מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על צמחונותהראל28/10/2013
האם בני האדם במהלך כל שנות האנושות, היו יכולים לחיות ללא אכילת בשר?
תמיד אומרים שבלי בשר בני האדם לא היו מצליחים לשרוד.
מה אתן אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על צמחונות - תגובה
חנה הרשקוביץ29/10/2013שלום הראל!
יכול להיות שבתקופות מסוימות או במיוחד באזורים מסוימים בעולם לא היה מספיק מזון ללא אכילת בשר.
כיום ידוע בוודאות שאין לאדם שום נזקקות פיזיולוגית לבשר ואלפי אנשים משגשגים בבריאות וחיוניות על תזונה צמחונית וטבעונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הראל29/10/2013אתחיל בכך שאני מעריץ את הידע שיש לכן בנושא תזונה, אני קורא מדי כמה ימים את השאלות ששואלים ואת התשובות שלכן, מדי פעם גם שואל בעצמי שאלות.
אז תודה רבה קודם כל, ושנית, רציתי לשאול לגבי התזונה הצמחונית.
אני צמחוני כבר מעל שנה ועשיתי מאז 3 פעמים בדיקות דם.
הכל תקין מלבד בי 12 וברזל, ולצערי יש לי הרגשה שאני צריך להקפיד על אכילת קטניות בלי סוף, ושאם אזניח את נושא הקטניות אז יהיה לי מחסור בברזל.
יש תקופות שפשוט אין לי חשק לאכול קטניות פעמיים ביום, ואני לא מקפיד, אז יוצא לי לאכול שתי מנות קטניות בשבוע.
אני יודע שכשאכלתי בשר אז גם אם היו תקופות שלא אכלתי בשר בכלל אז אף פעם לא הרגשתי עייפות או מחסור בברזל.
לגבי B12 אני כבר לא יודע מה לחשוב, גם כשהאוכל מאוד מגוון מכל הבחינות יש מחסור בבי 12.
אשמח לתשובות ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
לירון אסייג29/10/2013היי הראל,
אני צמחונית כעשור .
כאשר אוכלים תזונה צמחונית יש צורך להקפיד יותר באכילה מגוונת .
מתי עשית בדיקות דם לאחרונה ?
האם ישנו מחסור חמור ב-B12? האם קיים מחסור גם בברזל ?
ייתכן ותצטרך השלמה דרך כדורי מציצה של בי 12 לתקופה.
האם ביצים אתה אוכל ?
בנוסף, הקפד לאכול את המזונות המכילים ברזל (קטניות, ,טחינה משומשום מלא, , אגוזים וגרעינים) בסמוך למזונות המכילים ויטמין C וכך תעזור לספיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה - תגובה
חנה הרשקוביץ29/10/2013גם אוכלי בשר יכולים לסבול ממחסור בברזל ובי 12 משום שהעניין כאן הוא לא כמות הצריכה אלא איכות הספיגה.
קטניות פחות מועילות כי הן קשות לעיכול.
כשקשה למערכת העיכול היא סופגת פחות.
לכן המפתח הוא ארוחות פשוטות (עם פחות מרכיבים) וקלות לעיכול.
ברזל מעלים ירוקים ופירות נספג מצוין למרות הכמות הקטנה לכאורה.
בי 12 מיוצר אצלנו במערכת העיכול ע"י חיידקים. כל דבר שפוגע באוכלוסיית החידקים הטובים פוגע בייצור בי 12 (תזונה גרועה, עיכול לקוי, מתח ועוד) כמו גם צריכה חיצונית שלו ממוצרים מהחי ומוצרים מעובדים עם תוספות כמו קורנפלקס ובמבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סגור על הb12
הראל29/10/2013ניסיתי לקרוא הרבה מאוד מידע על הויטמין בי 12.
יש כאלה שאומרים שאין אפשרות להשיג אותו ממוצרים שהם לא מהחי כי הוא נמצא רק בחלבון מהחי, יש כאלה שכותבים שהוא נהרס בחימום ולכן רק אם נאכל בשר נא אז נקבל אותו, משהו שלא הגיוני ולכן לא ריאלי שנקבל בי 12 מבשר.
יש כאלה שאומרים שיש מאגרים טבעיים של בי 12 בגוף וצריך רק לשמר אותם.
מעולם לא סבלתי ממחסור בבי 12, אך מאז שעברתי לצמחונות, ודווקא אז הקפדתי לאכול אוכל מגוון יותר, סלטים מגוונים עם ירק ירוק (כוסברה, פטרוזיליה וכו') ומשום מה בבדיקות הדם היה לי מחסור בבי 12.
אני כבר אובד עצות בעניין הזה, זה עדיין תעלומה מבחינתי.
כמובן שאני צורך בכדורים ואין לי מחסור בחודשים האחרונים, אבל ברגע שאפסיק אני מאמין שהמחסור יחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סגור על הb12 - תגובה
חנה הרשקוביץ30/10/2013שלום הראל!
אכן, אם אתה מחפש B12 בתזונה, תמצא אותו רק במזון מהחי. ואכן, הוא נהרס בחום.
כמו שכתבתי, גם אוכלי בשר סובלים ממחסור בבי 12 כי העניין כאן הוא ספיגה - ראה תגובתי הקודמת.
דווקא צריכה מרובה של בשר יכולה לגרום לניצול יתר של הויטמין משום שבשר - כמו גם דגנים - עשירים בחומצה האמינית מתיונין, שלצורך פירוקה הגוף נזקק לבי 12 (ואם חסר לו הוא צובר הומוציסטאין שזה שלב בינתיים בפירוק).
שוב אנחנו לומדים שהתזונה המערבית שמבוססת על דגנים ומוצרים מהחי פוגעת בבריאותנו.
הרבה פירות וירקות חיים וארוחות פשוטות הם המפתח לבריאות מערכת העיכול והגוף כולו.
[אגב, לפעמים כשעוברים לצמחונות מרגישים צורך לבדוק את רמות הויטמין בדם ומגלים שהוא נמוך אבל א. גם כשאוכלים מוצרי חלב וביצים אמורים לקבל בי 12 כך שזה מצחיק להאשים את היעדר הבשר, וב. הויטמין נאגר בכבד לתקופה של כמה שנים ולכן צריך לעבור הרבה זמן של מחסור כדי לגרום לחסר רציני. ועוד - בדיקת הדם הרגילה לא מאוד אמינה ויש הטוענים שהטווח הנמוך בבדיקות הוא לא באמת כל כך נמוך - כדי לאבחן מחסור בבי 12 צריך להעריך גם את הסימנים הקליניים].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה לכן!!
הראל30/10/2013כמו תמיד אתן תמיד עוזרות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה לכן!! - תגובה
חנה הרשקוביץ31/10/2013בשמחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)