טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
היי לכולם, אני ממש רוצה להיות צמחונית ואפילו טבעונית אבל מפחדת לפגוע בבריאותי.. לא ברור לי איך אפשר להתנהל בלי עוף, בשר, דגים, ביצים ואפילו גבינות.. כאילו מה אוכלים??? איך אפשר לעשות זאת מבלי לגרום לנזק לגוף? יש אתר שאפשר ללמוד ממנו?
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
היי מעיין , אפשר לקיים אורח חיים צמחוני ללא פגיעה בבריאותך . למעשה קיימים מחקרים רבים אשר דווקא מוכיחים כי אדם המנהל אורח חיים צמחוני מגוון ובריא מועד פחות לחלות במחלות למינהן . ( אני עושה זאת במשך למעלה מ10 שנים)
כדאי להיוועץ עם איש מקצוע אשר יתאים עבורך את התזונה המתאימה .. בכדי שלא תגיע למצב של חסרים תזונתיים .
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ראשית, את לא חייבת לעשות שינוי פתאומי לצמחונות, את יכולה לעבור בהדרגתיות להיות צמחונית. לגבי טבעונות- קודם תראי איך את מסתדרת עם הצמחונות (טבעונות זה קשה משמעותית, שכן כל דבר הכי קטן היום מכיל ביצים, חלב וכו׳ ככה שיהיה לך מאוד קשה בהתחלה). הדבר הכי חכם שאת יכולה לעשות בשביל עצמך הוא לקנות קטניות (קטניות הם התחליף העיקרי לבשר, עוף ודגים) ותראי איך את מסתדרת עם זה. (קטניות= עדשים מכל הסוגים, חומוס מבושל, פול, שעועית לבנה, ויש עוד המון סוגים). המעבר לצמחונות הוא יותר מוזר מאשר קשה, אבל מכל הלב אני אומר לך שזה שווה כל רגע. אני יכול להבטיח לך שקשה הרבה יותר לעשות דיאטה מאשר להיות צמחוני משום שיש אלפים של אפשרויות לאכול. אם את מעט מפחדת תה ע״י בדיקות דם פעם ב-3 חודשים ותראי איך את מסתדרת עם זה.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים