אנמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנמיה
    דנה
    15/07/2015

שלום

מה עושה אדם אנמי (מחוסר ברזל) שאינו יכול לקחת תוספי ברזל עקב תופעות לוואי קשות בעיכול? (שלשולים, התכווצויות וכו')

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנמיה

הוספת תגובה

• אנמיה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    16/07/2015

שלום,
    קודם כל אפשר לנסות להעשיר את התזונה במזונות עשירים בברזל:
    מן החי:, הספיגה של הברזל טובה: אני ממליצה בעירא על הודו אדום (שאוורמה),
    גם בשר בקר, (יש יותר באיברים הפנימיים , אך בעיה של השומנים הרוויים,הורמונים.. גם עוף ודגים
    מן הצומח: הספיגה פחות טובה: קטניות, אגוזים ירקות עליים.(להוסיף לימון לעזור לספיגה)

לגבי תוספים: יש כל מיני צורות של ברזל, ואכן יש צורות שגורמות לבעיות קשות בעיכול, (לפעמים גם כל מיני תוספים שמוסיפים לקפסולות עלולות לגרום גם לבעיות עיכול)
    אבל יש צורה אחת של ברזל עדין הקשור למולקולות הגליצין (נקרא ברזל עדין מסוג
    bis-glycinat, הוכח שאינו גורם לבעיות עיכול, ונספג מעולה:
    iron max נוזלי , יש למבוגרים ולילדים ( חדש בארץ בבתי טבע, בתי מרקחת, לא בקופות חולים) יש בו תוספת ויטמין C העוזרת לספיגה (חברת ecosupp)
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל

דנה
    16/07/2015

היי שושנה תודה על תשובתך.
    לצערי תוסף הברזל אותו ציינת בדיוק (של חברת אקוסאפ) גרם לי לשלשולים ולהתכווצויות של הבטן.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל - תגובה

שושנה שרשבסקי
    16/07/2015

אז אין ברירה, דרך התזונה: כל יום הודו אדום! וגם כמובן קטניות, אגוזים ועלים ירוקים

אני מודה לך ששיתפת אותי בכך שיש מי שרגיש גם לברזל הזה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו