תזונה לפי סוג דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לפי סוג דם
    חנה
    22/04/2015

לשושנה שלום,
    באחד מתגובותייך הזכרת את התזונה לפי סוג דם וחשובה לי גישתך בנושא.
    קראתי את הספר "אכול לפי סוג הדם" ולפני כשנה אימצתי את התזונה לפי סוג דם למשך מספר חודשים.
    הפסקתי מהסיבות הבאות: לא בא לביטוי שיפור בהרגשת הבריאות.
    כמעט שאין מטפלים/ נטורופתים בשיטה ורובם מתייחסים אליה בחוסר אמון וכגימיק.
    הורדה קבועה של מזונות מהתפריט בגלל סוג דם בנוסף הגבלת מזונות שלא מתאימים אישית למצב בריאות או טעם אישי, יכול ליצור חסרים תזונתיים.
    קושי בהשגת חלבון מתאים מן החי. יש לי סוג דם B מינוס. גם לפי השיטה וגם לפי מסקנה שהגעתי אליה באופן חד משמעי חלבון מן החי נחוץ /מועיל לי. לפי השיטה עוף מזיק לסוג דם B . בשר עוף יש להשיג איכותי ואורגני והוא גם ידידותי למשתמש, קל לבישול, וקל לעיכול וקל לכיס. לעומת בשר הודו ואחרים שאין להשיג אורגני או לפחות נטול אנטיביוטיקה והורמונים. כך שכל העניין הופך למסובך, לא מעשי ולא ברור אם זה אכן רצוי ונכון. יש להניח שאם היה בזה משהו ודאי היו חוקרים את זה יותר ויותר מטפלים היו מאמצים את השיטה.
    מעבר לסוג הדם יש נושא של RH מינוס ולפי השיטה יש מדד נוסף, שאינני יודעת מה הוא, בו שיש הבדל בתזונה לבעלי אותו סוג דם אם הוא מינוס או פלוס מזונות מסוימים מועילים לאחד ומזיקים לשני ולהיפך.
    בקיצור כשהפסקתי ממש רווח לי והחיים נהיו קלים יותר.
    אשמח לדעת ולהבין את הנושא מנקודת ראותך.
    בתודה מראש
    וחג עצמאות שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לפי סוג דם

הוספת תגובה

• תזונה לפי סוג דם - תגובה

שושנה שרשבסקי
    23/04/2015

שלום חנה,
    "תזונה לפי סוג דם", הוא עוד כלי בארגז הכלים שלי על מנת לדייק עם המטופל שלי ולעזור למצוא את התזונה האופטימלית בשבילו.

זה נכון שאין הרבה מטפלים המכירים את השיטה, אך לאחר שלמדתי אותה לעומק (קורס של 120 שעות, ייחודי לנטורופתים), אני מיישמת אותה בקליניקה , לא באופן עיוור, אלא בשילוב עם כל הידע שרכשתי משך השנים.

לגבי סוג דם B, אכן לא מומלץ לאכל עוף (יש בו לקטין- חלבון ספציפי/ אגלוטינון העלול לגרום לבעיות שונות בעיקר למערכת העיכול והחיסון.) כמובן יש אנשים רגישים יותר ואנשים רגישים פחות.(למעשה יש מספר מועט של מזונות שהם דגל אדום, אותם מומלץ לצמצם באכילתם ואפילו להימנע לחלוטין אם מחפשים ריפוי ולא רק מניעה)

לגבייך: את ניסית את השיטה לבד, ללא הדרכה, (זה אפשרי), אבל למעשה נכנסת לסטרס, למתח, להרגשה שאת מוגבלת מדי ושהתזונה שלך לא מאוזנת, אסור שיהיה כך. סטרס הוא האויב הגדול ביותר של הבריאות! בהדרכה נכונה עם נטורופת, הבקיא בשיטה, אפשר למצוא איזון נכון, גוון רב וליהנות גם משמחה וגם מבריאות מיטבית!

RH + או - אינו קשור לתזונה לפי סוג דם (נמצא על גן אחר)
    יש מושג אחר: מפרישים או לא מפרישים ( רוב האנשים מפרישים , מיעוט לא מפרישים), לכך עשוי להיות השפעה אך לא כאן המקום להרחיב)

בברכה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חנה
    25/04/2015

שבוע טוב,
    תודה רבה על תשובתך המפורטת. המרכיב הבעייתי המרכזי שהפריע לי בתזונה לפי סוג דם הוא ההימנעות מאכילת עוף והקושי להשיג בשרים מתאימים איכותיים אחרים, הקושי שלי בהכנתם לעומת בישול עוף וגם בעיכול.
    השאלה הנוספת היא אכן נושא מפרישים ולא מפרישים שציינת. שם יש לפעמים הבדלים משמעותיים.
    איך זה שאין כמעט מטפלים בשיטה זו אם זה אכן רציני.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    25/04/2015

שלום חנה,
    יש עשרות (אם לא מאות!) שיטות תזונתיות! יש לך מקרוביוטיקה מצד אחד ושיטת פליאו בצד שני....אין שיטה שמתאימה לכולם. אנשים הם שונים, הצרכים שלהם שונים.
    היום ברור שאין שיטה אחת שמתאימה לכולם.

אכן שיטת התזונה לפי סוג דם עדיין לא נכנסה כקורס ברוב המכללות, לכן רק מעט נטורופתים מכירים אותה לעומק, ידע שטחי מספר עממי (אכול לפי סוג הדם שלך) אינו מאפשר לטפל בצורה מקצועית .

לאחר שלמדתי אותה לעומק, קראתי מחקרים, וכו', התברר לי שזו שיטה שעשויה לתת מענה במקומות שלא הצלחנו קודם,
    התזונה חייבת להיות מותאמת לאדם על פי פרמטרים רבים, אחד מהם הוא הגנטיקה שלו ...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ולילה טוב

חנה
    26/04/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו