מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרך טבעית להוריד כולוסטרול גבוהיובל02/08/2011
לפני חודש הובחנתי בבדיקת דם, וגילו שיש לי כולסטרול גבוה
בעקבות אבחון הזה, התחלתי להתאמן במכון כושר ולשמור על תזונה מאוזנת, אני שוקל בערך 95 ק"ג
לפי המלצת הרופא משפחה לקחת כדורים להפחתת כולסטרול גבוה ולהתחיל עם תזונה נכונה לדיאטות
סירבתי לקחת כדורים, אני מחפש דרכים טבעיות להפחתת כולסטרול ולחץ דם גבוה,
אך לא מצאתי דרך ממש ממשית כדי לממש ולהוציא את זה לפעולה
אם יש פה מישהו שעבר מקרה דומה, אשמח לקבל ממנו ייעוץ ועזרה בנושא למציאת פתרונות טבעיים לבעיות בריאותיות דרך תזונה בריאה בלבד, גם חיפשתי באינטרנט ומצאתי מידע על פילוסופיית ריפוי טבעית בחוות אלומות? האם זה יעזור לי?
תודה מראש!
יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יובל,
Gramse02/08/2011הדבר הנכון יהיה לנסות להפחית את רמת הכולסטרול הרע (LDL) על ידי שינוי באורח החיים. חשוב להבין שכולסטרול הוא רק קצה הקרחון, והמטרה היא למנוע חסימה בכלי דם שמגיעים ללב. לכן, כדאי לשנות את התזונה באופן הבא: להוריד את המאכלים שמעלים את רמת הכולסטרול, ביניהם מזונות העשירים בשומן רווי, כמו גבינה צהובה וחמאה, בשר אדום, ומזונות המכילים שומן טרנס (מוקשה בחלקו, שהוא שמן שהפכו אותו לשומן), הנמצא במוצרים מסחריים רבים ובדברי מאפה.
אבל כל זה אינו מספיק: כדאי מאוד לאכול מאכלים שמסייעים להוריד את רמת הכולסטרול. מזונות כמו שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים ושקדים, סוגי סיבים מסיסים כמו שיבולת שועל, וקטניות כמו אפונה, עדשים ושעועית לבנה, יבצעו את המשימה. לבסוף, אם את מעוניינת לשפר את הכולסטרול הטוב (HDL), כדאי לבצע פעילות גופנית על בסיס קבוע, שתימשך לפחות 4 שעות שבועיות במצטבר.
רק אחרי שלא הצלחת להוריד את הכולסטרול באמצעות תזונה ואורח חיים במשך שלושה חודשים, אפשר להתחיל לשקול נטילת תרופות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה נוספת
חנה הרשקוביץ02/08/2011שלום יובל!
אכן תרופות להורדת כולסטרול רושמות לעצמן רקורד אפל של תופעות לוואי.
אפשר בהחלט להוריד רמות כולסטרול ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית.
הד"ר שכתב לפני הציע קווים כליים אך יש נקודות נוספות וחשובה גם התאמה אישית.
לכן אני ממליצה מאוד לגשת לתזונאי/ת טבעי/ת או נטורופת/ית לקבלת ייעוץ פרטני ומקצועי.
הגישה התזונתית של חוות אלומות היא טבעונאית (מזון צמחי מלא ולא מבושל), ומנסיוני היא עובדת יפה במקרים רבים. (אם כי לא חייבים לעשות זאת דווקא דרך חוות אלומות).
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)