דגנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דגנים
    אני
    09/06/2012

שלום

האם יש בעיה לאכול כל יום קטניות ודגנים מלאים, בערך כוס וחצי דגנים מלאים וכוס קטניות בגלל החומציות שזה יוצר?
    קראתי שקטניות זה לא הכי בריא (יוצר חומציות בגוף המובילה למחלות) והתחלתי לחשוש כי זו התזונה שלי ברובה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דגנים

הוספת תגובה

• דגנים - תגובה

חנה הרשקוביץ
    09/06/2012

שלום!

את צודקת - דגנים וקטניות יוצרים תגובה חומצית ולא טוב לבסס עליהם את התזונה אלא רק כתוספות וגם את זה לא חייבים.
    מעבר לרמת החומציות, דגנים מכילים סיבים גסים מידי למערכת העיכול שלנו ועודף עמילן מכביד על הגוף.
    הקטניות הן מזון מרוכז מאוד וקשה לעיכול.
    כדי להשיג בריאות אופטימלית עיקר התזונה שלנו צריכה להתבסס על פירות וירקות.
    קטניות את יכולה להנביט וזה מקל על העיכול שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגנים - תגובה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    09/06/2012

שבוע טוב,
    כפי שכתבתי כבר פעמים רבות, יש גישות שונות לגבי מהי תזונה בריאה. בודאי אין תזונה שהיא 'נכונה' לכולם.
    תזונה המושתתת רק על ירקות ופירות אינה מתאימה לרוב האנשים, אני מסכימה עם חנה שטוב לבסס את התזונה על ירקות, אבל רק כקומה ראשונה בפירמידה, בקומה השניה יהיו דגנים מלאים וקטניות (עדיף מונבטות) ובקומה השלישית מזונות עשירים בשומנים טובים (אגוזים, שקדים, גרעינים, זרעים...).
    לא מתאים לכל אחד להיות צמחוני או טבעוני. יש אנשים הזקוקים לביצים/עוף/דגים. מזונות אלו יהוו את הקומה הרביעית .אנחנו נמליץ לצמצם את הצריכה שלהם.

תוסיפי הרבה ירקות לתזונה שלך, ירקות מכל הסוגים והצבעים, והמשיכי ליהנות גם מדגנים מלאים, אורז מלא על סוגיו השונים, קינואה, עדשים, אפונה, תופו.... כמובן שאת צריכה לשים לב אם מה שאת אוכלת עושה לך טוב, פיזית....ונפשית .
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו