תזונה טבעונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה טבעונית
    אירה
    08/11/2012

שלום , אני בת 25 צמחונית מגיל 10 בערך וטבעונית ( כלומר לא אוכלת בשר, חלב וביצים ) מזה שנה.
    סבלתי בעבר מבעיית השמנה והצלחתי באמצעות תזונה מאוזנת וספורט לרדת יותר מ-14 קילו. ( ונשארו לי משהו כמו עוד 4-5 לרדת) אני שומרת על ההישג הזה במשך יותר משנתיים.

מאז שהתחלתי עם הטבעונות הקושי העיקרי שלי הוא שאני מרגישה שאני צורכת יותר מדי פחמימות וזה מקשה עליי בירידה, בנוסף מדד הטיגליצרדים שלי בעייתי ונוטה למעלה... עליתי במשקל מעט ואני לא מצליחה לחזור לתלם.

אשמח מאוד להמלצות וטיפים מה לעשות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה טבעונית

הוספת תגובה

• תזונה טבעונית - תגובה

חנה הרשקוביץ
    11/11/2012

שלום אירה!

נסי לאכול יותר פחמימות מפירות מאשר מדגנים.
    אכילת כמה ארוחות פירות ביום מסייעות בירידה במשקל והורדת הטריגליצרידים.
    חשוב מאוד להפחית את צריכת השומן ולא לאכול שומן עם הפירות.
    פעילות גופנית תורמת.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנה, תודה על התשובה

עמית
    11/11/2012

אבל זה קצת מוזר לי בפירות יש ריכוז גבוה של סוכר שמעלה את הטריגליצרידים ( לפי מה שהנחתה אותי דיאטנית בעבר).

בנוסף יש פחמימה גם בקטניות...
    האם לתזונה הטבעית יש עמדה בנושא הזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנה, תודה על התשובה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    11/11/2012

כן, יש עמדה :)

פירות לא שווה סוכר. פירות לא שווה פרוקטוז.
    פרי הוא מזון שלם והוא מתעכל ונספג ביעילות מקסימלית.
    כאשר התזונה דלת שומן, אין מי שיפריע למטבוליזם התקין של סוכר הפירות והטריגליצרידים לא עולים.

אין לערבב ארוחת פירות עם שומנים. שומנים ניתן לאכול עם ירקות בארוחה נפרדת.

בקטניות יש מעט פחמימות. הן נספגות לדם לאט מאוד ולא מפריעות למטבוליזם תקין.

לבריאות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן ופירות

לול
    20/11/2012

שלום, רציתי לדעת מדוע אין לשלב שומן עם פירות. לפי מה שהבנתי השומן ממתן על קצב עליית הסוכר בדם. אם כך, מה ניתן לאכול עם שומנם(אבוקדו, שקדים טחינה)? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן ופירות - תגובה

חנה הרשקוביץ
    21/11/2012

שלום!

לפירות גם ככה עומס גליקמי נמוך (נמוך בהרבה משל לחם ואורז מלא).
    הסוכר בפירות נספג מהר לדם וגם מנוצל מהר = נכנס מהר לתאים (לשם הוא אמור להגיע) ולא מתעכב בדם.
    כשמצרפים שומן לארוחה, הוא מעכב גם את הספיגה לדם וגם (יותר גרוע) את הספיגה לתאים. שומן מפריע לקולטני האינסולין לעבוד.
    כך ארוחות של לחם עם ממרח שומני, מנות קלאסיות ישראליות של אורז או תפוחי אדמה עם תוספת שומן גורמים להפרעה בחילוף חומרים של פחמימות ועלולים להוביל לסוכרת, לעייפות ולקנדידה.
    גם צירוף של שומן לפירות מפריע באותו מנגנון.

שומנים ניתן לאכול בצרוף ירקות בעודם חיים ולא מחוממים. חימום שומן יוצר חומרים רעילים.

לבריאות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

לול
    22/11/2012

לגבי סובין שיבולת שועל(לא מבושל), קינואה, דוחן מה מומלץ לאכול יחד איתם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    22/11/2012

אני לא ממליצה בכלל לאכול סובין שיבולת שועל ולא סובין של שום דבר אחר. סובין זה מזון מזוקק בדיוק כמו קמח לבן. סובין הוא חומר גס שמגרה את הדפנות העדינות של המעיים ומפריע לספיגה של מינרלים.

קינואה ודוחן אפשר לאכול עם ירקות חיים ומבושלים ועם קצת קטניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו