הנבטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנבטה
    מיה
    05/10/2012

שלום

ניסיתי להנביט במסננת וגם בכלי בארון חשוך קטניות והצלחתי עד שלב הנבטוטים, לאחר מכן הם נרקבו מעט.
    אני מעונינת רק בנבטים ארוכים ויש לי שתי שאלות.

1. מה השיטה הכי יעילה להכין נבטים ארוכים ולא נבטוטים?

2. האם קטניות וזרעים ששותלים באדמה המצמיחים צמח/נבט הוא אכיל? זה נראה שונה מנבטים.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנבטה

הוספת תגובה

• הנבטה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    08/10/2012

שלום מיה!

בד"כ מנביטים קטניות לנבטוטים כי הם אכן נוטים להירקב מהר והנבט הארוך לא טעים.
    יוצאים מהכלל הם נבטי מאש שיותר קל להנביט ארוך והם גם טעימים.
    מהנסיון שלי מאוד קל להנביט במסננת שיושבת בכלי מכוסה במגבת. לזכור לשטוף פעמיים ביום, בעיקר בקיץ.
    זרעים שמתאימים יותר לנבטים ארוכים הם אלפלפא, ברוקולי, צנונית, חמניות.
    זרעים שמוכרים לזריעה בשביל הצמח עצמו ולא בשביל נבטים אסור לאכול כי בד"כ שמים עליהם חומרים שונים נגד מזיקים.
    אם את זורעת מאש או אלפלפא באדמה אין שום בעיה לאכול את הנבטים הצעירים. כשזה מתפתח לצמח גדול יותר זה בד"כ כבר לא טעים.
    אם זה נראה כמו עלים אכילים (עלי בייבי וכו') אפשר לטעום ולאכול. אם זה לא טעים - לא כדאי.
    בד"כ קטניות צעירות לא טעימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנבטת שעועית

שלכת
    25/10/2012

האם אפשר לאכול את העלים אשר נוצרים בעקבות הנבטת שעועית לבנה?
    תודה מראש
    שלכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנבטה - תגובה

אורית טרגנו
    25/10/2012

אחרי שמתחילים להיווצר נבטים קטנים אפשר לשים אותם בקופסה אטומה במקרר והם ממשיכים לנבוט עוד קצת ונשמרים כ-5 ימים עד שבוע בלי להירקב.
    לגבי העלים של השעועית אני לא חושבת שהם יהיו טעימים.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו