משקל נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל נמוך
    עמי
    11/09/2011

בן 60 ,גובה 180 ושוקל רק 70 קג ! כולם רוצים להרזות ואני רוצה להשמין.לפני שנתיים עברתי צנתור + סטנט ומאז נוטל קרדילוק+ אספירין+ ליפיטור ,רמת כולסטרול הרע מתחת 100 אבל דווקא כולסטרול טוב מתחת ל - 40 !
    רמת סוכר 110 לכן מקפיד שלא לצרוך סוכרים, פחממות אני אוהב אבל זה כנראה תורם לרמת הסוכר הבלתי תקינה.
    צועד פעמיים בשבוע לשמור על כושר סביר.
    אשמח לשמוע עצות כיצד אוכל להעלות מספר קג כי אני מאד רזה !
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל נמוך

הוספת תגובה

• משקל נמוך - תגובה

שושנה שרשבסקי
    12/09/2011

שלום עמי,
    תנסה להכניס לתזונה היומית שלך שמנים טובים,(חומצות שומן חד ורב בלתי רוויות) אלו ישמרו על העורקים שלך מצד אחד ומצד שני עשויים להוסיף לך קלוריות איכותיות:
    תוסיף שמן זית לסלטים
    אבוקדו
    טחינה
    כל יום תאכל כמה אגוזים/ חופן שקדים
    זרעי חמניות/ זרעי דלעת

על מנת לעלות את הכולסטרול הטוב, תנסה להרבות באכילת ירקות ועלים ירוקים

לגבי פחמימות תקפיד על דגנים מלאים, אלו מעלים לאט יותר את רמת הסוכר בדם,
    לדוגמה לחם משיפון מלא, אורז מלא, כוסמת, קינואה

בריאות טובה וכל טוב
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל ירוד

עמי
    12/09/2011

תודה לתשובתך המלומדת,
    רוב המזונות שהזכרת אני צורך באופן שוטף, לחם שיפון או דגנים מלאים יוצרים לי גזים במערכת העיכול ! אני צורך באופן קבוע אגוזים,שקדים,טחינה,אורז מלא ועדשים.
    האם ידוע על תוסף תזונה שמועיל במקרה כמו שלי ?
    בברכה,
    עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל ירוד - תגובה

שושנה שרשבסקי
    13/09/2011

בוקר טוב עמי,
    טוב שאתה מודע למזונות שטובים לך ואלו הגורמים לך הפרעה במערכת העיכול.

"רזה" זה קונסטיטוציה, ואין מקום לגרום להשמנה באופן מלאכותי!

הסכנה ברזון, במיוחד אצל אנשים מבוגרים , היא שבירת עצמות (דילול העצם ממינרלים, אוסתאופורוזיס). על מנת למנוע זאת ולחזק את העצמות יש להקפיד על שני דברים:
    1. לעסוק בפעילות גופנית מחזקת עצם, הליכה פעמיים בשבוע זה טוב, אך בהחלט לא מספיק. אני מציע לך לעבור לפעילות גופנית מתאימה (להתייעץ עם רופא מומחה), 4-5 פעמים בשבוע
    2. כמובן, להקפיד על תזונה עשירה במינרלים, (סידן, מגנזיום, וכו'), המזון שאתה אוכל (שקדים, אגוזים טחינה, עדשים) עונה לצורך הזה, הוסף עוד תאנים יבשות וגם משמש יבש , (מעט בגלל הסוכר) ירקות ירוקים, (גם ירקות כמו ברוקולי, כרוב) שומשום מלא , טופו.

בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו