץ ?, מותר,?
לי תמוה כי אחרי זה שאלתי את שאר המנותחים שהיו במחלקה,ועברו איתי את הניתוח באותו היום, האם גם להם לחצו על הבטן, והם ענו לי,שלא לחצו להם על הבטן, על מקום הניתוח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון15/11/2015לא ניתן למשש את הרשת בשום דרך. לא ברור למה לחצו על הבטן יום אחרי הנתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל לאחר ניתוח לתיקון בקעיואב10/11/2015
שלום רב,
לפני כחודש עברתי ניתוח לתיקון בקע דו צדדי בשיטה הלפרוסקופית.
אני עובד כמחסנאי וצריך להרים דברים כבדים.
עד איזה משקל אני יכול להרים כיום?
האם הרמת משקל של 6 - 8 קילו היום תהיה בטוחה?
מתי סוף סוף אוכל להרים משקלים ללא הגבלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקל לאחר ניתוח לתיקון בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון10/11/2015כ3-4 שבועות מהניתוח אינך מוגבל בהרמת משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת אולטרה-סאונדיוסי08/11/2015
בדיקת US של מפשעה ימנית .
לא נצפתה לימפאדנופתיה מפשעתית.
כלי דם מפשעתיים - ב.מ.פ
במבחן וולסלבה בלבד הודגם בקע גולש בגודל של 1.3 ס"מ, המכיל פיתולי מעיים לא מורחבים.
אבקש לדעת מהם הממצאים, האם מצב כזה דורש ניתוח.
ואני מתאמן בחדר כושר כולל משקולות השאלה האם מותר להתאמן עם משקולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאי בדיקת אולטרה-סאונד - תגובה
ד``ר רפאל אלון08/11/2015כדי לענות לך צריך לבדוק אותך ולדבר איתך.לא ניתן לייעץ מבלי לבדוק אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)