מעבר לטבעונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לטבעונות
    אחת
    11/07/2011

שלום רב,

הייתי צמחונית במשך שנתיים וחזרתי לפני כחצי שנה לאכול בשר אך מאז צמצמתי משמעותיות את צריכת החלב. הסיבה שחזרתי לאכול בשר היא שלמרות שבדיקות הדם שלי היו תקינות מכל בחינה, הרגשתי עייפות והתקשיתי לשמור על תזונה מאוזנת בשל עבודה לא שגרתית ולימודים עמוסים.

למרות אהבתי הרבה לבשר, ביצים וכו' - החלטתי מסיבות מוסריות ובריאותיות לעבור לתזונה טבעונית. אשמח לעצות כיצד ניתן לבנות תפריט בריא, מאוזן ולא מורכב מדי ליישום. אציין שאני אוהבת מאוד ירקות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, חיטה מלאה וכו', לא משתגעת על פירות, פרט לתפוזים, תותים ובננות אבל בעיקר בשייקים, כולל עגבניות שאני אוכלת בתנאי שאינן חיות.

אני בת 31 ויש לי מאז ומעולם מבנה גוף רזה וצר מאוד - גובהי 1.60 ומשקלי 46-48 קילו (זה הטווח הקבוע) אני מתמלת באופן קבוע בחודשים האחרונים - עושה אירובי כ2-3 פעמים בשבוע ויוגה פעם אחת. חשוב לי לבנות לעצמי תפריט שלא יגרום לי להוריד במשקל, כי זו לא המטרה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לטבעונות

הוספת תגובה

• מעבר לטבעונות - תגובה

שושנה שרשבסקי
    11/07/2011

שלום לך,
    את אוהבת מזון בריא וזה נהדר!
    על מנת לקבל את כל הצרכים שלך ולא להרגיש עיפות וחסרים, התפריט צריך לכלול:
    1. הרבה ירקות מכל הסוגים, מכל הצבעים ובכל צורות הכנה (טרי, מאודה, מוקפץ, אפוי, מבושל)
    2. דגנים מלאים כגון אורז מלא (עגול, ארוך, אדום, פראי...), קינואה, כוסמת, דוחן
    3, קטניות (עדשים, שעועיות, חומוס, תופו (מעולה!)
    4. זרעים (שומשום, זרעי דלעת, זרעי חמנייה) ואגוזים למינהם (הזרעים והאגוזים עשירים בשמנים בראים, במינרלים בויטמינים, ובחומרים מזינים אחרים)
    5. בנוסף להקפיד להכניס לתזונה שמנים בריאים כגון שמן זית מכבישה קרה, והים גם ממליצים על שמן קוקוס (גם מכבישה קרה)
    6. לא חייבת לאכל הרבה פירות, את יכולה להכניס לתפריט קצת פירות יבשים, אם את מרגישה עיפות במשך היום, 2 תמרים עם אגוזים יכולים לתת אנרגיה זמינה

ההחלטה להיות טבעונית היא מבורכת, יחד עם זאת היא אינה מתאימה לכל אחד, יש צרכים אינדיווידואלים, צריך להקשיב לגוף. יכול להיות שאת כן זקוקה לאכל מדי פעם ביצים (כדאי אורגניות, מתרנגולות המשוטטות חופשי) , דגים או אפילו קצת עוף. בכל מקרה לשים לב לרמת הB12

בברכה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושנה המון תודה

אחת
    12/07/2011

אני בהחלט אנסה לאכול כמה שיותר מאוזן ובמקביל להקשיב לגוף.

אגב, האם יש חובה לקחת תוסף של בי-12? בתקופת הצמחונות לא לקחתי והיה לי בי-12 יותר גבוה מלפני הצמחונות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושנה המון תודה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    12/07/2011

לא, אין חובה לקחת B12 , יש לגוף רזרבות, אך חשוב לעשות בדיקת דם פעם בשנה ובמידה ויש ירידה של רמת הB12, אז כדאי לשקול לקחת תוסף.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

אחת
    12/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו