ספיגה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספיגה
    לימור
    29/10/2012

שלום

כבר 3 שנים אני צורכת רק דגנים מלאים בעיקר: אורז בסמטי מלא, קינוא, לחם שיפון שאור, שיבולת שועל גסה, פירות ירקות וקטניות.
    לא נוגעת בלחם לבן, פסטה מקמח לבן וכו' (בנוסף מעט חלבונים מהחי).
    רק עכשיו קראתי על חומצה פיתית הנמצאת בדגנים מלאים המפריעה לספיגת ויטמינים ובאמת לעיתים אני סובלת מנשירת שיער מאסיבית.

אז אולי כן צריך לשלב גם דגנים ללא סיבים כדאי להטיב עם הספיגה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספיגה

הוספת תגובה

• ספיגה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    30/10/2012

שלום לימור!

החומצה הפיטית בדגנים נהרסת ברובה בחום. מכיוון שאנחנו לא אוכלים דגנים חיים, הבעיה היא לא חומצה פיטית.
    הבעיה עם דגנים היא שהסיבים שלהם גסים מאוד למערכת העיכול וגורמים לה לייצר עוד ריר כדי להגן על עצמה. שכבת הריר העודפת הזו מפריעה לספיגה של מינרלים וויטמינים.
    בנוסף, הדגנים לא מספקים לנו שפע של חומרי תזונה כמו מזונות טבעיים אחרים - פירות טריים, ירקות, עלים ירוקים ואגוזים וזרעים טריים.
    לאכול קמח לבן לא פותר את הבעיה כי הוא לא מספק לנו שום תזונה מלבד עמילן, וכדי לפרק ולספוג אותו הגוף מבזבז חומרי תזונה.
    אכלי פחות דגנים ויותר פירות - תקבלי מקסימום חומרי תזונה עם מקסימום ספיגה!

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגה - תגובה - תגובה

אורית טרגנו
    30/10/2012

חשוב לי להוסיף שברגע שמשרים את הדגנים המלאים (קינואה, אורז מלא, דוחן...) החומצה הפיטית מנוטרלת.
    אני משרה בין 1-6 שעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לחנה

לימור
    31/10/2012

היי חנה

פירות בשבילי הם נשנוש מתוק, בריא כמובן אבל אינם יכולים להחליף ארוחה בעיקר כי הם מתוקים וממש לא משביעים כמו לדוגמא אורז מלא עם קטניות, ירקות וטחינה

אשמח אם תתני לי תפריט יומי לדוגמא בו את ממעטת בדגנים, אני רוצה לראות את היחס בין המרכיבים ועל התפריט לבנות תזונה דומה. כי לא ייתכן שאני אוכלת בריא וסובלת מנשירת שיער כזו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תגובה

מיה
    03/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לחנה

מיה
    06/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לחנה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    07/11/2012

שלום לימור!

פירות בשבילי הם לא נשנוש אלא ארוחה.
    אני בוחרת פרי אחד שבא לי לאכול ואוכלת ממנו כמה שאני רוצה עד שאני שבעה ומסופקת.

כשלא בא לי מתוק אני אוכלת סלט גדול עם המון ירק ולפעמים מוסיפה לו טחינה או זרעי חמניות או שקדים או קטניות מבושלות (חומוס, שעועית לבנה).
    בארוחה הזו אני יכולה לאכול גם ירקות מאודים או אפויים או מרק או תירס או סוג כלשהו של תפוחי אדמה.
    בדר"כ הארוחה הזו בערב.

לא מגיעים לתפריט כזה ביום אחד, בבת אחת. גם אני עדיין מתפתה מידי פעם לארוחת דגנים (לחם, אורז וכו').
    מציעה לך בהתחלה לנסות לאכול רק פירות עד ארוחת צהריים, בצורה שכתבתי לך קודם (סוג פרי אחד בארוחה, לאכול ממנו עד ששבעים).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו