ויטמינים ומינרלים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמינים ומינרלים
    אליהו
    15/04/2014

שלום רב,
    כיצד ניתן לקבל בתזונה טבעית כמות מספיקה של ויטמין B12, ויטמין D וסידן?
    אני לא מסוגל לשתות/לאכול תחליפי חלב, מאכלי סויה וכדומה. חג שמח. אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמינים ומינרלים

הוספת תגובה

• ויטמינים ומינרלים - תגובה

שושנה שרשבסקי
    16/04/2014

שלום אבי'
    ויטמין B12, רק במזונות מן החי
    ויטמין D, בעיקר על ידי חשיפה לשמש
    סידן: ירקות ירוקים עליים כמו חסה, פטרוזיליה וכו', וכן ברוקולי, כרוב, תרד
    אגוזים,שקדים , גרעיני חמניות לא קלויים, פירות יבשים, בעיקר תאנים, גם משמש,
    סרדינים עם עצמות
    מועדים לשמחה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך?

רוביק
    17/04/2014

שושנה שלום,
    איך מגיעים ל-1200 מ"ג סידן מהמזונות שציינת? לפי החישוב שלי אי אפשר להגיע בתזונה כזאת אפילו למחצית כמות הסידן הדרושה למבוגר. האם אני טועה? אשמח אם תתקני אותי ע"י מידע מפורט בנדון. חג שמח. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך? - תגובה

שושנה שרשבסקי
    17/04/2014

שלום רוני,
    א. לא מגיעים!
    ב. גם אם מצליחים לאכל כמות כזאת , מי אומר שהיא נספגת בגוף!
    ג. מי קבע שהכמות המומלצת ליום היא 1200 מ"ג?
    הכניסו בנו את האמונה שעל מנת לקבל את הכמות הדרושה
    לסידן ביום צריך לאכול כמות גדולה של מוצרי חלב, אך מתברר שחברות שאנן אוכלות מוצרי חלב כלל, העצמות שלהן חזקות יותר, יש פחות שברים בגלל דילול עצם...
    ד. עודף חלבון מן החי בתזונה גורם להגברת הפרשת הסידן בשתן (הרבה מוצרי חלב...בשר וכו'), כך גם קפאין, ניקוטין, עודף מלח
    ה. יש גורמים המפריעים לספיגה של הסידן במעי (חומצה אוקסאלית, חומצה פיטית)
    ו. יחס גבוה של זרחן בתזונה לעומת הסידן מפריע לספיגת הסידן, לכן משקאות כמו קולה או ספרייט ממש רעים...
    ז. כמובן שיש גורמים העוזרים לספיגה של הסידן: ויטמין D, סביבה חומצית במעי , פעילות גופנית ועוד
    לסיכום: לאכל תזונה מאוזנת עשירה בירקות ובפירות, בקטניות, אגוזים למינהם, כמובן טחינה משומשום מלא (שכחתי בתשובה לאבי), ולמי שאינו אלרגי מוצרי סויה (טופו במיוחד), למעט במזון מן החי, לעשות פעילות גופנית, להיחשף לשמש...(אם יש צורך ניתן לקחת תוסף איכותי)
    אני מקווה שעניתי לך
    מועדים לשמחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NIH

רוביק
    19/04/2014

שושנה שלום רב,
    לשאלתך מי קבע שנחוץ 1200 מ"ג סידן למבוגרים, התשובה היא ש-NIH קבע זאת. האם יש גורם בקי ומוסמך יותר מהגורם הנ"ל? האם מי ששוללים הנחיה זו הם בעלי מקצוע, הכשרה, ידע וניסיון טובים יותר מחברי הקבוצה של מומחי המזון, הרפואה והבריאות של המכונים הלאומיים לבריאות של ארה"ב?
    חשוב גם לדעת שאין מחלוקת שעודף חלבון אינו בריא. אולם מי קבע ועל סמך מה שכמות החלבון במוצרי חלב עודפת? לפי כל קנה מידה, היא איננה עודפת בהם. לעומת זאת, באילו מזונות, פרט למוצרי חלב יש מספיק סידן כנדרש לפי הנחיות ה-NIH?
    חג שמח. רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו