מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונה למשמרות לילהעמית07/08/2011
היי קוראים לי עמית אני בן 22 שוקל 103 קילו בעל מבנה גוף גדול,
לאחר זמן לא קצר שלא שמרתי כלל ולא התאמנתי, וכמובן עליתי במשקל, אכלתי ללא חשיבה כלל ובהגזמה, ולא התאמנתי כלל, בשעה טובה אני עושה מנוי לחדר כושר ובא באמת כוונה להתמיד, אך לא דיי בלהתאמן צריך גם לאכול נכון,
השאלה שלי מה זה נכון? אני עובד בעיקרון לילות, זאתאומרת שאני בא הבייתה ב7 בבוקר ישן עד איזה 2 וקם אוכל משהו, אחרי איזה שעתיים שלוש שותה נס ואח"כ הולך לעבודה, בעבודה בסביבות השעה 1 בלילה אני אוכל שוב, קצת מסובך,
אבל עכשיו שאני רוצה לשמור, הייתי רוצה המלצה איך לסדר לי תפריט פחות או יותר שיכלול ארוחה בלילה בסביבות השעה 1 וכולל אימון בסביבות 3-4 פעמים בשבוע, אני כמובן רוצה להתחיל להתאמן בהדרגה אז נתחיל ב3 ונקום טיפה יותר מוקדם ולא ב2 אלא ב12, ואז נחזור הבייתה וננוח שעה שעתיים לפני המשמרת לילה.
כמובן אני רוצה ללכת בעתיד הקרוב לדיאטנית שתבנה לי תוכנית מותאמת אישית, אבל אשמח לקבל המלצות וכיוון כללי.
כמו כן אני מתכוון להפסיק לאכול בחוץ לגמריי, מה שהיוםקורה לפחות פעמייםבשבוע לפחות אם זה פיצה או המבורגר או מאפים למניהם בלי הבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה למשמרות לילה - תגובה
שושנה שרשבסקי07/08/2011שלום עמית,
קודם כל אני רוצה לברך אותך על ההחלטות הטובות.
עבודת לילה משבשת מאד את השעון הביולוגי הטבעי שלנו, ויש נטייה לעובדי לילה לאסוף קילוגרמים מיותרים.
חשוב ביותר לקבל הדרכה מתזונאית/ נטורופתית /דיאטנית שתבנה איתך תפריט מתאים
בהתחשבות שעות האכילה הלא רגילות.
באופן כללי אתה יודע בעצמך מה גורם לך נזק! צריך כמובן להוריד לחלוטין מזון תעשייתי ומעובד, מזון עשיר בסוכרים ובשומנים רווים.
תפריט בריא כולל דגנים מלאים, ירקות מכל הסוגים , חלבונים מהצומח/מהחי,(במידה!) שמנים בריאים, קצת פירות
אם רעבים, אוכלים מה שבא, לכן יש חשיבות לתכנן מראש,
לעבודה כדאי להביא מזון מבושל מהבית(אפשר לשמור חם בתרמוס, או לחמם במקום העבודה) , אפשר גם להביא כריך איכותי מוכן בבית .
אל תדחה את הביקור אצל תזונאית!
בהצלחה רבה וכל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)