מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזו תחושה נשארתאלי29/09/2014
ד.נ.
האם כמה שבועות או חודשים לאחר ניתוח הרניה נותרת הרגשה כלשהיא (של המנותח) הקשורה בניתוח, השונה מזו של אדם שלא נזקק לניתוח? שנה טובה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו תחושה נשארת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד30/09/2014תלוי למה אתה מתכוון.
ברור שאחרי ניתוח הדברים שונים מהבריאה.
בניתוחי שבר יש מצב שחותכים חלק מהעצבים (למנוע כאבים כרוניים) או שהם נחתכים באופן לא מתוכנן. אזי, יכולים להיות שינויים תחושתיים לעד. מתרגלים לזה בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר מאמץמאיר24/09/2014
שלום
עברתי ניתוח בקע שמאל לפני כ3 חודשים , לאחר הרמת דברים ופעילות גופנית- הליכה מהירה הרגשת כאב באיזור הניתוח ובאשך ושריפה , האם זה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר מאמץ - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/09/2014זה יכול לקרות ולרוב חולף עם הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה
מאיר25/09/2014והאם למרות זאת כדי להמשיך לעשות פעילות גופנית ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובה - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/09/2014תשתדל להמנע מפעולות הגורמות לכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעה לאחר ניתוח בקעאלי21/09/2014
שלום אני בן 26,עברתי ניתוח בקע פתוח לפני כשבועיים . לפני הניתוח היו לי התכווצוות שרירים במפשעה בצד של הניתוח לאחר משחקי כדורגל. כאשר שאלתי את המנתח האם הכאבים במפשעה קשורים לבקע הוא אמר שיתכן שכן ,ושזה יעבור עם הניתוח. לאחר כשבועיים עדיין אני חש את אותם כאבים במפשעה על אף שאני לא עושה פעילות גופנית.
האם שני הדברים קשורים זה לזה? והאם להרגע ולתת לזה עוד זמן להתרפא?
דבר אחרון כמה זמן אפשר לחזור לפעילות כגון: כדורגל, כדורסל ואימוני כח מתפרץ (ללא משקולות אבל העומס על שרירי הגוף נע בטווחים של RM4-RM8 בקירוב ) לאחר הניתוח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפשעה לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/09/2014כאב באזור הניתוח לאחר שבועיים בלבד הוא דבר סביר. צריך להמתין בסבלנות בערך כחודש. אחרי חודש ניתן לחזור בהדרגה לפעילות ולהיות קשוב לתחושות הגוף בתגובה למאמצים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בצד הבטן- לאחר ניתוח בקעאריה20/09/2014
עברתי ניתוח בקע מפסעתי בצד ימין לפני 9 ימים, אתמול שמתי לב שיש נפיחות באזור הניתוח, התפרים אינם מפרישים ונראים טוב, אין אדמומיות על העור ומסביב לתפרים,
אין לי חום, יש לי תור לביקורת והורדת תפרים בעוד יומים, האם אני צריך להיות מודאג?
האם אני צריך לראות רופא לפני שיגיע היום לביקורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בצד הבטן- לאחר ניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון21/09/2014אתה מתאר נפיחות שהיא רגילה אחרי נתוח. הנפיחות נובעת מתגובת הרקמה לנתוח ולרשת והיא חולפת לאיטה במהלך השבועות הראשונים שלאחר הניתוח. אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי צד ימין אצל נשיםישראלה09/09/2014
שלום רב.
גילו לי בקע מפשעתי בצד שמאל. יש מצב גדול שינתחו אותי אך עד לניתוח אני סובלת מכאבים, האם ניתן לשתות אופטלגין נוזלי? או תרופה אחרת להקלה בכאב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי צד ימין אצל נשים - תגובה
ד``ר רפאל אלון09/09/2014בהחלט ניתן ורצוי לקחת תרופה נגד כאבים. במקרה של כאב חריג בעצמתו, נפיחות רגישה מאד, אודם בעור מעל לבקע,הקאות-יש לפנות בדחיפות לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע הרניהשלמה08/09/2014
שלום.
נקבע לי ניתוח לעוד כחודשיים מהיום, עקב בקע הרנייה מפשעתי בצד שמאל.
לאחרונה יש לי כאבים בלילות שמקשים עלי להירדם.
שאלתי- איך אני יכול לדעת אם הכאבים כתוצאה ממצב כליאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע הרניה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד08/09/2014לבדוק. במצב כליאה יש בד"כ גוש רגיש במפשעה שזה האלמנט הכלוא ובד"כ זה לא חולף מעצמו אלא אם כן משחררים ומחזירים פנימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמתיניב03/09/2014
שלום ד'ר
אם הוא יצליח אזיי זכיתי מה זה אומר?
האם חייב להגיד לו על המימצא בחוליות?
האם עשוי להגרם נזק בגב מהרדמה כזו בנוכחות היצרות במירווחים?
האם אפשר בבקשה לפרט טיפה יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי הקודמת - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/09/2014בודאי שעליך לעדען את המרדים בבעיית הגב שלך. בהתאם למידע יחליט אם אתה מתאים להרדמה איזורית. ההרדמה עצמה אינה גורמת לנזק בגב. כל שאר המידע והשיקולים יידונו בינך לבין המרדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת - תגובה
ד''ר דוד נויפלד04/09/2014כוונתי היתה שהרדמה ספינלית היא פחות "חמורה" מכללית.
זה לא אומר שגם בשיטה זו אין סיבוכים. יש. אבל חומרתם פחותה מאשר בכללית.
יש לעדכן המרדים. באופן כללי זה לא רעיון טוב להעלים מרופאיך פרטים רפואיים. זה תמיד יתנקם בך בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי באולטרסאונדנאור02/09/2014
לפני מספר ימים עקב כאבים במפשעה ימנית בעקבות מאמץ ביקרתי אצל כירורג שאיבחן בקע מפשעתי בודד בצד ימין.
לאחר ביצוע אולטרסאונד אובחנו בקע מפשעתי מימין 1.2 ס״מ עם תוכן שומני ובקע מפשעתי גם משמאל בגודל 7 מ״מ עם תוכן שומני.
גם בבדיקה אורולוגית אובחן רק הבקע הימני.
מה הסיבה להבדל בין הבדיקה באולטרסאונד לבין הבדיקה הכירורגית והאם כדאי לשקול לנתח גם את הבקע שאינו נמוש ואינו סימפטומטי רק בגלל שהוא אובחן באולטרסאונד.
עד כמה מהימנה בדיקת אולטרסאונד מפשעתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי באולטרסאונד - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/09/2014בדיקת US אינה מהימנה. מה שקובע זו בדיקת הכירורג. אין כזה דבר - בקע של 7 מ"מ. תתעלם מהבדיקה ותמשיך בטיפול שהומלץ ע"י הכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתיאורית כהן02/09/2014
עשיתי בדיקת u.s ובפיענוח כתוב רושם לבע מפשעתי בצד ימין אני סובלת מכאבים חזקים במפשעה אז צריך לעבור ניתוח או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/09/2014יש צורך בבדיקה והתייעצות אצל כירורג. בדיקת US הרבה פעמים אינה מהמנה ויכולה להטעות. כמו כן יש סיבות רבות לכאב המפשעה פרט לבקע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת הרדמהיניב01/09/2014
שלום ד'ר
לפני מספר חודשים ,אחרי התקף כאבי גב תחתון, בצילום הייתה תוצאה-
"שינויים ניווניים, מבנה גרמי תקין, היצרות מירווח בין גופי החוליות, L3-4 L4-5
L5-S1
האם אוכל לעבור הרדמה אזורית, בניתוח בקע מיפשעתי קטן, לאור זאת?
האם יש קשר בין ממצא כזה להרדמה אזורית, או שאין שייכות?
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת הרדמה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/09/2014יש שייכות. תלוי במרדים. אם יצליח - זכית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע מפשעתירם31/08/2014
שלום
בביקור אצל רופאת משפחה נשלחתי לצילום אולטרה סאונד שם אובחן חור באורך 11 מ"מ
בצד אחד
הטכנאי לא איבחן בחור אלא רק בעמידה-בשכיבה לא אובחן
לאחר ביקור אצל כירוג הוא אישר שדרוש ניתוח
ושלח אותי לצילום אולטרהסאונד נוסף כדי לוודא שאין בקע גם בצד השני
כרגע אני ממתין לבדיקת אולטרהסאונד חוזרת
בשיחה עם חבר שעבר ניתוח זה נאמר לי שמבחינתי עדיפ שיהיה חור גם בצד השני
כדי שלא יקרה מצב שבעתיד אצטרך לעבור ניתוח נוסף לצד השני
כלומר עדיפ לעשות ניתוח ל2 הצדדים יחד
מה דעתכם על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד``ר רפאל אלון31/08/2014בדיקת US לאבחון בקע מפשעתי הינה בדיקה מיותרת ומבוצעת רק במקרים מיוחדים. מה שקובע זו בדיקת הכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמה בניתוחיניב31/08/2014
שלום רב
באיזו סוג הרדמה מישתמשים בניתוח בקע מיפשעתי,?
אזורית , כללית?
ובאיזו שיטה בדרך כלל מנתחים,
פתוחה, לפרוסקופית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה בניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון31/08/2014ניתוח בשיטה "פתוחה" ניתן לבצע בהרדמה כללית או איזורית (ואפילו במקומית). ניתוח בשיטה לפרוסקופית מחייב הרדמה כללית. שיטת הניתוח נקבעת בשיתוף עם המנתח ושיטת ההרדמה, בהתאם למגבלות שציינתי-נקבעת בשיתוף עם המרדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן סביר לניתוח בקעדניאל30/08/2014
שלום
בקע מיפשעתי, אם הוא קטן מה שנקרא, תוך כמה זמן יש או רצוי לנתח, זמן סביר,
בטווח של ימים, שבועות, חודש, חודשים, כמה בערך זה זמן קרוב סביר לצורך זה?
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן סביר לניתוח בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/08/2014אם הבקע אינו מפריע אין כל טווח זמן לניתוח. ניתן גם לא לנתח. אם הבקע מאד מכאיב או שהיה אירוע של כליאה רצוי לנתח תוך זמן קצר (ימים עד שבועות). הכל ייקבע בשיחה עם הכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח של בקעצביקה30/08/2014
ד'ר שלום
כמה זמן צריך לעבור אחרי ניתוח בקע מפשעתי, עד שניתן לחזור לפעילות מינית?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח של בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון30/08/2014ניתן לחזור לפעילות מינית תוך ימים אחדים, לפי קצב ההחלמה האישי שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן27/08/2014
בקע מפשעתי שיורד לאשך נחשב כבקע גדול או שאין קשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/08/2014בקע הוא בקע והגודל לא קובע.. . עצם ההגעה של שק הבקע לשק האשכים אינה אומרת דבר על גודל הבקע או גודל הפגם בדופן הבטן דרכו מתבלט הבקע החוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)