שאלה לשושנה...גלוטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לשושנה...גלוטן
    שירי
    01/08/2014

שלום

מטעמי הרזיה התחלתי להפסיק לצרוך קמח חיטה/שיפון/כוסמין מלא, כי למרות שרזיתי בעזרת תזונה זו מעט זה לא מספיק לי ואני מנסה למרות הדעות החלוקות פחות גלוטן וסוכר...

החלפתי את דברי המאפה בקמחים הנ"ל:

טף
    חומוס
    כוסמת
    אורז מלא
    תירס
    תורמוס
    למעט שיבולת שועל גסה שעליה קשה לי לוותר.

האם ייתכנו חוסרים תזונתיים?
    בנוסף אני ממשיכה עם הירקות, פירות, קטניות ומידי פעם חלבון מן החי אבל מאד חוששת לחוסר ברזל, ויטמינים b וירידת סרוטונין, pms וכו'.

מה דעתך?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לשושנה...גלוטן

הוספת תגובה

• שאלה לשושנה...גלוטן - תגובה

שושנה שרשבסקי
    03/08/2014

אין לך ממה לחשוש!
    תזונה המושתתת על ירקות מכל הסוגים והצבעים, על פירות, על דגנים ללא גלוטן (הרשימה שלך יפה מאד),על קטניות, על אגוזים וזרעים , היא תזונה בריאה ומאוזנת (אם התזונה שלך אינה כוללת אגוזים, שקדים וזרעים, חשוב להכניסם, הם כוללים שומנים טובים, ובעיקר תכולה גבוהה של מינרלים).

החיטה של היום עשירה לא רק בחלבון גלוטן אלא גם עשירה מאד בעמילופקטין, פחמימה מורכבת, שהופכת בגוף לגלוקוז, ומעלה במהירות את רמת הסוכר בדם , זה ממש כמו לאכל סוכר... לכן אם את רוצה לרדת במשקל, זה רעיון טוב להימנע מחיטה , היום ידוע שיש קשר הדוק בין צריכת חיטה לבין השמנה)
    (לכוסמין ושיפון יש גם גלוטן ועמילופקטין אבל לא באותה רמה,)
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו