אוכלת הרבה מאוד ירקות- האם מוגזם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכלת הרבה מאוד ירקות- האם מוגזם?
    איילה
    13/01/2008

לעדנה שלום
    שמי אורית ואני בת 22, גובה 1.64 ומשקל 62, מעוניינת להוריד במשקל. הייתי רוצה להתייעץ עימך לגבי התפריט שלי, כיוון שאני חשה רעב תמידי ולא מפסיקה "לטחון" :
    בוקר: נסקפה, פרוסת לחם קל, עגבניה, מלפפון, כפית זרעי פשתן טחונים, חלבון ביצה, 3 כפות קוטג'
    ביניים: כוס חד פעמית דגנים עתירי סיבים-"פייבר וואן", כף טחינה גולמית, עגבניות שרי
    צהריים: חזה עוף ללא העור, ירקות מאודים (בד"כ קישואים) ו-2 ראשי סלק קטנים מבושלים בתנור
    ביניים: נסקפה, קערה ענקית של ירקות קלויים בתנור- פלפלים (בערך 3), חצילים (בערך חצי חציל כל יום!), 2 אגוזי ברזיל
    ערב: קערת ירקות מאודים ע-נ-ק-י-ת- כרוב, ברוקולי, נבטים, פטריות, לרוטב- כמה כפות רסק עגבניות טבעי
    לילה: גביע יוגורט 0%, כוס משקה קקאו (מאבקת קקאו ללא סוכר)

עדנה, האם אני מגזימה בכמויות האוכל שלי? אני מרגישה שאני נהנית לאכול הרבה ירקות מבושלים אך הסבירו לי שהכמות שאני אוכלת משמינה מאוד. האם זה נכון? אני דווקא קיוויתי לרדת במשקל בעזרת תפריט זה
    תודה רבה
    אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוכלת הרבה ירקות מבושלים

עדנה מינץ
    14/01/2008

לאורית שלום

בכל הפירוט שלך לא ראיתי שאת אוכלת פירות. מה עם פירות? בפירות יש סוכר טבעי שיכול לפצות את הרגשת הרעב. סך הכל נראה לי שאת מעמיסה הרבה על מערכת העיכול שלך. מנות הביניים שלך נראות כמו ארוחה שלמה. כך יוצא שאשת אוכלת 6 ארוחות גדולות ביום במקום 3 גדולות ו-3 קטנות.
    כדאי שתכניסי לך יותר ירקות חיים ופחות מבושלים. הסיבה פשוטה: בירקות טריים הסיבים עדיים חיים ונונתים תחושה של שובע.
    לי יש בעיה עם יותר מדי אוכל מבושל, כי זה גורם להשמנה, לחומציות יתר בגוף והורס את הויטמינים וחלק מהמינרלים.
    אפשר לפעמים לאכול ארוחת בוקר של פירות בלבד, פעם אחרת שייק מחלב סויה או חלב שקדים עם פרי, שמן פשתן, בננה או פרי אחר, לציטין, אבקת חרובים, תמר, אבקת פרוטאין (כמו סיינרפרוטאין). השייק הוא ארוחה בפני עצמה.
    להכניס יותר נבטים ונבטוטים לתפריט.
    היכנסי לאתר של מצפה אלומות כדי לקחת מתכונים ולקרוא קצת חומר.

בהצלחה
    עדנה מינץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו