מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםרוצה לרזות08/01/2008
אני בת 24, שוקלת 60-64 (תלוי באיזה משקל אני מודדת) גובה 1.60. אני רוצה לרדת 7-8 קילו. התפריט שלי מאוד משתנה מיום ליום (סטודנטית עסוקה) אבל בשבועיים האחרונים אני משתדלת לשמור על תפריט בסגנון הזה:
בוקר 7:00 נס קפה+ סוכרזית 1 +חלב 1%, כוס חד פעמית קורנפלקס קרנצ'ים +גביע יוגורט אוקטביה 0% או במקום הקורנפלקס 3 פתית שוודי (20 קל' יחידה)+ ריבת רימונים או תותים ללא סוכר (סן דל פור)
ביניים 11:00 -10:00תפוח/פרי אחר או חטיף אנרגיה עד 150 קלוריות.
צהריים 14:00 מאוד משתנה- או מנת בשר (אני אוכלת רק בקר טחון-צמחונית לשעבר..) עם קצת אורז, או טבעול+ איזושהיא פחמימה, או שקשוקה מ-2 ביצים. תמיד אוכלת קינוח: איזשהו פרי או משהו מתוק בלי הרבה קלוריות
ערב:19:00-20:00 סלט ממלפפון עגבניה וגזר/גמבה+כמה קוביות בולגרית 5%+2אגוזי מלך או כף שמן זית+ 5 קרקרים (30 קל' כל יחידה) ומדי פעם ביצה קשה
לילה 21:00-22:00 נס קפה או תה + סוכרזית אחת או כפית סוכר וחטיף אנרגיה או עוגיה
*ארוחת לילה אני לא תמיד אוכלת, וכפי שאת מבינה הבעיה שלי היא בארוחת הצהריים בעיקר שבה אני לא תמיד יודעת מה לאכול, כי אני מוגבלת מבחינת הבשר (לא אוהבת עוף בכלל אבל משתדלת לאכול בשר בקר פעם פעמיים בשבוע). אשמח להכוונה מבחינת התפריט ומבחינת ספורט- כמה פעמים מינימום מומלץ לי לעשות הליכה/אירובי בשבוע (אין לי הרבה זמן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוצה לרזות
עדנה מינץ08/01/2008הייתי מחליפה את הקורנפלקס בבוקר בשבולת שועל, בצירוף 2 כפיות פשתן טחון.
לגבי הצהריים, ניתן לאכול מנה בשרית או דג ללא פחמימות ובמקום זה סלט גדול וירקות מאודים או מבושלים בלי שמן.
בסך הכל כדאי שתצרכי 5 מנות ירקות ו-2 או 3 מנות פרי ביום.
אם את בכיוון להוריד משקל, הייתי מוותרת על קינוחים ומסתפקת בקינוח רק פעם בשבוע. ביתר הפעמים לקנח בפרי (למרות שני לא בעד לאכול פירות אחרי אוכל כי זה לא צירוף מזון טוב).
פעילות גופנית: 5 פעמים בשבוע הליכה של 40 דקות, או פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)