איזו תזונה עשירה בויטמין D?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזו תזונה עשירה בויטמין D?
    שילה
    24/08/2013

גיליתי השבוע בבדיקות דם שיש לי חוסר בויטמין. הייתי רוצה לדעת בבקשה אילו מאכלים (צמחיים מכיוון שאני טבעונית) מכילים כמות גדולה של ויטמין D? והאם יש דרך נוספת לצרוך את הויטמין?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איזו תזונה עשירה בויטמין D? - תגובה

חנה הרשקוביץ
    24/08/2013

שלום מירי!

בשנים האחרונות העלו את הרף הגבוה של רמת הויטמין שאמורים למצוא בבדיקות דם. יש הטוענים שזה נעשה מסיבות כלכליות בלחץ חברות המייצרות את התוסף.

אנחנו לא אמורים לקבל ויטמין D מהתזונה כי אם מחשיפה נכונה לשמש.
    חשיפה ארוכה בשעות נעימות (והימנעות משמש שורפת) מאפרת לגוף לספוג את הקרניים ולהתחיל בייצור הויטמין.
    כתבתי להתחיל מכיוון שלאחר חשיפה לשמש הויטמין עובר עוד גלגולים במעיים, בכליות ובכבד ולכן לרמות נורמליות של וויטמין D יש צורך בבריאות כללית טובה.
    תזונה טבעונית חיה דלת שומן וחשיפה נאותה לשמש מעודדים רמות נורמליות של הויטמין.
    גורם נוסף שיש להביא בחשבון הוא שיש על העור חומר שומני שהוא מפריש כדי לעזור בספיגת הויטמין. מקלחות תכופות עם סבון מורידות את שכבת השומן העדינה ומפריעות לספיגה.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת מחסור בויטמין די אצל טבעונים.

שירלי
    25/08/2013

לטבעונים מומלץ לצרוף פטריות שעשירות בויטמין די וניתן גם להחשף לשמש, כמו שהציעו לך, אבל קחי בחשבון ששמוש במקדם הגנה מפחית מייצור ויטמין הדי והחשיפה לשמש האפקטיבית לייצור הויטמין די נחוצה בשעות ה"מסוכנות" וגם אז, אם יש מחסור זה לא תמיד משלים.
    הדרך היעילה והפשוטה היא תוסף של ויטמין די, יש כאלה שייעודיים לטבעונים כמו הויטמין די היבש של סופהרב.
    ממליצה (מניסיון אישי, אני לא דיאטנית או נטורופתית) להקפיד על מזונות עתירי ויטמין די וחשיפה מתונה לשמש + ויטמין די בהתאם לחוסר.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמת ויטמין D

טלי
    27/08/2013

מאוד קשה להשלים ויטמין D דרך מאכלים. מה שצריך לעשות זה לשהות בשמש עד 20 דק (מעבר לזה זה כבר לא בריא) ולהשתמש בתוסף תזונה, אני לוקחת ויטמין D של סופהרב בכמוסות ג'ל ככה זה נספג באופן מהיר ויעיל יותר בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו