חומצה פולית וסרטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית וסרטן
    לידר
    03/07/2011

שלום,
    אני נוטלת 800 מק"ג חומצה פולית המצויים בפרנטל של סולגאר + 400 מק"ג המצויים באלספה 9 חודשים. סה"כ 1000 מק"ג חומצה פולית.

מחקר אחד מצא כי נטילת מינונים גבוהים של חומצה פולית עלולה להגביר את הסיכון לחלות בסרטן. ע"פ המחקר ד"ר קים אומר כי מומלץ לצרוך חומצה פולית במינון המומלץ: 400 מיקרוגרם ליום מכל המקורות, בין אם טבעיים או תוספים סינתטיים, והוסיף כי "הייתי דואג מאוד לגבי כל מינון מעבר לזה".
    אני קוראת שוב ושוב שאין לעבור את המנה המומלצת בהריון שהיא 400 מק"ג למרות שרבים, ביניהם גם רופאים , טוענים שמינון מעל 400 מק"ג אינו מזיק מכיוון שעודפים מופרשים בשתן.
    אודה להתייחסותך ולהמלצתך.

האם יש תוסף אומגה 3 המותאם לנשים בהריון אשר איננו מכיל חומצה פולית? אודה להמלצתך.
    בנוסף, מה מינוני ה DHA ו EPA המומלצים בהריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית וסרטן

הוספת תגובה

• חומצה פולית וסרטן - תגובה

חנה הרשקוביץ
    03/07/2011

שלום לידר!

אני לא כל כך מעודכנת במחקרי בטיחות של חומצה פולית אך אני יודעת שרופאים ומטפלים ממליצים על מינונים גבוהים יותר מ-1000 מ"ג.
    גם על המחקר שאת ציינת קראתי.
    זה הופך להיות בעייתי יותר אם את אוכלת קורנפלקס או במבה או מזונות אחרים להם מוסיפים עוד חומצה פולית .

אני תמיד בעד לצרוך כמה שיותר רכיבים תזונתיים דרך התזונה ורק אם אין ברירה - לקחת תוספים.
    אני סבורה שאין צורך ביותר מ-400 מק"ג מתוסף.
    מזונות עשירים בחומצה פולית: עלים ירוקים, אגוזי מלך, חומוס גרגירים, אפונה, ברוקולי, בננות, גמבה.

לגבי אומגה 3:
    רוב תכשירי האומגה 3 בשוק אינם מכילים חומצה פולית.
    ההמלצה הרשמית היא לצרוך בערך 300 מ"ג DHA (וצריך להשוות את ה-EPA לפחות לאותה כמות).
    גם במקרה זה אני סבורה שכדאי לצרוך יותר מהתזונה: זרעי פשתן טחונים טרי, זרעי צ'יה טחונים טרי, שמן זרעי צ'יה שנשמר בקרור, אגוזי מלך, עלים ירוקים, ביצים הניזונות ממרעה חופשי.

שיהיה במזל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך.

לידר
    04/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :)

חנה הרשקוביץ
    04/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו