כמות מומלצת של חלבון מלא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות מומלצת של חלבון מלא
    צ
    29/11/2014

שלום,
    אני מעוניינת להוריד את כמות החלבון מן החי שאנו צורכים בבית ולכן רציתי לברר:
    מהי הכמות המומלצת לאכילת חלבון מלא בשבוע אצל:
    -ילד בן 5
    -ילדה בת שנה וחצי
    -מבוגרים

יש לציין כי שני ילדי אינם צורכים כמעט מוצרי חלב בגלל רגישות.

תודה רבה ושבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמות מומלצת של חלבון מלא

הוספת תגובה

• כמות מומלצת של חלבון מלא - תגובה

שושנה שרשבסקי
    29/11/2014

שלום,
    אני כותבת בערך כמות החלבון המומלצת ליום , כולל מהחי ומהצומח. לא מוכרחים לתת כל יום חלבון מהחי, אפשר לתת תחליפים, מה שטוב לילד.
    כתבתי לגיל חמש, לגיל שנה וחצי, מנות קטנות יותר (בגיל הזה החלבון מהווה לא יותר מ20% מסך כל מה שהפעוט אוכל.
    לילדים גדולים יותר ולמבוגרים כמות החלבון יכולה להיות גם 30% מסך המזון, (אבל גם פחות וגם יותר, מאד תלוי בבני אדם... אני מאמינה בתזונה מותאמת אישית....

לילד בן 5: מנה אחת של בשר או תחליף בשר ליום: המשמעות:
    50 גרם בשר הודו/עוף/דג//כוס אפונה מבושלת/ כוס עדשים מבושלת//2 כפות חמאת בוטנים/אגוזים/שקדים ...כל אחד מהם נותן בערך 10גרם חלבון
    (50 גרם בשר זה גודל קציצה)
    ועוד 2 מנות של מוצר חלבי או תחליף: כוס חלב עזים/ חלב אורז/ כוס משקה סויה//ביצה// 4 כפות טחינה משומשום מלא// כל מנה כזאת נותנת עוד 7גרם חלבון
    כמובן שיש גם מעט חלבון בירקות וכו'

הצריכה היומית המומלצת 0.8% חלבון לקילוגרם גוף למבוגרים, קצת יותר לילדים (0.95% )במילים אחרות אם ילד שוקל 20 קילו הוא זקוק בערך ל19 גרם חלבון ליום,

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו