מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה טבעוניתאירה08/11/2012
שלום , אני בת 25 צמחונית מגיל 10 בערך וטבעונית ( כלומר לא אוכלת בשר, חלב וביצים ) מזה שנה.
סבלתי בעבר מבעיית השמנה והצלחתי באמצעות תזונה מאוזנת וספורט לרדת יותר מ-14 קילו. ( ונשארו לי משהו כמו עוד 4-5 לרדת) אני שומרת על ההישג הזה במשך יותר משנתיים.
מאז שהתחלתי עם הטבעונות הקושי העיקרי שלי הוא שאני מרגישה שאני צורכת יותר מדי פחמימות וזה מקשה עליי בירידה, בנוסף מדד הטיגליצרדים שלי בעייתי ונוטה למעלה... עליתי במשקל מעט ואני לא מצליחה לחזור לתלם.
אשמח מאוד להמלצות וטיפים מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה טבעונית - תגובה
חנה הרשקוביץ11/11/2012שלום אירה!
נסי לאכול יותר פחמימות מפירות מאשר מדגנים.
אכילת כמה ארוחות פירות ביום מסייעות בירידה במשקל והורדת הטריגליצרידים.
חשוב מאוד להפחית את צריכת השומן ולא לאכול שומן עם הפירות.
פעילות גופנית תורמת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה, תודה על התשובה
עמית11/11/2012אבל זה קצת מוזר לי בפירות יש ריכוז גבוה של סוכר שמעלה את הטריגליצרידים ( לפי מה שהנחתה אותי דיאטנית בעבר).
בנוסף יש פחמימה גם בקטניות...
האם לתזונה הטבעית יש עמדה בנושא הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה, תודה על התשובה - תגובה
חנה הרשקוביץ11/11/2012כן, יש עמדה :)
פירות לא שווה סוכר. פירות לא שווה פרוקטוז.
פרי הוא מזון שלם והוא מתעכל ונספג ביעילות מקסימלית.
כאשר התזונה דלת שומן, אין מי שיפריע למטבוליזם התקין של סוכר הפירות והטריגליצרידים לא עולים.
אין לערבב ארוחת פירות עם שומנים. שומנים ניתן לאכול עם ירקות בארוחה נפרדת.
בקטניות יש מעט פחמימות. הן נספגות לדם לאט מאוד ולא מפריעות למטבוליזם תקין.
לבריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומן ופירות
לול20/11/2012שלום, רציתי לדעת מדוע אין לשלב שומן עם פירות. לפי מה שהבנתי השומן ממתן על קצב עליית הסוכר בדם. אם כך, מה ניתן לאכול עם שומנם(אבוקדו, שקדים טחינה)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומן ופירות - תגובה
חנה הרשקוביץ21/11/2012שלום!
לפירות גם ככה עומס גליקמי נמוך (נמוך בהרבה משל לחם ואורז מלא).
הסוכר בפירות נספג מהר לדם וגם מנוצל מהר = נכנס מהר לתאים (לשם הוא אמור להגיע) ולא מתעכב בדם.
כשמצרפים שומן לארוחה, הוא מעכב גם את הספיגה לדם וגם (יותר גרוע) את הספיגה לתאים. שומן מפריע לקולטני האינסולין לעבוד.
כך ארוחות של לחם עם ממרח שומני, מנות קלאסיות ישראליות של אורז או תפוחי אדמה עם תוספת שומן גורמים להפרעה בחילוף חומרים של פחמימות ועלולים להוביל לסוכרת, לעייפות ולקנדידה.
גם צירוף של שומן לפירות מפריע באותו מנגנון.
שומנים ניתן לאכול בצרוף ירקות בעודם חיים ולא מחוממים. חימום שומן יוצר חומרים רעילים.
לבריאות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
לול22/11/2012לגבי סובין שיבולת שועל(לא מבושל), קינואה, דוחן מה מומלץ לאכול יחד איתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה - תגובה
חנה הרשקוביץ22/11/2012אני לא ממליצה בכלל לאכול סובין שיבולת שועל ולא סובין של שום דבר אחר. סובין זה מזון מזוקק בדיוק כמו קמח לבן. סובין הוא חומר גס שמגרה את הדפנות העדינות של המעיים ומפריע לספיגה של מינרלים.
קינואה ודוחן אפשר לאכול עם ירקות חיים ומבושלים ועם קצת קטניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)