מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקע ואשך מופחאהרון27/12/2013
שלום
לפני קרוב לשנה גילו לי בקע מפשעתי בצד שמאל.
לא היה לי כל כאב.
במהלך היום התחלתי לחוש כאבים באשך שמאל.
וכעת כשנכסתי למקלחת שמתי לב שהאשך השמאלי התנפח .
הכאבים ברמה כזאת שמפריעים לי בהליכה התכופפות וכו'.
אבקש לקבל המלצה מה עלי לעשות ובעיקר מה הדחיפות.
תודה
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע ואשך מופח - תגובה
ד``ר רפאל אלון27/12/2013עליך לפנות לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 חודשים אחרי ניתוח הרניה טבוריאבי18/12/2013
אני 8 חודשים לאחר הניתוח הנ"ל.
לפעמים אני מרגיש מיחושים באיזור הטבור, כשאני עייף.
לאחר שינה המיחושים נעלמים ואני מרגיש יותר טוב.
האם זה כתוצאה מהניתוח שעברתי לפני כ- 8 חודשים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 חודשים אחרי ניתוח הרניה טבורי - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/12/2013נראה שכן.
סביר להניח שעם הזמן זה יחלוף.
מה אומר המנתח שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעלימור וולף15/12/2013
לחברי אובחן בקע של 7 מ"מ אשר לפי הרופא לא ממליץ לנתח השאלה האם בעקבות הקור הכבד ששורר יש לו כאבים מאד חזקים , יש לו הפניה לבית חולים במקרה של כאבים אך הוא חושש מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד``ר רפאל אלון16/12/2013לא כתבת איך אובחן בקע בגודל מזערי שכזה. אם בבדיקת US הרי שזו בדיקה בלתי מדויקת ולא הייתי ממליץ על ניתוח רק לפי בדיקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי דו צדדי יכול להיות מוכרענתי02/12/2013
הי
האם בקב מפשעתי דו צדדי יכול להיות מוכר כתאונת עבודה למדריך טיולים
מי נושא בהוצאות הניתוח מעברהלבטוח המשלים הנזק כתוצאה מאי יכולת לעבוד לאחר הנתוחעפי חופשת המחלה
ועוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי דו צדדי יכול להיות מוכר - תגובה
ד''ר דוד נויפלד02/12/20131. לא מוכר.
2.החולה.
3.חופשת מחלה זה חופשת מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףרז28/11/2013
התחיל לי לפניי כשבוע ימים כאבים בטבור אם הפרשות וגם קצת דם הלכתי לרופא שעשה לי צילום ואמר לי לקחת אנטיביוטיקה כשבוע עד 10 ימים כרגע אני כבר לוקח כ 4 ימים וזה לא עוזר עדיין יוצא הפרשות עם ריח לא נעים ונראה כמו שזה מחמיר מרגיש כאבים יותר חזקים ויצא לי מין ג'ולה כואבת בטבור ואני לא יכול להתכופף אני ממש סובל. מה צריך לעשות??? מה יש לי??? זה מסוכן?? כולי בפחדים וחששות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוףףף - תגובה
ד``ר רפאל אלון29/11/2013אין כל סיבה לחשוש. התיאור מתאים לתהליך דלקתי בעור הטבור, ייתכן שזו ציסטה של העור שהזדהמה. הטיפול בשלב זה הוא טיפול אנטיביוטי. ייתכן ויהיה צורך לנקז את המורסה-פנה לבדיקת כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מעל הטבורא20/11/2013
נולדתי עם בקע מעל הטבור אשר תוקן בניתוח בילדותי.
במהלך ההריון חזר הבקע וגרם לכאבים עזים.
היום, ארבעה חודשים לאחר הלידה הבקע חזר להפריע. לאחר התייעצות הומלץ על ניתוח לתיקון.
שאלתי היא האם כדאי לדחות את הניתוח לאחר ההריון הבא?
מה הסיכויים של הבקע לשוב בהריון הבא?
מה השיטה העדיפה לדעתכם לתיקון?
אם אעבור את הניתוח ככל הנראה לא אוכל להרים את התינוק במשך תקופה מסויימת, האלה היא מה משך ההתאוששות והחזרה לחיים רגילים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מעל הטבור - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/11/2013א
תיקון מוצלח של הבקע אינו אמור להיות מושפע מהריון בעתיד. ההתאוששות מהניתוח אמורה להיות קצרה יחסית. בהנחה שיבוצע תיקון עם רשת תוכלי לחזור לפעילות רגילה כולל הרמת התינוק תוך חודש מהניתוח. לא פרטת באיזו שיטה נותחת בעבר. את השיטה של הניתוח הבא תקבעי יחד עם הכירורג שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
א20/11/2013לא זוכרת באיזו שיטה נותחתי אבל זה היה ככל הנראה בלי רשת ( מדובר על תחילת שנות ה90).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי + הידרוצלה לתינוקורד19/11/2013
אובחן אצל בני בן שנה וחודשיים בקע מפשעתי + הידרוצלה (נוזלים)
ברצוני לברר האם הצירוף של הידרוצלה לבקע יוצר מצב של בקע יותר חריף/קשה שיכול לגרום יותר לסיכון או/ו ליצירת כליאה לעומת בקע רגיל ללא נוזלים.
הנפיחות בשק האשכים של בני אינה גדולה, לפעמים נראית ולפעמים לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע מפשעתי + הידרוצלה לתינוק - תגובה
ד``ר רפאל אלון19/11/2013לורד
המצב אצל בנך הוא מצב שכיח ואינו מסובך יותר מבקע ללא הידרוצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעלי18/11/2013
האם לאחר ניתוח בקע טבורי עם רשת.מותר ללדת שוב? יש לציין שלידה ראשונה היא רגילה ושניה בקיסרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע - תגובה
ד''ר דוד נויפלד19/11/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע שלא הובחן בבדיקותאור15/11/2013
שלום אני סובל מאי נוחות במפשעה כבר מעבר לשנה וחצי, לאחר מספר חוות דעת של רופאים שאמרו שיש לי בקע ניגשתי לעשות בדיקת MRI, בבדיקה לא מצאו בקעים ,
אני עדיין סובל מאי נוחות במפשעה ומרגיש לפעמים בהתאמצות תזוזה כלשהי של המעי לשק האשכים , יש מקרים שאפילו יש כאבים חזקים מאוד באזור האשכים.
מה אני יכול לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע שלא הובחן בבדיקות - תגובה
ד''ר דוד נויפלד17/11/2013אולטראסאונד בידי מומחה לדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אור18/11/2013ביצעתי בעבר כבר אולטראסאונד ששלחו אותי דרך כללית והתוצאות היו בקע בגודל 4 מ"מ, לאחר ביקורות של כמה רופאים שחלק טענו שיש לי בקע וחלק לא הלכתי לרופא מומחה ששלח אותי לMRI וטען שאין לי בקע , אולי קרעים מיקרוסקופים בגיד . גם עכשיו אחרי שנה עדיין יש כאבים. מה אתה ממליץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד18/11/2013US תלוי בבן אדם שמבצע אותו שיודע לחפש ולאבחן גם קרעים בגידים.
MRI יותר טוב לאבחן בעיות במפרק הירך שגם הוא יכול לחקות כאבים מהסוג שאתה מתאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השערה...יניב13/11/2013
היי
אשמח לעזרה...
אני עוסק בספורט באופן אינטנסיבי, כולל הרמת משקולות , תרגילי דד ליפט, ריצות ארוכות , אומניות לחימה וכו...
לאחרונה אני חווה כאבים במפשעה עם הקרנה לשרירים של רגל ימין.
כל ריצה אפילו הקטנה ביותר מלווה בדקירות וכאבים ברגל ימין ובמפשעה.
אחרי הרמת משקולות יש כאבי מפשעה מסיבים..
הייתי אצל רופא כללי שבדק לי האם יש בלוטה לאחר שהשתעלתי, לא נמצאה בלוטה, קיבלתי אטופן, חשבנו דלקת אבל לא עוזר...
האם לבקש מהרופא הכללי פגישה אצל כירוג?, האם כדאי לדרוש מהקופה סי.טי?
התסמיני כאב לפי מה שראתי בד"ר גוגל הם של בקע, אבל ללא בלוטה...
מה כבודו ממליץ...?
תודה רבה :-)
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השערה... - תגובה
ד``ר רפאל אלון14/11/2013שלב הראשון בבירור הבעייה הינו בדיקה אצל כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יניב14/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביאל03/11/2013
עברתי לפני שנה ניתוח לתיקון בקע גדול שהיה יורד לשק האשכים הניתוח בוצע בשיטה הפתוחה ועד היום באותו צד של הניתוח האשך יורד למטה ולא סימטרי לאשך השני הייתי בבדיקה אצל המנתח הוא אומר זה כלום לי זה מפריע מאוד מה ניתן לעשות?
האם זאת תופעה ידועה שקוראת הרבה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רפאל אלון03/11/2013מדובר בתופעה שכיחה אחרי ניתוח כזה. המנתח שלך צודק-אין בכך שום בעייה רפואית. אני מציע שתסתגל לכך מכיון שאין פתרון פשוט למצב (שאינו מהווה בעייה רפואית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/11/2013אין גבר שלו אשכים סימטריות! תמיד אשך אחד גבוה מהשני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אביאל03/11/2013הבעיה זה בהפרש גדול לא הפרש קטן וזה מציק לי...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר דוד נויפלד03/11/2013אין מה לעשות עם זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוחאבי02/11/2013
שלום אני בן 30 ועברתי ניתוח בקע דו צדדי השיטה הרגילה, לאחר שעברתי ניתוח בקע רק משמאל לפני כחצי שנה אך הניתוח אינו הצליח...
אתמול לאחר 6 ימים קיימתי יחסי מין והשתדלתי שלא להתאמץ ותר מידי, הרגשתי כאב קל בזמן קיום היחסים אך הכאב לא היה חריג מידיי.
ובכל זאת בבוקר הכאבים נהיו חזקים מהבוקר של אתמול בצד ימין יותר משמאל וישנה תחושת נמלים בשתי הצדדים...
האם יש דרך לדעת אם הניתוח נפגע?.
ואם יש אופציה שהכאב בגלל מאמץ אך, עדיין אין אומר שהניתוח נפגע?
מתי אפשר לדעת אם הניתוח תקין?.
אציין שאני עדיין עם הסיכות על פצעי הניתוח. ואין נפיחות יוצאת דופן לאחר המקרה.
אשמח לתגובה תוה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר רפאל אלון02/11/2013לאבי
הסיכוי שהניתוח ניזוק הוא קלוש. הכאב בשל המאמץ הגופני והוא יחלוף עצמונית. בינתיים קח טבליות נגד כאבים לפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעאנונימי29/10/2013
שלום אני שבועיים לאחר ניתוח בקע טבורי. האם מותר לקיים יחסי מין?
ד``ר רפאל אלון31/10/2013בהחלט מותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעטבוריאנונימי25/10/2013
שלום. שבוע אחרי בקע טבורי. הבטן מעט נפוחה. לא ממש כואבת. האם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקעטבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון25/10/2013כנראה שכן.. ניתוח יכול לגרום לכך. ואן אין כאב אין סיבה מיוחדת לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודשיים וחצי אחרי ניתוח בקע טבורירם20/10/2013
שלום ,
עברתי לפני כחודשיים וחצי ניתוח בקע טבורי - לפרוסקופי . הניתוח הצליח וגם בביקורות הרפואיות הרופאים היו מרוצים מהתוצאה .
האם אני יכול להירשם לחדר כושר ? להרים משקולות ? תרגילי בטן ?
יש לציין שניתוח הבקע הראשון שעשיתי לפני שנה וחצי - נכשל .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודשיים וחצי אחרי ניתוח בקע טבורי - תגובה
ד``ר רפאל אלון20/10/2013רם
אתה יכול לחזור בהדרגה לעילות גופנית וספורטיבית רגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)