טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, איך אפשר להכין לילד בן 6.6 שנים פירה מפירות, שלא יגרום לו עצירות? אם יש אפשרות תכתבו אם אני יכולה לתת לו אותו מתקון שאם תמליצו בערך כל יומיים? הוא לא אוהב פירות וירוקות. בגלל זה אני מבקשת לכל יומיים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום אוקסנה, פירות לא גורמים לעצירות, חשוב לילד להתרגל לאכל פירות וירקות, הם מלאי חומרים מזינים ובראים אפשר לרכך מעט את הפירות על ידי בישול מאד קצר במעט מאד מים. אפשר גם לרסק אותם על פומפיה. אבל בגיל שש ילד כמובן יכול כבר לאכל פירות וירקות שלמים וטריים. (או האם התכוונת לתינוק בן שישה חודשים?) בברכה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא. לילד בן 6.6 שנים, PDD, לא לועס. בגלל זה השאילה איך לעשות את זה כי פירה? אני עשיתי לו 1 בננה + 1 תפוח + חצי גזר + 1 אגס. היה לו עצירות. האם יש רעיון אחר? ומה אם הכמות פעם ליומיים לחתחלה? תודה
שלום אוקסנה, תנסי לתת כל פרי לחוד, ריסוק או בישול קצר. כשאת נותנת הכל ביחד את לא יכולה לדעת איזה פרי או ירק גורם לו לכאב בטן או לבעיה אחרת. ביום אחד, לארוחת 10 אפשר לתת לו שני תפוחים וכדי שהארוחה תהיה יותר מזינה את יכולה להוסיף לרסק התפוחים כף חמאת שקדים (שקדיה,שקדימון...)(זה יעשיר את המנה בחלבון. למחרת תתני בננה מרוסקת, וכן הלאה. יש יתרון נוסף לתת כל פרי לחוד: לאפשר לילד להכיר טעמים ומרקמים שונים. חשוב שישתה מים בן הארוחות.
בהצלחה
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים