טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
אני בת 33 + 2. לפני כשמונה חודשים התגלתה אצלי מיומה בגודל של 4 ס"מ. מאז ועד היום אני עוברת טיפולים של דיקור ולקיחת צמחי מרפא. היום בבדיקת הרופא נמצא שהמיומה כלל לא קטנה ולהיפך, אפילו גדלה לגודל של 5 ס"מ! המצב מטריד אותי כי אני מעכבת הריון בגלל סיבה זו. בעקבות מאמרים שקראתי בנושא הורדתי מהתפריט עוף ובשר כי הם מקור להורמון האסטרוגן שמזין את המיומה. האם אני פועלת נכון? ואם לא האם יש מזונות שכדאי להקפיד עליהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום אודליה, את פועלת נכון, כדאי בהחלט להוריד מזונות המכילים הורמונים, לכן רצוי להוריד גם חלב ומוצריו. חשוב להעשיר את התזונה בפיטואסטרוגנים (אסטרוגנים מהטבע): זרעי פשתן, מוצרי סויה *, ירקות כגון ברוקולי, כרוב, כרובית לעבור לתזונה מלאה (דגנים מלאים), ירקות ופירות , הקפדה על עלים ירוקים להוסיף מזונות עשירים בחומצת שומן אומגה 3 (דגי ים, אגוזים, זרעי צ'יה, זרעי פשתן) להימנע מסוכר (ואלכוהול). לשתות הרבה מים בהצלחה
* מוצרי סויה אינם מתאימים לכל אחד, לשים לב אם טובים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמ... קרא עוד