טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רציתי לדעת האם חימום של טחינה פוגע בערכים התזונתיים שלה ואף גורם לה להיות מזיקה? בנוסף אשמח לדעת מדוע ביצה לא מיועדת למאכל בני אדם (למעט הכולסטרול שבה)? הרי היא מכילה חומצות אמינו, חלבון איכותי וגם מקור לויטמנים. ושאלה נוספת לגבי בשר הוודו, מומלץ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום מדי, יש עשרות שיטות ברפואה הטבעית, בכל שיטה יש תת שיטות, הבנות שונות, אין כאן מדע מדויק! לשאלות שלך: אני לא יודעת מי אמר שביצה אינה מיועדת למאכל בני אדם! נכון שיש צמחונים/ טבעונים שנמנעים לאכל כל דבר הבא מן החי, כולל ביצים. אני לא נמנית עם שיטה זו, אני מאמינה במזון איכותי, מגוון, נקי ככל האפשר. בביצים, כפי שאת אמרת יש גם ערכים תזונתיים חשובים ואין מניעה לאכל מעט ביצים, מומלץ אורגניות (מתרנגולות המשוטטות חופשי) בבשר הודו, יש הרבה ברזל, מי שאינו צמחוני, וחשוב לו לאכל מעט בשר, הבחירה של הודו היא טובה. מה שחשוב הוא לצמצם את כמות החלבון מן החי, ולגוון עם חלבון מן הצומח, וכמובן הרבה ירקות וכו'
לגבי הטחינה, יש בה הרבה שמנים לא רווים, לא רצוי לחמם אותם. משתמשים בטחינה להכנת עוגיות וכו', אינני יודעת להגיד לך את כמה זה מזיק, לא מזיק יותר מהסוכר... אז הכל לפי השכל הישר! מותר מידי פעם לאכל משהו "מזיק"
בברכה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים