שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה

רעות
    19/07/2011

אם אני מכניסה פחמימות וחלבונים ושומן טוב ובסופו של יום שבעתי והגעתי רק ל980 קלוריות, האם זה בסדר?
    תוכלי לפרט לי מהי כמות הפחמימות הרצויה ביום? כי אני יכולה להוסיף פחמימות ועוד דברים אבל אני רוצה לדעת מהי כמות סבירה כדי לא לחרוג (אפילו במדידה של כפות).
    כמה ומה כל ארוחה צריכה להכיל? למשל: ארוחת בוקר: סידן, חלבון- ארוחת צהריים:פחמימות חלבון וכו'..

תודה על הסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    19/07/2011

שלום רעות,
    תזונה מאוזנת ובריאה כוללת בארוחת העיקריות דגן מלא (פחמימה) עם קטניות (חלבון מהצומח) או חלבון מהחי, הרבה ירקות עם תוספת של שמן איכותי . בארוחה כזאת מקבלים הרבה סיבים, ויטמינים ומינרלים.
    בארוחות ביניים אפשר להוסיף פרי, אגוזים (3-4 ליום) או שקדים (כ-10 ליום), על הסלטים אפשר לפזר גרעיני חמניות, שומשום וכו' על מנת לקבל שומנים טובים , מינרלים ועוד חומרים חשובים לבריאות.
    לגבי קלוריות, צריך להבין דבר אחת: לא הקלוריות חשובות אלא סוג המזון ואיכותו .
    אתן לך דוגמה, תאכלי קראוסון קטן, זה בערך 200 קלוריות, אלו קלוריות "ריקות" אינן מביאות איתן חומרים טובים כמו סיבים ,ויטמינים וכו' מזון כזה משמין וגורם נזק לגוף! אבל אם את אוכלת סלט גדול עם עגבנייה, חסה בצל, שום, גזר, קולרבי ,כפית שמן זית וקצת זרעי חמנייה, זה גם יהיה 200 קלוריות, אך מלא סיבים, וחומרים מזינים אחרים, 200 קלוריות אלו אינן משמינות...לכן אין אנו אוהבים לדבר במונחים של קלוריות.

איני מכירה אותך וקשה להמליץ לך על תפריט וכמויות , אבל באופן כללי , על מנת לרדת במשקל, יהיה מתאים לך לאכל כ6 מנות של פחמימות(רק דגנים מלאים! פחמחמות אחרות משמינות!), מנת פחמימה, זה פרוסת לחם מלא, חצי כוס דגן מבושל, 3 כפות שיבולת שועל (קוואקר), חצי כוס אטריות מקמח מלא תפוח אדמה בינוני או קלח תירס קטן
    אני מקווה שעזרתי לך
    בברכה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

רעות
    19/07/2011

עזרת לי מאוד. תודה על הסבלנות, אני מעריכה את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    רעות
    17/07/2011

אני בגיל 21 שוקלת 59 גובה 160. אני בתהליך דיאטה בערך חודש וחצי וירדתי לא רע בכלל. עד עכשיו עשיתי קצת אירובי ואימון כוח ואוכלת נכון אבל כמות מעטה של קלוריות (עד 700), לאחרונה הבנתי שזה פוגע בי ואני צריכה לאכול כ1000 קלוריות ליום, התחלתי השבוע והבעיה היא שאני מרגישה כבדה וזה גורם לי להרגיש שזה רק מעכב את הירידה ואפילו יגרום לי להשמין.
    האם תוכלו להסביר לי למה אני טועה? אולי זה יתן לי תמריץ קל..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• חשוב לציין: אני אוכלת בריא מאוד

רעות
    17/07/2011

לא הרעבתי את עצמי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

שושנה שרשבסקי
    17/07/2011

שלום רעות,
    קודם כל המשקל שלך סביר (BMI בנורמה), אבל זה בסדר גמור לרדת משהו כמו 6 קילו.
    אנני יודעת איזו דיאטה את עושה, אבל אכילה של רק 700 קלוריות זה לא לענין בכלל. כאשר הגוף רעב הוא מסרב להיפרד מהשומנים המיותרים!, גם 1000 קלוריות זה לא לעינייןֱ
    על מנת לרדת במשקל בצורה בטוחה ומבוקרת, הירידה חייבת להיות הדרגתית! אין שום צורך לספור קלוריות, אלא להקפיד על מזון איכותי ובריא!
    מה זה אומר?
    להימנע ממזון המכיל קמח לבן , סוכרים ושומנים רעים ,במילים אחרות להימנע מעוגות, עוגיות, ממתקים, משקאות קלים, מיצים למינהם, מזון מעובד ומתועש (יש בהם תמיד סוכרים ושומנים רעים!)
    ועל פניהם להעדיף מזון ביתי , טרי, מבושל, מאודה , אפוי
    הרבה ירקות מכל המינים והצבעים
    תאכלי כל יום מעט פחמימות מלאות (בכמות לא גדולה):
    פרוסות לחם מקמח מלא (חיטה/שיפון/כוסמין)
    אורז מלא (עגול/ ארוך/ פראי/אדום)/ קינואה/ שיבולת שועל
    תכניסי לתפריט קטניות(כמו עדשים, שעויות, תופו) :הן מהוות פחמימה מלאה דלת קלוריות, עשירות בחלבון מן הצומח , בויטמינים ובמינרלים ומשלימות היטב את הפחמימה המלאה
    ולא לשכוח שמנים טובים:
    להוסיף לסלט שמן זית
    ולאכל מעט אגוזים או זרעים על מנת לקבל את השומנים הטובים
    אם את רגילה את יכולה לאכל מעט עוף או דג
    חשוב ביותר לשתות הרבה מים
    וכמובן שחשוב להתעמל
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רעות
    18/07/2011

תודה על התגובה.
    למעט שישי-שבת אני אוכלת בריא ומסודר- ארוחת בוקר סנדוויץ' מלחם קל עם גבינה 5% וירקות, ארוחת צהריים סלט שבו יש כף אבוקדו, חצי טונה, ביצה קשה והרבה ירקות, אחה"צ אולי פרוסת לחם קל עם גבינה ופרי וארוחת ערב ביצה קשה, הרבה ירקות ואולי קצת טונה וכף אבוקדו. בין הארוחות פרות (עד 2 ביום). אני מהתפריט הזאת. אם אני מוסיפה ממה שהמלצת לי על הארוחות והירידה פחות מהירה זה לא צריך להדאיג אותי? הרי התפריט שלי מאוד בריאה ומשביעה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר

רעות
    18/07/2011

כשאת אומרת "אין שום צורך לספור קלוריות" זה לא טוב לי כי אז אני יכולה לאבד שליטה, אחד הדברים שמחזיקים אותי זה המשמעת של הספירה. עד כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום בערך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר - תגובה

שושנה שרשבסקי
    18/07/2011

שלום רעות,
    את אומרת "אני אוכלת מאד בריא", אבל האמת שאפשר לשפר את התפריט.
    זה שאת אוכלת הרבה ירקות זה מצוין, ותמשיכי כך, אבל גבינה/ חצי טונה/ וביצה קשה (אפילו פעמיים ביום) זה לא התפריט האידאלי, זה כמובן בסדר אבל לא כל יום, ולא כמזון העיקרי שלך. חשוב מאד לגוון , לדוגמה למרוח על הלחם (המלא) טחינה או חומוס (אבוקדו זה מצוין)
    חשוב להכניס מזונות נוספים כפי שכתבתי בתשובה הראשונה, ולגוון על מנת לקבל את כל הצרכים שהגוף זקוק.
    לספור קלוריות, זה ממש לא רעיון טוב. בתזונה הטבעית אנחנו מאד לא אוהבים את ההתעסקות עם קלוריות, אלא אנחנו רוצים לתת לגופנו (ונפשנו!) מזון טבעי ככל האפשר, איכותי , מזון זה אינו משמין , הירידה היא הדרגתית, בריאה, וכאשר הגוף מגיע לאיזון הירידה מפסיקה. אפשר לשקול את עצמך פעם בשבוע, ולפי המצב לעשות שינויים קלים בכמויות של המזון .
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבתי במקום הלא נכון- למעלה

רעות
    19/07/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו