התלבטות לגבי תזונה בהנקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי תזונה בהנקה
    מריה
    28/11/2014

אני מקפידה על תזונה טבעית, בעיקר צמחית, לא מעובדת וכמעט ללא מוצרים מן החי (לעתים רחוקות ביצה אורגנית/ דג/ עוף אורגני) ומקבלת את עיקר החלבון מן הקטניות.

אני מניקה והתינוק שלי סובל מגזים קשים. אני מתלבטת אם לנסות להוציא את הקטניות מהתפריט, כי אולי הם מחמירים את המצב. הבעיה היא שאני לא יודעת מהיכן לקבל את החלבונים... אם אוכל יותר מוצרים מן החי אקבל אמנם חלבון, אבל מעבר לכך שהדבר מפריע לי מבחינה פסיכולוגית ולא בריא, זה יפגע באיזון החומציות בגוף: היות שאני לא אוכלת מוצרי חלב כלל (יש לי רגישות אליהם) אצטרך יותר סידן בכדי לאזן את החומציות ואני עלולה לסבול ממחסור בסידן... בקיצור: מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי תזונה בהנקה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי תזונה בהנקה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    29/11/2014

שלום מריה,
    תנסי לאכל קטניות מונבטות, ההנבטה מונעת גזים (אצלך, אולי גם לתינוק)
    אפשרות נוספת היא לבשל את הקטניות כאשר בתחתית הסיר שמה אצה (נורי, סושי, גם קומבו)
    עוד טיפ: הקטניות הקפואות של "סנפרוסט" לא גורמות לגזים.
    אינני יודעת אם זה יעזור לתינוקך, אך שווה לנסות.

טיפ לטיפול בגזים אצל תינוק: תמצית פרחי באך מספר 16 (Honeysuckle), (ניתן להשיג ברוב בתי טבע)
    2-3 טיפות של התמצית במעט שמן זית , לעסות את הבטן מסביב לטבור, אפשר גם לשים את הטיפות ישר מסביב לטבור, אך עיסוי עושה נורא טוב לתינוק, ממש מרגיע

מזונות נוספים עשירים בסידן: שקדים, גם אגוזים, טופו, פירות יבשים, בעיקר תאנים, אבל גם משמשים וצימוקים (כדאי אורגניים), ירקות ירוקים

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו